TRE-menetelmä auttaa palautumaan

TRE-kurssit

Kehosi osaa vapautua stressistä, kun annat sille luvan. TRE on helppo ja vaikuttava menetelmä, joka meidän kaikkien kannattaisi opetella. TRE-menetelmä auttaa palautumaan.

Sain kokea ainutlaatuisen hetken yhdessä seitsemän naisen kanssa, kun pääsin pitkästä aikaa pitämään TRE-kurssia (haluan järjestää kursseja vain fyysisesti läsnäollen). TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) eli TRE-stressinpurku on yksinkertainen, nopeasti vaikuttava ja helposti omaksuttava menetelmä, joka aktivoi kehon oman mekanismin stressin purkamiseksi. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia.

Tutustuimme, juttelimme toiveista ja odotuksista, kerroin TRE:n teoreettisesta tausta. Harjoitusten alkaessa tilassa huokui lupaus antaa itselle mahdollisuus kokea jotakin uutta, turvallisuus päästää vähän irti oman kehon kontrollista ja sallivuus jokaisen tehdä omaa harjoitusta omaa kehoa ja mieltä kuunnellen.

“Tuntuu, että viimeisten viikkojen uutiset Ukrainan sodasta ovat saaneet lantioni ihan jumiin. Harjoitus helpotti oloani. Olen paljon rauhallisempi ja jaksavampi kohtaamaan myös lasteni tunteet.”

TRE-harjoittelun aloitusliikkeet
TRE-aloitusliikkeet valmistavat kehon harjoitteluun

Vaali kehon ja mielen hyvinvointia

Puhun usein ennakoivasta aivoterveydestä. Kaikesta siitä, miten voimme aivojemme hyvinvointia vaalia. Se tarkoittaa, että teemme valintoja, jotka parantavat niin kehon kuin mielen hyvinvointia.

Olen valtavan kiitollinen, että sain opastaa nämä upean ainutlaatuiset naiset uuden äärelle. Nyt heillä on taito, joka meidän kaikkien kannattaisi opetella.

Valmennusten ja koulutusten rinnalla koen TRE-kurssien pitämisen arvokkaaksi mahdollisuudeksi tukea niin yksilöiden kuin työyhteisöjen hyvinvointia. Olethan yhteydessä, jos haluat kuulla lisää, osallistua tai järjestää kurssin. Pidän kursseja myös ystäväryhmille ja olen kouluttautunut ohjaamaan lapsia ja nuoria.

Löydät blogisarjastamme oman kategorian Aivojen hyvinvointi, jos sinäkin olet innostunut ennakoivasti huolehtimaan aivoterveydestäsi. Tägillä TRE-menetelmä voit puolestaan lueskella useammankin blogin TRE-menetelmästä ja sen hyödyntämisestä esim. työpaikoilla tai tanssin harjoittelussa.

Ihanaa eloa ja uteliaisuutta kokeilla erilaisia palautumisen tapoja, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *