Metsurin hiljainen protesti

Metsurin hiljainen protesti

Monien vuosien ajan olen mökkimatkallani ohittanut hakkuuaukion, jonka keskelle on jätetty puolenkymmentä huomattavan pitkää kantoa. Alkuun arvuuttelin, että kyseessä on metsurin hiljainen protesti. Myöhemmin pohdinta muuttui jättimäisiksi jätkänkynttilöiksi ja taideteokseksi. Asia unohtui, kunnes kevään aikana oman kapean mökkitien varteen harvennettuun metsään oli ilmestynyt samanlaisia pitkiä kantoja. Metsurin hiljainen protesti.

Kuka osoittaa mieltään ja miksi? Tutkimusmatkalle siis.  Maastossa havaitsin, että pitkät kannot muodostavat ympyrän ja niiden korkeus vähän vaihtelee. Yllätys oli kuitenkin se, että kannot eivät ollenkaan ole se juttu. Kannot ovat vartijoita, ne suojaavat kuoppaa! Perimmäinen syy varmistui jututtamalla kyläläisiä. Meidän mökkitiemme varressa on ikivanha tervahauta, palanen kainuulaista kulttuuriperinnettä. Kannot estävät sen, että metsätyökoneet eivät vahingoita tervahautaa. Toki kannot kertovat myös sen, että siellä on jotakin arvokasta ja kannattaa pysähtyä. 

Olin kävellyt, pyöräilyt ja autoillut lähitervahaudan ohi yli 30 vuoden ajan kuoppaa näkemättä, vaikka se näkyy tielle ihan selvästi – nyt. Aloin pohtimaan, mitä muuta en näe elämässäni tällä hetkellä? Näenkö vain pitkät kannot, mutta itse aarre on piilossa? Onko jotain, mikä kannattaisi kaivaa esille? 

Metsurin hiljainen protesti Ulla Heikkila
Ulla Heikkilä etsii aktiivisesti uusia luontokokemuksia.

Vahvuutesi ovat aarteitasi

Luonto- ja kulttuurikokemukset edistävät tutkitusti hyvinvointia: elät hetkessä, verenpaineesi laskee ja mieleesi avautuu uusia näkökulmia. Voit tuntea lisääntynyttä elämänhallintaa ja osaat keskittyä mielihyvää tuottaviin asioihin. Jopa sosiaalisuuden on todettu lisääntyneen.

IhanaElo®-valmennuksissa pääset tutkimaan hyvinvoinnin elementtejä monelta suunnalta: ravinto, arkiaktiivisuus, palautuminen ja elämänsallinta. Saat rinnallesi tsempparin, joka kulkee sinun hyvinvointipolullasi tukenasi.  Onnistut rutiinien muutoksissa, jotka edistävät sinun terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Tunnistat, mikä tekee elämästäsi merkityksellisen ja mitkä vahvuutesi ovat sinun aarteitasi.

Ihanaa eloa sinulle,

Ulla Heikkilä, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja

P.s. Jos sinun juttusi on oman hyvinvoinnin lisäksi tukea muiden hyvinvointi, tule mukaan tiimiimme. Lisätietoa IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutuksesta ja tiimistämme löydät nettisivuiltamme.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

2 thoughts on “Metsurin hiljainen protesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *