Kirje itselleni

Kirje itselleni

Löysin aarteen. Olen säilyttänet yläaste- ja lukioikäisenä kirjoittamani aineet. Voi miten valtavan upeita ajatuksia ja tunteiden paloa olen kantanut mukanani ja osannut pukea sanoiksi. En malta olla jakamatta osaa nuoren naisen tarinoistani. Pysähdy oman nuoruutesi äärelle ja kanna oivalluksia mukanasi. Ne ovat aarteita niin itsellesi kuin lähelläsi oleville nuorille. Kirje itselleni.

Kirje itselleni vuoteen 1998, kirjoitettu 8.2.1988

Olen nyt 15-vuotias tyttölapsi ja elän elämäni ihaninta aikaa. Ainakin nuoruutta muistellaan aina kaiholla, ja sen vapautta kadehditaan. Totta kai nuoruuteen liittyy aikuistumisen vaikeus ja muut ongelmat, mutta kyllä minä voisin elää tätä hetkeä ikuisesti.

Taidanpa nyt olla siinä paljon puhutussa teini-iässä, iässä, jolloin koetaan paljon uutta ja erilaista. Tupakka, alkoholi ja jonkinlainen seksihurjastelu kuuluvat pelin luonteeseen. Täytyy näyttää, että uskaltaa, ja mielenkiinto ennen kokemattomaan usein voittaa.

Kun kymmenen vuoden kuluttua olisi vain minunkin mahdollisuus lukea tämä kirje, niin varmaan paljon palautuisi mieleeni: seurustelu, perjantai-illat kaupungilla, Englannin kielimatka tai jokin muu.

Haluaisin antaa itselleni vielä muutaman neuvon, kun nyt on siihen mahdollisuus. Ensinnäkin, muista keskustella lastesi kanssa aina ja kaikesta, myös sukupuoliasioista. Älä silti ole liian utelias.

Toiseksi, sovi iltavapaista ja muista toiminnoista, jottei tarvitse olla epätietoinen. Älä kuitenkaan ole turhan ankara. Siinä tärkeimmät taisivat ollakin, ja melko helposti toteutettavissa, kunhan jaksaa aina muistaa oman nuoruutensa.

Kirje itselleni
Pidä kiinni arvoistasi ja elä niiden mukaisesti

Haluan palauttaa tämän hetken mieleeni myös muulla tavoin, jotta voisin todeta, onko kehitystä tapahtunut. Meillä on juuri presidentin vaalit ja pakolaisasiakin on puhututtanut paljon, ja pakolaisia yritetään ottaa maahan enemmän kuin tähän asti. Suomalaiset ovat mahdottoman ennakkoluuloisia ja vastustavat tätä. Jään vain odottamaan, että parannusta tapahtuisi.

Tulevaisuus on aina tulevaisuus. Mitä tuleekin tapahtumaan, tee kaikki niin hyvin kuin osaat ja ennen kaikkea rakasta!

Ihanaa eloa sinulle, nuori Alisa

P.s. Palan halusta kuulla, mitä ohjeita sinä nuorena olisit antanut aikuisemmalle itsellesi.

P.p.s. IhanaElo-hyvinvointiohjaajien koulutuksen ja hyvinvointivalmennusten arvot ovat rakkaus, rehellisyys, aitous ja kunnioittaminen. Olen valtavan kiitollinen, kun voin elää joka päivä läpi elämäni säilyneiden arvojeni mukaisesti.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *