Tärinä purkaa stressiä

Hyvinvoiva keho

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka yhdessä asiakkaidensa kanssa on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Yritys tekee tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea. 

Lassila & Tikanoja osallistui syksyn 2018 aikana Työsuojelurahaston kanssa yhteistyössä toteutettuun TRE-stressinpurkumenetelmä (Trauma and Tension Releasing Exercises) työhyvinvoinnin tukena -hankkeeseen. Muita pilottityöyhteisöjä olivat Suomen Diakoniaopisto ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. 

Hyvinvointia vaikuttavasti

Kehityshankkeella on mitatusti ollut voimaannuttava vaikutus siihen osallistuneille työntekijöille. TRE-stressinpurkumenetelmän harjoittaminen lisäsi hankkeeseen osallistuneiden työntekijöiden subjektiivista hyvinvointia, vähensi oireita ja ongelmia, paransi toimintakykyä sekä sosiaalista vuorovaikutusta. Työntekijät kiittävät:

  • nopeutunutta palautumista,
  • kasvanutta resilienssiä sekä
  • kohentunutta kykyä purkaa jännitystä ja stressiä.

Ymmärrys kehon merkityksestä stressin purkamisessa on selkiytynyt. Olosta on tullut tasaisempi ja rauhallisempi. Pitkään jatkuneet niska- ja selkäkivut ovat loppuneet.

“Alisa on ohjaajana rauhallinen, kaikki osallistujat huomioiva. Harjoituksissa on mukava tunnelma. Suoritekeskeisyys unohtuu.”

Hankkeen pohjalta on luotu Hyvinvoiva keho ryhmämuotoinen koulutus. Hankkeen osallistujat suosittelevat TRE-menetelmän opastamista aivan kaikille. Se on yksinkertainen, nopeasti vaikuttava ja helposti omaksuttava menetelmä

Lisää TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvointia edistämässä -hankkeesta Työsuojelurahaston tiedotteesta: Keho ja mieli kuntoon työpaikalla