Maailma on kaunis ja hyvä elää

Maailma on kaunis

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus.

Onko sinulla aikaa pysähtyä? Onko sinulla unelmia? Ovatko ne sinun unelmiasi? Kenen elämää elät? Kenen unelmia toteutat? Olemme maailman onnellisin kansa, meillä on ympärillämme upea luonto, mutta meillä on myös sisu. Ohjaako sisu meitä tekemään elämässämme aina oikeita ratkaisuja? Maailma on kaunis ja hyvää elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus.

Kalervo Kassu Halonen ja Vexi Salmi ovat kirjoittaneet Irwin Goodmanin Rentun ruusu -albumiin pysähdyttävän sanoituksen Maailma on kaunis. Minulle soitettiin kappale tilanteessa, jossa olin vähitellen toipumassa talousjohtajan urani viimeisillä metreillä kokemastani uupumuksesta ja opetellut pysähtymistä omien ajatusteni ja tunteideni äärelle. Hiljenin, koin valtavaa kiitollisuutta rohkeudesta ja rohkaisusta, joka on saanut minut aloittamaan matkani kohti omaa unelmaani.

Olin pakahtua siitä mielen vapauden tunteesta, joka vyöryi ylitseni. Elän elämääni ja toteutan unelmaani. Kuka vaan voi tehdä niin, kun todella haluaa ja uskaltaa. Irwinin jälkeen laulusta on tallennettu upeita muitakin tulkintoja ja jätän sinun oman päätöksesi varaan, minkä valitset lempiversioksesi.

On vapautta kuunnella ja tuntea

Maailma on kaunis
On vapautta kuunnella metsän huminoita

On vapautta kuunnella metsän huminoita, kun aamuinen aurinko kuultaa kallioita ja elää elämäänsä.

Istuskelen pikkuruisen mökkimme pöydän ääressä. Katselen järvelle, joka on vielä vahvasti jäässä. Räystäästä tippuu rytmikkäästi sulavan veden muodostamia vesitippoja. Aamukävelyllä kuuntelin jäiden pauketta ja teerian soidinääniä. Ihmettelin tassunjälkiä lumella ja hengitin. Tunnen oloni etuoikeutetuksi.

On vapautta istua iltaa yksinänsä ja tuntea, tutkia omaa sisintänsä ja elää elämäänsä.

Niinpä – olen aivan yksin mökillä. Ihan itse sai kairattua reiän jäähän ja kannettua vedet saunaan. Yhtenä tuulisena aamuna lämpötila oli sisällä vain 15 astetta, mutta seuraavana iltana muistin polttaa puita takassa vähän pidempään. Sisävessan puutekaan ei ole saanut minua starttaamaan autoa kotia kohti. On huikeaa vapautta istua iltaa yksinänsä ja tuntea, tutkia omaa sisintänsä ja elää elämäänsä.

Kuuletko metsän huminan? Kuuletko lintujen laulun? Huomaatko, miten auringon säteet leikittelevät muokaten maisemaa? En siis tarkoita, onko kuulosi tai näkösi tallella. Pysähdytkö näihin hetkiin? Poimitko sen pienen minuutin, että hengität ja ihmettelet? Älä pakene, vaan elä elämääsi. Sinulla on siihen paras hetki juuri nyt!

Maailma on kaunis ja hyvää elää

Maailma on kaunis
Pysähdy ihmettelemään elämääsi

On vapautta vaistota viesti suuremmasta ja olla kuin kaikuna aina jatkuvasta ja elää elämäänsä.

Mitä sinun viestisi kertoo, kun pysähdyt sen kuulemaan ja tuntemaan? Sinä tiedät parhaiten, mitkä asiat luovat sinun elämällesi merkityksen. Mikä on sinulle tärkeää? Mikä tekee sinut onnellisemmaksi? Minkälainen on sinun tapasi elää elämääsi?

Ei unelmaelämän tarvitse tarkoittaa saippuasarjamaisia rikkauksia ja rakkauksia. Silti meillä on hyvä olla unelmia, joiden avulla jaksaa myös tylsyyden yli.

Pidä kiinni unelmistasi – ne on mahdollista toteuttaa! Kirkasta tavoitteesi, innostu ja anna mennä. Tekemistä vaille valmista! Jos kaipaat vielä vähän tukea unelmasi kirkastukselle, lukaise blogi Onnistumisen kaavalla unelmasi toteutuvat.

Jos sinun unelmasi on voida peremmin ja tsempata myös muita nauttimaan elämästä entistä enemmän, ilmoittaudu mukaan IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutukseen. Laita vain viestiä alisa@ihanaelo.fi tai soita 045 126 1100.

Uskon vahvasti myös siihen, että unelmien työpaikoilla oivalletaan ihmisen kokonaishyvinvoinnin tärkeys. Jotta porukka on parhaimmillaan, timantit haluavat pysyä talossa ja rekrytoitaessa rusinat on poimittavissa pullasta, koko yrityskulttuurin tulee tukea ihmistä arvokkaana yksilönä. Olisi huikeaa päästä teidän työpaikalle sparrailemaan ja etsimään yhdessä teidän työntekijöiden hyvinvointia tukevia toimintamalleja! Joitakin palveluita on jo valmiina tarjolla, mutta tärkeintä on rakentaa kokonaisuus juuri teitä varten.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi.

P.p.s. Jos unelmasi on hehkua ja hoikistua, ensi viikosta alkaa blogisarja juuri sinulle! Viisiosainen Hehku ja hoikistu -sarja tarjoilee rentoutta painonhallintaan ja elämänmakuisia vinkkejä ihanampaan eloon


Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

2 thoughts on “Maailma on kaunis ja hyvä elää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *