Paritanssi on superliikuntaa aivoille

Paritanssissa on taikaa

Paritanssi on superliikuntaa aivoille. Musiikin ja liikunnan yhdistelmä eli tanssi on ollut olemassa jo ihmiskunnan varhaisista ajoista lähtien. Tanssi on musiikin, liikkeen ja toisen ihmisen kosketuksen saumaton liitto.

Kun tanssi partnerin kanssa sujuu hyvin, se on yksi parhaista tunteistani. Sitä voi kutsua tanssitaivaaksi, jossa elämäämme avautuu uusi ulottuvuus. Tunnemme kohoavamme parketin ja itsemme yläpuolelle. Elämä puhaltaa lävitsemme voimalla, jota ei voi kuvailla. Silloin olemme yhtä tanssin kanssa ja hengitämme sen suloista taikaa. Kaiken kukkuraksi tanssi lisää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalis-emotionaalista hyvinvointia.

Tanssi kohottaa peruskuntoa

Tanssia voi verrata reippaaseen kävelyyn. Harva silti kävelee 3-4 tuntia, joka helposti tanssitaan tanssikurssilla tai lavatanssi-illan aikana.

Tanssi mahdollistaa reippaan sykettä kohottavan menon, joka saa hien pintaan. Voit toki edetä myös rauhallisemmin. Erään tutkimuksen mukaan henkilöt, joilla oli sydämen vajaatoimintaa ja jotka harrastivat tanssimista, paransivat sydämensä terveyttä sekä hengitystä ja elämänlaatua merkittävällä tavalla.

Tanssi vahvistaa lihaksia ja kehonhallintaa

Tanssi vahvistaa erityisesti jalkoja sekä syviä vatsa- ja selkälihaksia. Lisäksi tanssi ylläpitää muiden lihasten voimaa, kestävyyttä ja kiinteyttä.

Tanssi parantaa ryhtiä, koordinaatiokykyä, tasapainoa, joustavuutta, liikkuvuutta ja hienomotoriikkaa.

Tanssi aktivoi aivoja ja edistää oppimista

Tanssi haastaa aivot tekemään lukuisia valintoja toistuvasti ja nopeasti, jolloin aivoissa hermosolujen välille kehittyy enemmän reittejä ja yhteyksiä. Myös reaktiokyky paranee.

Tanssi vaikuttaa myönteisesti huomio-, päättely- ja keskittymiskykyyn sekä pitkäkestoiseen muistiin.

Paritanssi on superliikuntaa aivoille

Tanssissa keho-mieli-yhteys muokkaa juuri niitä aivojen ominaisuuksia, jotka vaikuttavat esimerkiksi Alzheimerin ja Parkinsonin taudissa.

Tanssiessa vapautuu endorfiinia, kehon omaa hyvän olon hormonia, joka tehostaa mielihyvän tunnetta ja lievittää ahdistusta, masennusta ja stressiä.

Rytmista hyvinvointia elamaan
Markku hengittää tanssin taikaa

Paritanssissa on taikaa

Tanssi virittää samalle aaltopituudelle ja luo kontaktin ihmisten välille. Sen kautta pääsee tutustumaan luontevasti uusiin ihmisiin ja sosiaalinen itsetunto kohenee. Tanssiin kuuluu luontevana osana sanaton viestintä ja kosketus. Kosketuksen tiedetään helpottavan pelkoa, kipua ja ahdistusta.

Kun musiikin rytmi, melodia ja sanat sekä tanssin liike kolkuttelevat jotain syvempiä yhteyden sekä energiavirtojen portteja, silloin yksikin tanssi voi merkittävyydessään olla kuin pieni ikuisuus – koko elämä tai rakkaustarina pienoiskoossa.

”Meidän pitäisi katsoa menetetyksi jokainen sellainen päivä, jolloin emme ole edes yhtä kertaa tanssineet.” – Friedrich Nietzsche.

Ihanaa eloa ja tanssin taikaa sinulle, Markku

Blogin kirjoittaja Markku Hiljanen on MBA, KTM, ihmisten ja organisaatioiden toimintakyvyn kehittäjä, joka toimii IhanaElo®-hyvinvointiohjaajana, BrainID®-mentorina ja yrittäjänä.

P.s. Aivot rakastavat liikuntaa. Pääasia on, että teet juuri niitä juttuja, joista sinulla tulee myös hyvä mieli.

Lähteitä:

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *