”Valmennuksesta saa irti niin paljon kuin on valmis itsestään siihen laittamaan”

Pirkkalan johtoryhmän yksilöcoaching

Kun Pirkkalan kunnan johtoryhmän yksilöcoaching alkoi, osallistujat eivät aivan tienneet mihin olivat ryhtymässä. Räätälöity valmennus onnistuikin parhaimmillaan ylittämään odotukset. Kokonaisarvioksi osallistujat antoivat valmennukselle 5,4 asteikolla 16.

”Pirkkalan kunnan johtoryhmän jäsenistä suurin osa on ollut jo pitkään työelämässä ja johtoasemassa. Kaikilla on erilaiset tehtävät, työtavat ja tarpeet. Siksi halusimme tarjota johdolle perinteisen koulutuksen sijaan henkilökohtaista sparrausta työntekoa ja työhyvinvointia tukemaan”, kertoo Pirkkalan kunnan henkilöstöjohtaja Jenni Harjula.

IhanaElo Oy:n Johdon coaching -palvelu tuntui vastaavan hyvin kunnan tarpeita. Myös BrainID®-aivojen kuntokartoitus vaikutti mielenkiintoiselta. Jo aiemmin johtoryhmä oli osallistunut Firstbeat-hyvinvointianalyysiin, joten henkiseen hyvinvointiin panostaminen tuntui luontevalta jatkolta.

Vapaaehtoiseen valmennukseen osallistui melkein koko johtoryhmä. Coaching aloitettiin kesällä 2022 yhteistapaamisella ja sen jälkeisellä aivojen kuntokartoituksella. Tulokset osallistujat saivat henkilökohtaisessa aloitustapaamisessa. Coaching jatkui 5 seurantatapaamisella noin kolmen viikon välein. Välillä valmentaja ja valmennettava tapasivat kasvotusten, välillä etänä. Muutaman kuukauden kuluttua intensiivisen jakson päättymisen jälkeen oli vielä vuorossa jatkosuunnitelman rakentaminen.

Coaching auttoi valmistautumaan sote-uudistukseen

Tiedossa oli, että vuodenvaihteessa 2022–2023 toteutuva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus muuttaisi kunnan roolia ja vaikuttaisi kaikkien työhön.

Jenni Harjula Pirkkalan johdon coaching

”Valmennustuki auttoi pohtimaan sitä, mitä muutos tarkoittaa ja miten oma tehtävänkuva muuttuu. Ajankohtaan osuvien asioiden lisäksi tuli mietittyä ammattiminää, omaa johtamistyötä ja mitä itse haluaa. Sain lisää työvälineitä lähiesihenkilötyöskentelyyn, ja niihin olen valmennuksen jälkeen palannut”, Harjula toteaa omasta coaching-taipaleestaan.

”Pidin lähestymistavasta, jossa johtajana kehittymiseen oli yhdistetty omasta hyvinvoinnista huolehtiminen.”

Valmennus räätälöitiin kunkin osallistujan tarpeisiin

Kansliapäällikkö Jaakko Joensuun mielestä coaching oli tehokasta siihen käytettyyn aikaan nähden.

Jaakko Joensuu Pirkkalan johdon coaching

”Coaching tarjosi hyvän tavan pysähtyä miettimään omaa johtajuutta ja tapaa toimia. Omat valmennuskertani sujuivat usein ulkoillessa, näkemykset kirkastuivat ja mieli virkistyi. Sain uusia eväitä oman työni eri osa-alueisiin.”

”Koen, että valmennuksesta saa irti niin paljon kuin on valmis itsestään siihen laittamaan”, Joensuu tiivistää.

Valmennukseen osallistuneet johtajat kiittelivät palautteessaan sitä, että näin toteutettuna apu voitiin räätälöidä kunkin tarpeisiin ja kokemuksiin. Valmentajat ja valmennettavat löysivät nopeasti avoimen keskusteluyhteyden. Tapaamistahti tuntui sopivalta ja mahdollisti asioiden elämisen ajassa. Osallistujat pääsivät nostamaan esiin kulloinkin mieltä askarruttavia asioita ja testaamaan oivalluksia ja toimintamalleja käytännössä.

”Coach osasi kuunnella, kysyä, kiteyttää asioita ja tukea tavoitteiden eteenpäin viemisessä.”

”Arvostan omaa kokemustasi työelämässä, olit hyvin valmistautunut ennalta sovittuihin teemoihin, toit hyviä työkaluja ajattelun avuksi ja ongelmaratkaisuihin. Keskustelu oli avointa ja aktiivista.”

Pirkkalan johtoryhmän henkilökohtaisina coacheina IhanaElo®-tiimistä toimivat Alisa Yli-Villamo, Ulla Heikkilä ja Markku Hiljanen. He ovat kaikki tehneet pitkän uran johtajina ja työskennelleet erilaisten johtoryhmien kanssa.

Tarja Luoto, viestintäpäällikkö, Pirkkalan kunta

Tarja Luoto Pirkkalan johdon coaching asiakastarina

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.