Valmennus auttoi hallitsemaan stressiä

Aivot vireeseen valmennus auttoi hallitsemaan stressiä

Juho koki tarvitsevansa apua stressinhallinnan ja uniongelmien kanssa. Stressi alkoi näkyä työn arjessa ja kaikki vastoinkäymiset tuntuivat haastavilta. Työasiat pyörivät iltaisin päässä ennen nukkumaan menoa ja oli vaikea saada unenpäästä kiinni. Valmennus auttoi hallitsemaan stressiä.

Juho sai mahdollisuuden osallistua Aivot vireeseen -valmennukseen

Juho on 32-vuotias ja työskentelee infra-alalla. Hänen työnantajansa haluaa pitää ennakoivasti henkilöstön hyvinvoinnista ja aivoterveydestä huolta. He ovat ymmärtäneet, että vain hyvinvoiva henkilöstö mahdollistaa heidän menestyksensä nyt ja tulevaisuudessa.

Juholla oli ollut pidemmän aikaa haasteita stressinhallinnassa ja se oli johtanut huonosti nukuttuihin öihin. Tutustuttuaan Aivot vireeseen -valmennukseen, hän päätti tarttua mahdollisuuteen. Oma hyvinvointinavigaattorikartoitus ja viisi henkilökohtaista tapaamista IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan kanssa voisivat auttaa löytämään konkreettisia keinoja, joilla helpottaa omaa oloa.

Valmennus auttoi hallitsemaan stressiä ja paransi unta

IhanaElo®-ohjaaja Tuija Rantanen kohtasi Juhon viisi kertaa. Juho piti kohtaamisista videoyhteydellä, koska tuntui tärkeältä nähdä toisen kasvot. Yhden kerran hän kuitenkin istui metsässä napit korvilla.

”Oli ihan mukavaa vaihtelua istua luonnossa ja keskustella siellä. Valitsin läheisen paikan mäen päältä kalliolta, jossa on mukavat maisemat. Oli kiva olla siellä. Sain raikasta ilmaa ja vaihtelua. Ei ollut sellaista tunnetta, että seinät kaatuvat päälle.” – Juho

Tuija teki Juhon kanssa säännöllisesti hengitysharjoituksia ja valmennustapaamisissa keskityttiin löytämään keinoja stressinhallintaan ja unen vaalimiseen. Konkreettiset harjoitukset ja ajatusten purkaminen auttoivat. Juho sai valmennuksen lisäksi hyviä ohjeita työterveydestä.

”Puhuminen auttaa hyvin paljon, eikä minkäänlaisia ongelmia pitäisi pitää sisällään ja pyöritellä omassa päässään, muuten ne mielessä kasvaa lumipalloefektin lailla.” – Juho

Valmennustapaamiset helpottavat stressiä ja kirkastavat omia ajatuksia
Tapaamiset kirkastavat omia ajatuksia

Juho suosittelee Aivot vireeseen -valmennusta

Juho koki valmennuksen itselleen hyödylliseksi. Stressi on vähentynyt ja uni parantunut. Hän suosittelee valmennusta kaikille, jotka tarvitsevat apua unen, stressin, liikunnan tai ruokailun kanssa. Erityisen hyödylliseltä tuntui ammattitaitoinen valmentaja, jonka kanssa oli helppo keskustella.

”Kun stressi on selätetty, pystyn ajatella paljon positiivisemmin ja rationaalisemmin. Arjen vastoinkäymisetkään eivät tunnu enää niin isoilta.” – Juho

Valmennuksen aikana tehdyt muutokset näkyvät arjessa

Juho kertoo, ettei ole lainkaan niin stressaantunut kuin ennen valmennusta. Uni maistuu paremmin. Hän oppi hengitysharjoituksia, joita on alkanut tehdä työpäivän aikana aina tarvittaessa (pysähdyn, istun alas ja lasken hitaasti kymmeneen).

”Tajusin, että kaikkeen en kykene vaikuttamaan ja että en voi kantaa vastuuta jokaisesta (muiden) asiasta.” – Juho

Juho on kirjoittanut kokemuksestaan itse ja kirjoitusta on täydennetty Tiina Mehto-Vaittisen kanssa käydyn keskustelun pohjalta. Kuvat ovat IhanaElon kuvituskuvia.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *