Faktat vakuuttaa, tunteet saa aikaan toimintaa!

Faktat vakuuttaa, tunteet saa aikaan toimintaa

Olin tehnyt huikean loikan elämässäni. Olin jättänyt paljon vanhaa taakseni sekä päästänyt irti tutusta ja turvallisesta. Olin jälleen toteuttamassa uutta haavettani, tällä kertaa vieraassa maassa ja uudessa kulttuurissa. Kaikki läheiset, lapset ja ystävät olivat kaukana, ainoastaan rakkaani rinnallani. Ympäristö oli kaunis ja ilmasto täydellinen.  Minun tärkein tehtäväni oli hoitaa kotia ja arkiaskareita miehen käydessä töissä. Siinä samalla tuli opetella kieli ja sulautua paikalliseen elämään. Faktat vakuuttaa, tunteet saa aikaan toimintaa!

Olen perusluonteeltani reipas ja positiivinen. Siihen päälle päätin vielä olla rohkea ja utelias. Olin täynnä positiivista energiaa. Jälkeenpäin katsottuna, aikamoinen paketti yhdelle ihmiselle.

Näin meni mukavasti pari vuotta. Liikuntakin toi iloa arkeen.  Matkan varrella oli useita haastavia tilanteita sekä sitkeyttä vaativia hetkiä, mutta kaikista selvisimme hienosti. Opin maan tavat hyvin ruokakulttuuria myöden, jotka tosin alkoivat jättää merkkejä kehooni.

En halunnut hyväksyä kertyviä kiloja vyötärölleni ja ottaa tavakseni juoda viiniä illallisen yhteydessä.  Se on faktaa, että ne eivät tee pitkän päälle hyvää terveydelleni. Tämän seurauksena myös negatiiviset tunteet alkoivat kurkkia olkapäälläni. Tunteet lähtivät ohjaamaan toimintaani vahvasti.

Faktat vakuuttaa, tunteet saa aikaan toimintaa!

Halusin muutosta. Tarvitsin merkityksellisempää tekemistä, sillä turhautuminen alkoi nostaa päätään. Oli pysähdyttävä hetkeksi itsensä äärelle, mietittävä mitä haluan vielä elämässäni saavuttaa ja ryhdyttävä toimiin.

Hyvinvointivalmentajana halusin kehittää itseäni lisää. Niinpä etsin parasta mahdollista ja laadukasta lisäkoulutusta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, jonka voin suorittaa ainakin osittain etänä, verkossa. Tehtävä osoittautui haasteelliseksi, sillä kriteereihini sopivia koulutuksia ei juurikaan ollut tarjolla. Halusin koulutuksen taustalle puhdasta faktaa ja luotettavuutta.

Vuosi vaihtui ja visualisoin tavoitteeni myös paperille aarrekartan muodossa. Tärkein tavoitteeni oli löytää laadukas verkossa suoritettava koulutus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin piiristä jotta voin tehdä tulevaisuudessa merkityksellistä ja faktoihin perustuvaa työtä hyvinvointiohjaajana. Ja niinhän siinä sitten kävi, että IhanaElo® puuttui peliin. Näin IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutuksen mainoksen, tutkin koulutukseen liittyvät faktat edestä ja takaa, vakuutuin ja ilmoittauduin mukaan. Turhautuminen oli muuttunut innostukseksi.

Hyvinvointi on paljon enemmän kuin hyvä ruoka ja parempi mieli. Siihen liittyy valtavasti muitakin tärkeitä asioita, jotka jokaisen on mahdollista ottaa mukaan omaan arkeen pienin askelin. Ei tarvitse tehdä ihmeitä saadakseen aikaan kestävää muutosta ja voidakseen paremmin ja energisemmin.  Voit unohtaa ikuiset uudenvuodenlupaukset painonpudotuksesta, sillä tarvitset vain oikeaa faktaa, oikeanlaiset keinot ja välineet ja mikä parasta, IhanaElo®-tiimi tarjoaa mukaan myös asiantuntevan ohjaajan matkasi tueksi varmistamaan, että pääset henkilökohtaisiin tavoitteisiisi. Hyvä fiilis liittyy matkaan kuin itsestään.

Faktat vakuuttaa tunteet saa toimintaa
Tuija Rantaselle liikkuminen tuo iloa arkeen

Oivalluksiani kohti kestävämpää hyvinvointia

 1. Pysähdy hetkeksi ja ota eteesi tyhjä paperi, johon kirjoitat millaisia muutoksia haluaisit toteuttaa, jotta voisit paremmin. Mieti vielä miten muutos vaikuttaisi elämääsi, jos voisit toteuttaa sen jo nyt.  
 2. Kirjaa ylös, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä, mistä nautit, mitä arvostat ja mitkä asiat saavat sinulle hyvälle tuulelle? Oletko toteuttanut niitä viimeksi kuluneen kuukauden tai vuoden aikana?  
  • Oletko harrastanut mieleistäsi liikuntaa? Pienikin aktiivisuus pitää mielen ja kehon virkeämpänä ja samalla ennaltaehkäisee niin fyysistä kuin henkistäkin sairastumista.
  • Muistatko syödä säännöllisesti ja valita ruokalautasellesi tuoretta, värikästä ja ravintorikasta ruokaa? Laadukas ja riittävä ravinto ylläpitää terveyttämme ja energiatasoamme ja on myös yksi painonhallinnan tärkeä elementti. Oikea ravinto hellii aivojamme ja jaksamme paremmin aamusta iltaan. Nautimme pirteinä päivistämme.
  • Oletko antanut aikaa itsellesi käydä teatterissa, elokuvissa tai lukea kirjaa? Kulttuuri tukee hyvinvointia. Välillä on hyvä päästää irti arjesta ja nauttia rakkaista harrastuksista tai kokeilla jotain ihan uutta.
  • Oletko tavannut ystäviäsi tai viettänyt yhteistä aikaa läheistesi kanssa? Varaa aikaa sinulle tärkeille ihmisille ja ole aidosti läsnä, kun olet heidän kanssaan. Jätä puhelin hetkeksi huomiotta ja kuuntele sinulle tärkeää ihmistä keskittyen vain siihen, mitä hän sinulle kertoo. Hyvät ihmissuhteet lisäävät onnellisuutta, joten ota tavaksesi antaa heille aikaa.
  • Oletko nukkunut riittäväsi? Nukutko riittävästi ja heräätkö aamulla uuteen päivään pirteänä?  Unella on merkittävä vaikutus mm. oppimiskykyyn, mielialaan, terveyteen ja jaksamiseen.
 3. Mieti, mikä on sinulle merkityksellisin asia lähteä liikkeelle ja lähde toteuttamaan sitä sinulle sopivin askelin. Yksi asia kerrallaan. Päätä milloin ja miten aloitat. Uusien toimintatapojen juurruttaminen arkeen vaatii sitkeyttä. Alku lähtee liikkeelle yleensä hyvin innostuksen voimalla, mutta käyttäytymisen muuttaminen pysyväksi onkin jo haastavampaa. Tässä kohtaa IhanaElo®-ohjaajan tuki on korvaamaton.
 4. Anna itsellesi lupa myös nauttia. Ei kannata pistää itseäsi liian tiukille, sillä niin tukahdutat innostuksen heti ensimetreillä.   
 5. Päätä  työskennellä kohti tavoitteitasi, vaikka aina ei huvittaisikaan. Tässäkin kohtaa henkilökohtaisen ohjaajan tuki on tärkeä.
 6. Muista iloita onnistumisistasi! Jokainen hyvin onnistunut viikko on huomionarvoinen.
 7. Ole lempeä itseäsi kohtaan. Pienen pieni muutos tänään voi tehdä toisenlaisen huomisen.

Ihanaa eloa sinulle,

Tuija Rantanen, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja

P.s. Tilaathan uutiskirjeemme tämän blogin alta. Varmistat, että saat hyvinvointia tukevat vinkit jatkossakin.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *