Vastuullisia tekoja ja kestävää aivoterveyttä

Greenstep osallistui Pelasta aivot kampanjaan

Greenstep on vuonna 2010 perustettu perheyhtiö, jonka palveluita ovat muun muassa talous- ja palkkahallinto, vero- ja lakipalvelut, talousjohto, HR-palvelut, analytiikka ja BI, liiketoiminta-alustaratkaisut, liiketoiminnan kehitys, rahoitus sekä vastuullisuus- ja koulutuspalvelut. Yritys on kasvanut orgaanisesti yli 700 työntekijän kansainväliseksi konserniksi.

Greenstep työnantajana halusi siirtyä sanoista tekoihin

Greenstep lähti mukaan IhanaElon ja Vamoksen nuortenpalvelun Pelasta aivot -kampanjaan syksyllä 2023. Greenstep halusi tukea henkilöstön aivojen hyvinvointia ja onnistumista sekä samalla tukea nuoren jaksamista Vamoksessa. Kymmentä Greenstepin valmennettavaa kohden IhanaElo tarjosi nuorelle Vamoksessa mahdollisuuden henkilökohtaiseen Aivot vireeseen -valmennukseen.

Greenstepille vastuullisuus on tärkeä osa yrityksen arvoja ja kulttuuria. Vastuullisuus onkin Greenstepissä osa jokaisen työtä ja koko organisaation yhteinen asia ja se näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme ja kaikessa mitä teemme. Tämä kampanja istui hyvin meidän arvomaailmaamme ja pystyimme sen avulla paitsi tukemaan oman henkilöstömme hyvinvointia, myös auttamaan nuoria.

Aivosairauksien kustannukset ovat Suomessa arviolta 11 miljardia euroa vuodessa. Joka toinen 45 vuotta täyttänyt nainen ja joka kolmas mies sairastuu jäljellä olevan elämänsä aikana vakavaan aivosairauteen. (Aivosäätiö.) Suuri osa sairastumisesta voitaisiin estää ennakoivin toimin (Aivoliitto).

Joka 10. suomalainen nuori on vaarassa syrjäytyä. Vamos on Diakonissalaitoksen palvelu koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Vamos vähentää 16–29 vuotiaiden nuorten syrjäytymistä ja auttaa nuoria kiinnittymään yhteiskuntaan, koulutukseen ja työhön. (Diakonissalaitos)

Aivot vireeseen -valmennukseen haku yllätti positiivisesti

Kymmenen greenstepiläistä pääsi pilotoimaan Aivot vireeseen -valmennusta. Kaikilla oli mahdollisuus hakea mukaan ja kiinnostuneita löytyi lähes 40. Lopullisen valinnan pilottiryhmään teki People-tiimi. Valmennuksen suosio yllätti meidät kaikki positiivisesti.

Valmennuksen tavoitteena oli fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia edistävien rutiinien muokkaaminen sekä ajatusten kirkastaminen ja työn tuottavuuden kasvu. Jokainen valmennettava sai neljän henkilökohtaisen valmennustapaamisen aikana tukea itselleen sopivimpien konkreettisten, aivoja virittävien toimintamallien ja työvälineiden kokoamiseen.

”Erityisen hyödyllistä oli saada tuki asioille, jotka olleet mielessä, mutta ei ole saanut itsekseen toteutettua. Tuki siihen, että pienetkin positiiviset muutokset ovat hyvästä, muutoksen ei tarvitse olla “kaikki kerralla” tyylisesti.”

”Hyödyllistä oli käydä läpi nykytilaa ja vinkit sen parantamiseen, esimerkiksi mahdollisten vaikuttavien tekijöiden arviointi ja kipukohtien pohtiminen.”

Aivot vireeseen -valmennus motivoi ennakoiviin aivoterveyttä edistäviin oman elämän näköisiin pieniin tekoihin

Valmennus sisältää:

  • Henkilökohtaisen Hyvinvointinavigaattorin®
  • Neljä valmennustapaamista (50 min) kahden valitun aivoja virittävän aiheen äärellä, tapaamiset etäyhteyksin kahden viikon välein
  • Tiiviin tietopaketin ja vinkit valmennuksen teemoista
  • Päivittäiseen käyttöön seurantataulukon edistymisen ja tehtävien seuraamiseksi

Hyvinvointinavigaattoriraportin kuva

Hyvinvointi alkaa oivalluksesta! Hyvinvointinavigaattori® antaa kokonaiskuvan valmennettavan hyvinvoinnin lähtötilanteesta.

”Todella ihana kokonaisuus, jota voin suositella muillekin!”

Palautteen perusteella osallistujat kokivat valmennuksen erittäin hyödylliseksi 4,9/6 ja valmentajana toiminut IhanaElo-hyvinvointiohjaaja Tiina Mehto-Vaittinen sai arvosanaksi 5,4/6. Kaikki osallistujat suosittelisivat Aivot vireeseen –valmennusta ystävälleen tai kollegalleen.

”Kiitos Tiina! Tämä täsmensi omat tarpeeni ja sen mille asioille kaipaan muutosta. Sain myös rohkeutta toimia muutosten aikaansaamiseksi. Oli hienoa kulkea kanssasi tämä matka, se antoi energiaa!”

Pyrimme ennakoimaan monia asioita Greenstepissä ja tekemään toimia, joilla voimme edesauttaa työhyvinvointia. Aivoterveydestä huolehtiminen on osa työhyvinvoinnin toimenpiteitä, joilla voimme varmistaa, että henkilöstömme voi jatkossakin hyvin ja pystyy ilahduttamaan asiakkaitamme tekemällään asiantuntijatyöllä. Aivoterveydestä huolehtiminen on vastuullinen teko ja siihen kannattaa panostaa paitsi yksilötasolla, myös työnantajana.

Suvi Jälkö, HR Partner, Greenstep Oy

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.