TRE-tärinä rentouttaa lapsia ja nuoria

TRE tarina rentouttaa lapsia ja nuoria

Kehon luonnollinen tärinä purkaa stressiä ja rentouttaa myös lapsia ja nuoria. Miksi tätä taitoa ei ole opetettu kaikille jo päiväkodissa tai tuettu neuvolassa vanhempia ymmärtämään, että lapsen kehon värinä voi olla myös hyväksi? Miksi meidät opetetaan istumaan hiljaa paikallaan, kun se ei ole millään tapaa luonnollista kehollemme? TRE-tärinä rentouttaa lapsia ja nuoria.

Lasten ja nuorten stressi

Lehdet täyttyvät lukiolaisten väsymyksestä, syrjäytyneistä nuorista ja levottomista lapsista. Mielen ongelmat haastavat yhä aikaisemmin ja saavat elämän kääntymään kitkaisille raiteille.

Mindfulness ja erilaiset mielen rauhoittumisen taidot ovat onneksi hivuttautumassa osaksi päiväkotien ja koulujen arkea. Eikö olisi upeaa saada jokaisen lapsen ja nuoren työkalupakkiin myös tapa purkaa stressiä ja jännityksiä kehosta? Meillä jokaisella on jo kyky palautua. TRE-menetelmän (Tension Releasing Exercise) opastamisen avulla saamme sen herätettyä uudelleen käyttöön.

Toivon median tulevaisuudessa jakavan entistä aktiivisemmin tietoa myös keinoista, joilla helpottaa omaa oloa. Terveydenhuollon kapasiteetti ei riitä kannattelemaan kaikkia. On sekä yksilön, läheisten että koko yhteiskunnan kannalta paras investointi, kun opimme huolehtimaan omasta hyvinvoinnistamme ennaltaehkäisevästi ja itseämme kuunnellen.

TRE-tarina rentouttaa lapsia ja nuoria
TRE on eheyttävä prosessi kaikenikäisille.

TRE-tärinä rentouttaa lapsia ja nuoria

Sertifioituja TRE-ohjaajia on Suomessa jo yli 200. Olemme yli 10 vuoden ajan opastaneet aikuisia palautumaan ja purkamaan kehon syväjännityksiä TRE-menetelmän avulla.

Nyt meillä on vihdoin mahdollisuus jatkokouluttautua ohjaamaan TRE:tä myös lapsille ja nuorille. Toivon, että tulevaisuudessa jokainen lapsi ja nuori saa mahdollisuuden kokea kehonsa ja mielensä rennommaksi ja rauhallisemmaksi – tilanteeseen sopivaksi. Kehon ei enää tarvitse kerätä jännitteitä vuosia, vaan jokaisella on työkalupakissa yksinkertainen ja luonnollinen tapa helpottaa omaa oloa.

Kirsi Törmi on TRE® Trainer Trainee, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti, työnohjaaja ja sosionomi. Kirsi on osallistunut ”TRE with Children” -koulutukseen hahmoterapeutti ja TRE-kouluttaja Melanie Salmonin johdolla ja jatkokehittänyt toimintamalleja, joilla TRE-menetelmää voidaan ohjata suomalaisille lapsille ja nuorille. Ohjauksessa tulee ikäkauden mukaisesti mukaan leikkiä, laulua ja tarinoita, vapautta kokeilla omalla tavallaan ja saada positiivista palautetta kaikesta kokemastaan ja tuntemastaan.

TRE-ohjaajaksi nuorille ja lapsille

Opiskelu Kirsin johdolla herätti oivaltamaan kiintymyssuhteiden ja kohtaamisen valtavan voiman. Oman kokemuksen kautta keho sai mahdollisuuden aistia lapsen kokemuksia uudelleen. Jotakin ennen hämmentänyttä asettautui paikallaan. TRE on eheyttävä prosessi kaikenikäisille, kun edetään turvallisesti ohjaajan kanssa ja maltetaan hiipiä hissun kissun eteenpäin.

Tuntuu arvokkaalta ja merkitykselliseltä tämän koulutuksen jälkeen päästä täristelemään myös lasten ja nuorten kanssa. Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos sinulla on lapsi, nuori tai ryhmä, jolle haluat minun tai jonkun muun koulutetun ohjaajan opastavan TRE-menetelmän.

Lisätietoa Hyvinvoiva keho eli TRE-menetelmä tutuksi -kursseista löydät linkin takaa. Tule mukaan avoimelle kurssille tai kokoa oma ryhmäsi kohti ihanampaa eloa.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi.  

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

2 thoughts on “TRE-tärinä rentouttaa lapsia ja nuoria

    1. Kiitos palautteestasi. Suosittelen koulutusta lämmöllä. Ihanaa, että TRE on osa elämääsi.
      Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *