Hyvinvoinnin trendit 2022 yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja aivot

IhanaElon arvot

Tiedät, mikä on sinulla merkityksellistä ja mikä saa sinut voimaan paremmin. Hyvinvointi on yksilöllinen kokemus. Voit lukea vinkkejä, ottaa vastaan ohjeita, kokeilla uusia juttuja, innostua ja onnistua. Vain sinä lopulta tiedät, mikä sopii sinun elämääsi parhaiten ja parantaa sinun oloasi. Hyvinvoinnin trendit 2022 yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja aivot.

Hyvinvointi sisältää koko elämän

Etätyön lisääntyessä olemme oivaltaneet entistä selkeämmin, ettei voi olla olemassa täysin erikseen määriteltäviä työhyvinvointia ja vapaa-ajan hyvinvointia. Olemme ihmisiä, joilla on kokonainen elämä. Hyvinvointimme tai pahoinvointimme läikkyy työstä vapaalle ja päinvastoin. 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin voi määrittää monella tapaa. Konseptoitu IhanaElo®-hyvinvointivalmennus rakentaa kokonaisvaltaisuuden neljälle hyvinvoinnin peruspilarille:

  1. syöminen
  2. aktiivisuus
  3. uni ja palautuminen
  4. salliva suhtautuminen elämään: itsemyötätunto, vahvuudet, voimavarat ja ihmissuhteet

Mielen ja kehon hyvinvointi kietoutuvat tiiviisti toisiinsa. Tasapaino löytyy tiedostamalla, kokeilemalla ja elämällä. IhanaElo®-hyvinvointivalmennusten taustalla ovat suomalaiset ravitsemussuositukset, UKK-instituutin terveysliikuntasuositukset ja positiivisen psykologian peruselementit. Yksilöllisyyttä vahvistamme toteuttamalla jokaisen valmennuksemme ja koulutuksemme arvojemme rakkaus, rehellisyys, aitous ja kunnioittaminen mukaisesti kohdaten.

Hyvinvoinnin trendit 2022 yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja aivot
Hyvinvoinnin trendinä 2022 yksilöllisyys ja kokonaisvaltaisuus

Hyvinvoinnin trendinä 2022 aivot

Tunnustan, että olen määrittänyt tämän blogin hyvinvoinnin trendit täysin omaan kokemukseeni, lukemiini ajatuksiin ja henkilökohtaiseen ennusteeseeni nojaten. Jatkan siis samalla linjalla loppuun asti ja väitän trendiksi vuonna 2022 nousevan erityisesti aivojen hyvinvoinnin.

Fyysisten haasteiden rinnalla mielen hyvinvoinnin haasteet ovat nousseet valtavasti. Aivoilla tarkoitan kuitenkin sitä meidän kaikkein tärkeintä elintä siellä korvien välissä, joka todella joutuu lujille ja samaan aikaan on ehdottomasti voimavarojen vaalimisen arvoinen. Jokainen meistä haluaa herätä ajatukset kirkkaina, edistää tuottavasti itselle tärkeitä asioita ja nauttia elämästään.  

Kirjoitin blogin, jossa kerroin, että Ruotsissa investoidaan jo aivojen hyvinvointiin. Voit poimia blogista5 vinkkiä aivojesi hyvinvoinnin edistämiseksi. Aivosolut uusiutuvat jatkuvasti, joten voit itse ihan joka päivä vaikuttaa merkittävästi aivojesi voimavaroihin ja elämäsi laatuun. 

Edellä kuvaamani IhanaElo®-hyvinvointivalmennus on todettu Työsuojelurahaston tukemassa Aivojen hyvinvointia edistävässä hankkeessa mitatusti vaikuttavaksi. BrainMind Audit® -profiilit osoittivat aivojen kokonaisvoimavarojen ja hyvinvoinnin lähestyneen mitatuilla osa-alueilla kohti optimaalista. Aivojen biologinen ikä nuoreni puolen vuoden mittaisen valmennuksen aikana keskimäärin lähes kaksi vuotta. Lisäksi maailman terveysjärjestön elämänlaatumittari osoitti erityisesti koetun fyysisen ja psyykkisen elämänlaadun parantuneen. 

Aivojen hyvinvoinnin vaaliminen on arjen valintoja. Voit virittää ja virkistää aivojasi syömällä, liikkumalla, nukkumalla ja vaalimalla omaa palautumista sekä itselle tärkeiden asioiden toteutumista elämässäsi. Ovatko sinustakin hyvinvoinnin trendit 2022 yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja aivot?

Ihanaa eloa sinulle, Alisa  

P.s. Haluatko tulla aidosti kohdatuksia oman hyvinvointisi äärellä? Muistathan, että IhanaElo-tiimiläiset haluavat sinun onnistuvan. Otathan yhteyttä, jos kaipaat hetkeksi kannustusta ja rinnakulkijaa uusien, hyvinvointiasi edistävien rutiinien luomiseen.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *