Kokemukseni Firstbeat Life -palvelusta

Firstbeat Life palvelun kokemus

Hyvinvointi on yksilöllinen kokemus. Sinä tiedät, mikä saa sinut voimaan paremmin. Vai tiedätkö? On tärkeää opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja kasvattaa herkkyyttä omien voimavarojen vaalimiseen. Toisaalta mieli tuottaa jatkuvalla syötöllä erilaisia ajatuksia. Ajatusten muodostamat tarinat, luulot ja uskomukset ohjaavat jokaista päätöstä. Ne vaikuttavat siihen, mitä tunnen ja miten toimin. Firstbeat Life -palvelun avulla sain rinnalle faktaa, joka auttoi ymmärtämään, miten löydän tasapainon kuormituksen ja levon välillä. Haluan jakaa sinullekin kokemukseni Firstbeat Life -palvelusta.

Ikioma mittari ja tulokset kännykkään

Firstbeat Life on henkilökohtainen terveys- ja hyvinvointipalvelu, jonka avulla saa tarkkaa dataa omasta päivittäisestä stressin, palautumisen, unen ja liikunnan tilanteesta. Liikkeelle lähteminen kävi ketterästi. 

  1. Latasin Firstbeat Life -sovelluksen kännykkääni
  2. Rekisteröidyin Firstbeat Life -sovelluksessa, täytin profiilitietoni ja tilasin itselleni ikioman mittarin.
  3. Mittaria odotellessa tutustuin aiheesta innostuneena kännykän sovellukseen. Asetin itselleni tavoitteet, täytin hyvinvointikyselyn sekä surffailin läpi ohjeita ja opasvideoita.
  4. Mittarin saavuttua sovellus opasti minua mittalaitteen valmistelussa, jotta mittalaite ja sovellus yhdistyivät toisiinsa.
  5. Seuraavana aamuna kiinnitin mittarin kehooni ja painoin sovelluksessa Aloita uusi mittaus.

Jäin heti koukkuun kännykkään piirtyvän käppyrän seuraamiseen. Oli superjännittävää nähdä, kun erittäin tarkka sykevaihtelu- ja liikemittaus muuttui visuaaliseksi kuvaajaksi.

Oivallukset suorastaan syöksyilivät silmille. Häh, aamupala on päiväni stressaavin hetki. Työpäivän aikana valmentaminen ja tarjousten kokoaminen sisältää palautumisen hetkiä. Liikunnassa saa olla aikamoisesti tehoa ennen kuin se aidosti parantaa kuntoani, vaikka terveysvaikutukset ovat toki kohtuulliset vähemmälläkin ponnistelulla. En ollut tajunnut näitä juttuja, vaikka toki aavistanut osan sinne päin.

Kokemukseni Firstbeat Life palvelusta. Bodyguard-mittalaite ja Firstbeat Life sovellus.
Firstbeat Life – mittari ja tulokset sovelluksessa

Kokemukseni Firstbeat Life -palvelusta

Olen käyttänyt muutaman vuoden ajan Firstbeat hyvinvointianalyysia sekä itse että asiakkaiden kanssa. Ennen Firstbeat Lifea käytössä ollut palvelu oli herkkä aikatauluille. Ensin odotettiin mittaria kotiin, sitten sopivaa mittaushetkeä ja postipaketin kulkua takaisin Firstbeatille datan purkamiseksi. Aikataulutettuun valmennustapaamiseen mennessä sattui kerran jos toisenkin, ettei mittauksen analyysiraportti ollut vielä käytettävissä. Useampi valmennettava harmitteli, että mittaushetki oli esim. sairastelun takia huono. Innokkaimmat olisivat ehdottomasti halunneet uuden mittauksen valmennusjaksomme päätyttyä, jotta olisivat nähneet kehityksen.

Firstbeat Life -palvelu on iso harppaus joustavampaan ja yksilöllisempään ratkaisuun. Voin mitata sovitulla ajanjaksolla juuri niin monta päivää kuin minä haluan ja nähdä tuloksia heti kännykkäsovelluksesta. Valmennustapaamiset tuovat edelleen suuren lisäarvon, kun saan opastusta tulosteni lukemiseen ja sparrailua niiden konkreettisten, omaan elämääni sopivien, pienten terveyttä ja hyvinvointia edistävien muutosten tekemiseen. Valmentaja saa lisäksi tulostettua informatiivisen raportin mittausjaksoltani, jotta voin visuaalisena ihmisenä nähdä kokonaisuuden vielä paremmin.

Firstbeat Life on erinomainen kompassi matkallesi. Kun maisemat ovat tutut ja selkeät, pärjäät ilmankin. Kun haluat valita optimaalisimman reitin, voit ottaa sen avuksesi.

Suosittelen lämpimästi Firstbeat Life -palvelun kokeilua. Olen varma, että se auttaa sinua ymmärtämään oman hyvinvointisi tilannetta. Muista vain pitää aktiivisesti sovelluksessa päiväkirjaa, jotta löydät helpommin hetket, jotka palauttavat tai kuormittavat. Silloin niitä on helpompi lähteä metsästämään lisää tai karsia tulevaisuudessa.

Hyvinvoinnin löytäminen on mieletön tutkimusmatka. Firstbeat Life on erinomainen kompassi matkallesi. Kun maisemat ovat tutut ja selkeät, pärjäät ilmankin. Kun haluat valita optimaalisimman reitin, voit ottaa sen avuksesi.

Firstbeat Life on myös työhyvinvoinnin johtamisen työkalu. Visuaalinen yritys- ja ryhmäraportointi auttaa ennakoimaan riskitekijöitä ja priorisoimaan kehittämiskohtia. Toimenpiteiden vaikutuksia voi seurata säännöllisesti. Firstbeatin sivuilta löydät lisää käyttäjätarinoita.

Ihanaa eloa ja uteliaisuutta hyvinvointimatkallesi, Alisa

P.s. IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutus ja Firstbeat Life™ -palvelu täydentävät tiiviisti toisiaan. Siksi IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutus sisältää nyt oman mittalaitteen, Firstbeat Life -palvelun käyttökokemuksen ja koulutuksen Firstbeat Life™ -palvelun tarjoajaksi.

P.p.s. Voit kokeilla Firstbeat Life -palvelua myös osana IhanaElo®-hyvinvointivalmennusta. Oma IhanaElo®-ohjaajasi opastaa sinua niin palvelun käytössä kuin tulosten analysoinnissa.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *