Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja.

“Autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään.”

Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. Meillä jokainen tekee työtä ihmisarvon puolesta. Työmme ytimessä ovat osaavat ammattilaiset. Jokaisen työntekijän panos on merkityksellinen. Työnantajana meille on tärkeää, että ilmapiiri on innostava ja välittävä.

Oma hyvinvointi edellytys muiden auttamiselle

IhanaElo®-hyvinvointiluentojen sarjassa käytiin läpi tiiviissä kokonaisuuksissa neljä hyvinvointiaihetta: ravinto ja painonhallinta, liikunta ja arkiaktiivisuus, uni ja palautuminen sekä salliva suhtautuminen elämään. Alisa Yli-Villamo luennoi lempeän painokkaasti siitä, miten tärkeää omasta hyvinvoinnista on huolehtia, sekä kertoi erilaisia keinoja hyvinvoinnin parantamiseen.

Teoriaa aihepiireistä tuli sopivasti ja omia harjoituksia tehtiin niiden lomassa niin, että luennon teoriaosuudelle haettiin yhtymäkohtia omasta hyvinvoinnista ja elämäntavoista. Alisa kannusti omien suunnitelmien tekemiseen ja niiden kirjaamiseen ylös. Luentosarja oli hyvä muistutus siitä, miten kokonaisvaltaista hyvinvointimme on ja miten voimme siihen itse omilla valinnoillamme vaikuttaa.  

Osallistuneiden palautteista koottua:

  • Luennon sisältö oli ymmärrettävää ja herätteli omiin oivalluksiin.

  • Luennoitsijan innostus asiaan saa itsekin innostumaan.

  • Osaava luennoitsija. Hyvä ja selkeä materiaali. Erityiskiitos käytännön harjoituksista!

Tiina Viheriälä, henkilöstön kehittämispäällikkö, Helsingin Diakonissalaitos