Hetki omaa aikaa

Hetki omaa aikaa

Kaipaatko pienen hetken aikaa hengähtää? Menevätkö päivät välillä sumussa ja mitään ei tunnu ehtivän? Tuntuuko, että aika vain valuu käsistä ja katoaa johonkin? Fysiikan lakien mukaan voidaan sanoa, että aika on asioiden suhde itseensä. Mitä se sinusta ja sinulle tarkoittaa? Jos saisit hetken lisää aivan omaa aikaa, mihin sen käyttäisit? Miten löytää se hetki omaa aikaa?

Mitä on sinun oma aikasi?

Olen saanut käydä lukuisia kiehtovia keskusteluja omasta ajasta. Mitä oma aika tarkoittaa sinulle? Kirjoita lapulle tai vihkoosi ylös asioita, jotka nousevat mieleesi. Pienten lasten äiti vastasi minulle, että omaa aikaa on käydä töissä. Saa ihan rauhassa keskittyä työn sisältöön, jutella työkavereiden kanssa, mennä yksin vessaan ja syödäkin ilman keskeytystä.

Yrittäjänainen pohti, ettei lenkillä käyminen ole omaa aikaa. Lenkillä täytyy käydä, jotta jaksaa käydä töissä. Kotiäiti kertoi hänellä olevan paljon omaa aikaa. Päiväunien hetkellä hän saa ihan itse valita nukkuuko itse päiväunet tai keittääkö kupin kuumaa teetä ja istuu rauhassa sohvalla. Usein pääsee illalla kävelyllekin, kun mies huolehtii lapsista.

Kerro rehellisesti itsellesi, mitä kaipaat. Onko oma aika sitä, miten tärkeänä pidät itseäsi? Onko se aikaa, jonka käytöstä olet saanut aivan itse päättää? Sillä hetkellä et koe uhrautuvasi tekemään jotakin toisten hyväksi tai suorittamaan asiaa, joka vaan kuuluu tehdä? Mitä kirjoitit lapullesi ja miksi?

Otathan lapun tai vihkosi uudelleen esiin. Kirjoita itsellesi ylös asioita, jotka ovat elämässäsi sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä. Kuuntele tarkasti, mitä mieleesi tupsahtelee. Älä analysoi. Kirjoita kaikki ylös rauhassa.

Hetki omaa aikaa
Hetki omaa aikaa sinulle

Vertaa listojasi vierekkäin. Löydätkö oman aikasi joukosta asioita, jotka ovat sinulle merkityksellisiä? Jos saisit valita vain toisen listoista, kumman listan asioihin haluaisit lisää aikaa?

Mistä löytää hetki omaa aikaa?

Lähdet ystävien kanssa viikonlopuksi mökille. Palatessasi toteat, että tuntuu kuin viikon lomalla olisi ollut. Uppoudut työtehtävääsi ja se vie sinut mennessään. Olet edistynyt yhden aamupäivän aikana valtavin harppauksin. Oletko huomannut, että aikaa on paljon silloin, kun olet läsnä täydesti juuri siinä hetkessä? Silloin, kun elät vahvasti, tunteella, aikaa on paljon – tapahtui asioita sitten paljon tai vähän.

Entä se tunne, että on aina maanantaiaamu, väsyttää ja kaikki tekemättä. Syöksyt töihin, kotiin, kauppaan ja harrastuksiin. Tapahtuuko elämässäsi silloin oikeasti mitään sinulle merkityksellistä ja onko oman aikasi vaaliminen unohtunut kokonaan vai onko touhottaminen nielaissut sinut kokonaan?

Lähde etsimään omaa aikaa:

  1. Poimi listaltasi kolme sinulle tärkeintä ja merkityksellisintä asiaa, joiden koet antavan elämääsi energiaa.
  2. Anna itsellesi mahdollisuus pysähtyä tänään, huomenna ja ihan jokaisena päivän sen jälkeen näiden asioiden äärelle täysillä. Unohda sillä hetkellä muut vouhotukset ja anna itsesi olla läsnä ja tuntea, mitä hetki sinulle merkitsee.
  3. Karsi kalenterista muita lupauksia ja salli näitä hetkiä itselle yhä useammin.

Olisiko sinulla vielä hetki itsellesi ja ajatuksillesi? Ehtisitkö kysyä itseltäsi, mitä minulle kuuluu? Ehkä sinua auttaisivat myös blogin Opi pitämään omat rajasi 5 vinkkiä omien rajojen harjoitteluun? Olet elämäsi tärkein ihmissuhteesi. Pidä hyvää huolta itsestäsi.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *