Ajattele kirkkaammin!

AcuvitecVitec Acute Oy on terveydenhuollon tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistoyhtiö ja osa Vitec Software Groupia.

“Me rakennamme, valvomme ja turvaamme ACUTE potilaskertomusjärjestelmää, jotta asiakkaamme voisivat keskittyä parantamaan potilaidensa terveyttä.”

ACUTE on liiketoimintamme perusta. Teemme joka päivä työtä tuotteemme hyvinvoinnin eteen. Pyrimme aina yksinkertaisuuteen, koska yksikertainen on kaunista ja yksinkertaiset ratkaisut kestävät pidempään. Yhteistyö ja vastuullisuus asiakkaista sekä yhteistyökumppaneista vievät meitä menestykseen.

Näiden samojen arvojen kautta uskon, että toimii myös hyvinvointi: Pidä elämän perusasioista huolta joka päivä ja ajattelet kirkkaammin. Pyri kaikessa tekemisessä yksinkertaisuuteen ja voit paremmin. Kuuntele ja arvosta ympärillä olevia ihmisiä.

Pysähdy hetkeksi tarkastamaan suunta

Viimeisten vuosien aikana olemme ottaneet yrityksenä isoja askelia. Olemme vieneet pitkäjänteisesti läpi kehitystyötä, joka on parantanut tuotteemme, palvelumme ja toimintamme laatua asiakastarpeita kuunnellen. Meillä on edelleen kova halu viedä asioita eteenpäin. Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi tarkastamaan suuntaa, miettiä missä ollemme ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi? Miettiminen tarvitsi aikaa. Kallista aikaa tuhlattavaksi. 

Saadakseen kirkkaamman kuvan tulevaisuudesta täytyi omat energiavarastot täyttää ensin. Mietimme, onko meillä varaa tähän? Päätimme kuitenkin kokeilla, koska oma hyvinvointi on edellytys onnistumisellemme jatkossa. Halusimme myös kokeille, voisiko tästä löytyä yritykseemme hyvinvointimallia, jolla voisimme edistää työssäjaksamista.

Aloitimme Hyvinvoiva johtaja -valmennuksen BrainID®-aivokuntomittauksella. Suhtautuminen oli uteliaan jännittynyt, mutta saatu objektiivinen tieto omien aivojen hyvinvoinnista ja kuormittavista tekijöistä oli erinomainen tapa motivoida muutokseen. Kaikkihan toki tiesivät, mitä pitäisi tehdä. Valmennus on ollut avain siihen, että muutoksia on todella alkanut tapahtua.

Esimerkin voimalla hyvinvoinnista yrityksen arvo

Säännöllinen pysähtyminen ja oman hyvinvoinnin asettaminen prioriteettilistan kärkisijoille on tullut vähitellen osaksi arkea. Kun voi itse hyvin, pystyy tukemaan myös muita voimaan paremmin. Olemme oivaltaneet, miten esimerkin voimalla yksilöllisestä hyvinvoinnista ja samalla koko työyhteisön hyvinvoinnista voi tehdä askel kerrallaan keskeisen arvon yrityksen toiminnalle. Toimiessamme alalla, jossa parhaista osaajista kisataan, on hyvinvointia tukevilla toimenpiteillä tärkeä rooli yritykseen sitouttamisessa ja rekrytointien onnistumisessa.

IhanaElo®-hyvinvointivalmennuksen kaikille yhteinen rakenne on tukenut etenemistä. Oli hämmentävää huomata, miten säännöllinen ruokailu on vaikuttanut uneen tai aktiivisuuden lisääminen auttanut pitämään kiinni muista terveyttä tukevista valinnoista. Kaikkein tärkeintä on ollut kokemus läsnäolevasta kohtaamisesta. Valmennushetket ovat rakentuneet  valmennettavan yksilölliset tarpeet huomioiden.

“Säännöllinen ruokarytmi tasoitti verensokerin, paransi unen laatua ja poisti väsymyksen.”

Kokeilut, seuranta ja positiivinen haastaminen ovat askel kerrallaan juurruttaneet kestäviä, omaan elämään sopivia, terveyttä ja hyvinvointia tukevia toimintamalleja arkeen. Matkaan on mahtunut notkahduksia; sairastelua, kiireitä, reissuja ja juhlia. Siksi onkin ollut tärkeää, että valmennus on riittävän pitkä. Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen olemme päättäneet jatkaa matkaa Alisan kanssa tavoitteena löytää malli yksilön työhyvinvoinnin kehittämiseen yrityksessämme.

Syömisen, liikkumisen, unen, palautumisen, omien voimavarojen ja vahvuuksien lisäksi olemme saaneet sparrausta myös liiketoimintamme kehittämiseen. Alisan pitkä oma kokemus johtajuudesta ja liiketoiminnasta vahvistaa tapaamistemme kautta hyvinvoinnin, johtajuuden ja liiketoiminnan yhteyttä.

Voimme lämpimästi suositella IhanaElo®-hyvinvointivalmennuksia kaikille.

Janne Vainio, toimitusjohtaja Vitec Acute Oy

Janne Vainio