Löydä oma tiesi paratiisiin

IhanaElo_löydä_tiesi_paratiisiin

Kuljetko elämäsi virrassa ilman suuntaa? Ajaudutko sinne, mihin matkasi tyrskyt, karikot ja tyvenet sinut vievät? Vai etsitkö onneasi seikkaillen, rajojasi kokeillen, etapilta seuraavalle hakeutuen? Missä on sinun onnesi? Miten löydät oman tiesi paratiisiin?

Missä on sinun paratiisisi?
IhanaElo loyda oma tiesi paratiisiin
Etäisyys arkeen kirkastaa ajatuksia

Joskus oman elämän merkityksen ja tärkeimpien asioiden kirkastaminen helpottuu, kun ottaa etäisyyttä arkeen. Lähtee reissuun, lepää pois kiireen ja hengittelee rauhassa. Ajatukset saavat happea alleen ja intuitio mutustelee esiin oivalluksia.

Yhdellä ihanista sukellusmatkoistamme katselin paratiisimaista näkymää. Turkoosi meri, palmu- ja mangopuiden rivit, valkoinen hiekka ja vieno tuuli. Olenko tullut paratiisiin? Haluaisinko jäädä tänne? Olisinko täällä onnellinen? Pienen veneen keikuttaessa meitä turhan vauhdikkaasti päivää myöhemmin huomasin vannovani, että paratiisini on kotona. Siellä minun on hyvä olla – turvallista ja tasapainoista. Oivallus toi hyvän olon tunteen koko kehoon ja sai hymyn huulilleni.

Toisinaan paratiisini on mökillä hiljaisuuden keskellä. Toisinaan jossakin ainutlaatuisessa pienessä hetkessä, jossa olen oivaltanut pysähtyä ihmettelemään ja havainnoimaan ympäristön moninaisuutta ja sen herättämiä tuntemuksia. Missä on sinun paratiisisi? Sulje hetkeksi silmäsi. Mitä näet ympärilläsi sinun paratiisissasi? Mitä värejä siellä on? Ketä muita on paikalla? Miltä kehossasi tuntuu? Onko jotakin, jota tarvitsisit sinne vielä lisää?

Onko paratiisi paikka vai sittenkin olotila?
Loyda oma tiesi paratiisiin
Paratiisi on hetki, jossa on hyvä olla.

Riittävän kaukana kotoa oli mahdollisuus pysähtyä ajatuksiin uudelleen useana päivänä. Ehkä paratiisi ei sittenkään ole fyysinen paikka? Ehkä se on sittenkin olotila? Onko paratiisi siellä, missä on hyvä olla? Mikä saa sinut tuntemaan olosi hyväksi? Onko se työsi merkityksellisyys? Onko se yhteinen aika läheisten kanssa? Onko se ehkä kävelyretki luonnossa? Vai onko paratiisin löytäminen sittenkin sitä, että olet läsnä tässä ja nyt ja sinun on hyvä olla itsesi kanssa?

Elätkö elämääsi suorittaen, keräten elämyksiä, säntäillen ja etsien? Tiedätkö, mitä elämältäsi haluat? Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä? Mitä haluaisit lisää ja mistä olisit valmis luopumaan? Tuntuuko välillä, että elämä junnaa paikallaan ja asiat kiertävät kehää? Kyllästyttääkö koko touhu ja peilistäkin katselevat nuupahtaneemmat kasvot kuin toivoisit?

Kaipaatko jotakin muutosta, muttet oikein tiedä itsekään, mitä se olisi? Toivoisitko, että saisit apua oman elämäsi suunnan löytämiseen ja ihanampaan eloon? Joskus riittää keskusteluhetki ystävän kanssa. Toisinaan helpottaa maiseman vaihtaminen. Välillä todellinen pysähtyminen vaatii kunnon irtioton ja sparrausta ulkopuolisen silmin ja korvin.

Kun paketoi yhteen rauhoittavan ympäristön, lempeän innostavat valmennushetket ja aikaa pysähtymiselle oman hyvinvoinnin äärelle, saa mahdollisuuden palata kotiin tulevaisuuteen uskoen ja täynnä oivalluksia omasta elämästä. Olisi ainutlaatuista saada jakaa tämä matka kanssasi. Tulethan mukaamme IhanaElo-hyvinvointivalmennukseen tai IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutukseen. Kerro myös toiveestasi hyvinvointimatkaan tai hyvinvointiviikonloppuun. Huomioimme ajatuksesi mielellämme.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *