Aivojen vireyttäminen voimaannutti toimimaan

Otavamedia asiakastarina Aivot vireeseen valmennus

Otavamedia Oy on suomalainen mediayhtiö, jonka ytimessä ovat kuluttajia kiinnostavat ja palvelevat sisällöt kaikissa eri muodoissaan. Kustannamme Suomessa 22:tä yleisöaikakauslehteä ja julkaisemme yli 15:tä verkkopalvelua. Tunnetuimpia monikanavaisia brändejämme ovat muun muassa Anna, Kotiliesi, Tekniikan Maailma, Suomen Kuvalehti ja Seura. Otavamedian verkkopalvelut tavoittavat kuukausittain yli 2,3 miljoonaa suomalaista, ja aikakauslehtemme tavoittavat kuukaudessa noin 1,5 miljoonaa lukijaa.

Sitoudumme huolehtimaan henkilöstömme hyvinvoinnista

Vastuullisuuslupauksessamme sitoudumme järjestämään työmme ja huolehtimaan henkilöstöstämme niin, että Otavamediassa on hyvä olla töissä. Me teemme työtä, joka on merkityksellistä, jossa kehittyy entistä paremmaksi ja josta voi olla aina ylpeä. Meillä ei kiusata, syrjitä eikä ajeta ketään loppuun. Lupauksemme toteutuminen edellyttää konkreettisia tekoja, joilla vahvistamme henkilöstömme kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Seuraamme säännöllisesti henkilöstömme terveyden ja hyvinvoinnin tilaa ja reagoimme aktiivisesti esiin nouseviin tarpeisiin. Korona-aika, Ukrainan sota ja jatkuvat muutokset työ- ja elinympäristössämme ovat lisänneet kuormittumisen tunnetta. IhanaElon Aivot vireeseen -valmennus  vastasi tarpeeseemme ja herätti omasta hyvinvoinnistaan huolestuneiden uteliaisuuden. 

Aivot vireeseen -valmennuksen suosio yllätti

Kaksikymmentä otavamedialaista pääsi pilotoimaan Aivot vireeseen -valmennusta. Mukaan sai hakea käytyään keskustelun oman esihenkilönsä kanssa ja paikat täyttyivät muutamassa päivässä. Valmennuksen suosio yllätti meidät.

Valmennuksen tavoitteena oli fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia edistävien rutiinien muokkaaminen sekä ajatusten kirkastaminen ja työn tuottavuuden kasvu. Jokainen valmennettava sai neljän henkilökohtaisen valmennustapaamisen aikana tukea itselleen sopivimpien konkreettisten, aivoja virittävien toimintamallien ja työvälineiden kokoamiseen.

 “Monipuolinen hyvinvoinnin käsittely oli silmiä avaavaa ja antoi uudenlaisia ajatuksia itselle.”

Aivot vireeseen valmennuksen sisältö
Valmennettava valitsi kaksi itselleen tärkeintä osa-aluetta

Palautteen perusteella osallistujat kokivat valmennuksen erittäin hyödylliseksi ja valmentajana toiminut IhanaElo-hyvinvointiohjaaja Tuija Rantanen sai arvosanaksi 5,3/6. Kaikki osallistujat suosittelisivat Aivot vireeseen –valmennusta ystävälleen tai kollegalleen.

“Säännölliset tapaamiset ja pidempi prosessi oli erittäin tärkeää, jotta arjessa pystyi tekemään muutoksia oman hyvinvoinnin eteen.”

 “Erittäin asiantuntevaa osaamista monelta osa-alueelta.”

Ennakoiva aivoterveydestä huolehtiminen on keskeistä työmme laadukkaalle ja vastuulliselle toteuttamiselle. Teemme jatkuvasti toimenpiteitä aivojen hyvinvoinnin edistämiseksi. Toivomme, että yhä useampi työyhteisö löytää keinoja aivojen vireyden varmistamiseen ja kannustaa henkilöstöä yksilöinä ja yhdessä konkreettisiin tekoihin oman hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Marianne Nevalainen, HRD Manager, Otavamedia Oy

Marianne Nevalainen Otavamedia HR

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.