Aivotyöpajat luonnossa vahvistivat yhteisöllisyyttä

Brunnen Communications tiimi

Brunnen Communication on Vuoden viestintätoimisto 2022 ja Suomen eettisimmäksi arvioitu strateginen viestintäkumppani, johon lukuisat asiakkaat luottavat. Vaikka olemme erinomaisia strategisena kumppanina, olemme nopeita ja notkeita myös arkisissa viestinnän haasteissa.

Olemme onnellisten huippuasiantuntijoiden yhteisö

Työmme onnistumiset ja menestys ovat huippuasiantuntijoidemme ansiota. Jokaisen jaksaminen ja aivoterveys ovat perusta tekemisellemme. Olemme nimenneet itsemme onnellisten huippuasiantuntijoiden yhteisöksi ja haluamme yhdessä varmistaa, että se on totta.

Olemme ensimmäinen yritys, joka lähti pilotoimaan Kansallisen aivoterveysohjelman sisältöä tämän vuoden alussa. Idea aivoterveyden tukemiseen ja itsensä johtamisen vaalimiseen syntyi ajatuksissani syksyllä 2022. Päätin, että vuodesta 2023 tulee Brunnen Communications Oy aivoterveyden vuosi. Aika oli sama, kun Kansallista aivoterveysohjelmaa viimeisteltiin, ja pääsin keskustelemaan aiheesta Aivoliiton toiminnanjohtaja Mika Pyykkö kanssa. Kiitos Mika hyvästä dialogista!

Olin erityisen ilahtunut, että löysin valmentajaksemme IhanaElo®-tiimin Alisa Yli-Villamon. Hän oli seurannut läheltä Kansallisen aivoterveysohjelman valmistelutyötä ja rakentanut työikäisten vaikuttavuustavoitteiden pohjalta työpajakokonaisuuden. Innostuimme lisäksi ajatuksesta, että toteutamme työpajat luonnossa. Alisa kuunteli matkamme varrella herkästi palautettamme ja toiveitamme ja huomioi ne seuraavan työpajan toteutuksessa. Kuvassa olemme Harakan saarella, jossa työpajamme aiheena oli aivoergonomia. Harmillisesti aivan kaikki eivät päässeet tällä kertaa mukaamme.

Aivot vireeseen luonnossa -valmennus sai toimimaan

Valmistauduimme jokaiseen työpajaan ajatuksia herättävällä ja teemaan orientoivalla ennakkotehtävällä. Tapaamisemme sisälsivät tiiviin alustuksen aiheen äärelle ja teorian rinnalla teimme konkreettisia aivojen hyvinvoinnin äärelle pysäyttäviä harjoituksia.

Jaoimme keskustellen syntyneitä oivalluksia ja kokemuksia. Lisäksi teimme jokaisessa tapaamisessa henkilökohtaisen ja tiimin yhteisen konkreettisen lupauksen aivoterveyden edistämiseksi. Kotitehtävänä oli viedä lupaus osaksi arjen tekemistä.

Haastoimme itseämme käsittelemään valmennuksen teemoja myös valmennustapaamisten välissä. Tavoitteemme on säilyttää aivoterveyden teema puheissamme, teoissamme ja säännöllisessä kehitystyössämme myös jatkossa.

Brunnen Communications Aivot vireeseeen luonnossa valmennus

Kuvateksti: Aivot vireeseen luonnossa -valmennuksemme rakenne.

Asetimme valmennuksemme tavoitteeksi, että löydämme yhteisten kokeilujen avulla sopivia omia ja yhteisiä tapoja rakentaa aivoterveyttä vastuullisesti ja kestävästi. Halusimme lisäksi vahvistaa yhteisöllisyyttä ja voimaantua jaetuista kokemuksista. Koen, että tavoitteemme toteutuivat.

Osallistujat kokivat valmennuksen hyödylliseksi 5,0 (1–6 asteikolla) ja valmentajana toiminut IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja Alisa Yli-Villamo sai erittäin hyvää palautetta 5,3. Palautekyselyssä kaikki osallistujat suosittelevat Aivot vireeseen luonnossa -valmennusta ystävälleen tai kollegalleen.

Meille ajatustyöläisille aivot ovat liian usein itsestäänselvyys. Kun ne eivät näy tai tunnu niin kauan kun kaikki on hyvin. Siksi me päätimme tehdä toisin ja muistuttaa itseämme aivojen säännöllisestä huollosta. Suosittelen, että tekin teette niin. Alisa auttaa löytämään teille sopivan kokonaisuuden aivovuoden toteuttamiseksi.

Taru Nikulainen, perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, Brunnen Communications Oy

Taru Nikulainen Brunnen Communications