Minä haluan ja tarvitsen

Mina haluan ja tarvitsen

Minulla on tunteet. Riemuitsen, iloitsen, rakastan ja innostun. Olen tyytyväinen elämääni, hämmennyn ja hämmästyn. Toisinaan ahdistus painaa, turhaudun, pitkästyn ja tunnen oloni täysin riittämättömäksi. Kehoni reagoi. Yritän kuulla, mitä tunteeni ja kehoni viestivät. Minä haluan ja tarvitsen.

Minä haluan

Haluan tulla nähdyksi ja kuulluksi. Haluan, että jakaessani minulle tärkeitä asioita koen muiden olevan kiinnostuneita. Haluan ymmärrystä ja arvostusta. Haluan, että minua kohdellaan reilusti. Haluan kuulua porukkaan.

Luulen, että sinäkin haluat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Luottamus rakentuu arvostuksen ja reiluuden päälle. Se on edellytys, että jaat tärkeimpiä ajatuksiasi. Hyvä vuorovaikutus syntyy, kun meistä kumpikin on kiinnostunut toisen näkökulmasta, kuuntelee ja kysyy ymmärtääkseen.

Missä ihmiset kohtaavat, kohtaavat myös halut, tarpeet ja tunteet. Tunnistatko niissä tilanteissa omat tarpeesi ja tunteesi? Miten huomioit toisten tarpeet ja tunteet? Mistä tiedät, mitä ne ovat? Miten saisit sen selville? Olen niin usein astunut ansaan, että oletan. Minun tarpeeni ja tunteeni vyöryvät tajuntaani ja hyökyaalto pyyhkäisee toisen huomioimisen mennessään.

Minä tarvitsen

Elämää ei voi hallita. Silti kaipaan sopivasti hallinnan tunnetta, että paketti pysyy kasassa. Tarvitsen kokemuksia, että minulle tärkeät asiat edistyvät. Saan aikaan!

Rakastan työtäni IhanaElo®-hyvinvointivalmennusten ja IhanaElo®-hyvinvointiohjaajien kouluttamisen parissa. Koen jokaisen kohtaamisen merkitykselliseksi ja uskon jokaisella kohtaamisellani olevan merkitystä myös kohtaamalleni ihmiselle. Jaan kokemukseni ja osaamiseni lisäksi uteliaisuuteni ja innostukseni.

Minä haluan ja tarvitsen
Mitä sinä haluat ja tarvitset?

Unelmani on, että sinä voit paremmin:

  1. Harjoittele kuuntelemaan kehosi ja tunteidesi viestejä.
  2. Huomioi ikiomat halusi ja tarpeesi. Kerro rohkeasti, mitä ne ovat.
  3. Opasta lähelläsi toimivia ihmisiä huomaamaan ja huomioimaan, mikä on sinulle tärkeää.
  4. Suhtaudu uteliaasti kohtaamisiin. Ilmalle heitettyjen sanojen lisäksi huomaa toisen tarpeet ja tunteet. Kysy ja kuuntele. Tulkintasi voi viedä väärille raiteille.

Minä tarvitsen pysähtymistä, harjoitusta joka päivä oman kehoni ja tunteideni viestien kuunteluun. Minä haluan innostua, hämmästyä, ihailla, kokea myötäylpeyttä ja kiitollisuutta kohtaamisten äärellä.

Mitä sinä haluat ja tarvitset?

Ristiriitatilanteessa yksi kokeilunarvoinen toimintamalli on:

  1. Tunnista omat ja toisen osapuolen tunteet ja tahtotilat niiden takana. Käyttäkää energiaa siihen, että kummankin tahtotila tulee kristallinkirkkaaksi.
  2. Kerro tahtotilat selvästi ääneen. Minä haluan tätä ja sinä haluat sitä.
  3. Etsi ratkaisu yhdessä. Hyvä ratkaisu tyydyttää kumpaakin osapuolta. Kummankin tahtotila on huomioitu.

Blogin ajatusten herättelijänä on toiminut Tunteet coaching- ja valmennustyössä -koulutus, jota kuljen Jarkko Rantasen ja Ira Leppäsen sekä muiden aiheesta innostuneiden kanssa. KYARHEM-malli, joka avaa peurstarpeitamme, auttaa kurkistamaan käytöksen taakse. Mallia esitellään esimerkiksi kirjassa Johda tunneilmastoa.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Jos haluat ja tarvitset tukea oman hyvinvointimatkasi kulkemiseen, otathan rohkeasti yhteyttä. Löydät IhanaElo®-hyvinvointiohjaajien tiimimme yhteystiedot linkin takaa.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *