Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa

Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa

Yhä useamman työyhteisön kilpailukyvyn ja työn jatkuvuuden kannalta on olennaisinta, että työntekijöiden aivojen voimavarat, toiminta ja palautumiskyky ovat kunnossa. Samaan aikaan olemme kadottaneet kehon ja mielen yhteyden. Olemme unohtaneet, miten huolehtimalla kehomme hyvinvoinnista vaikutamme suoraan mielemme vointiin. Tiedämme kyllä, että terveet elämäntavat auttavat jaksamaan. Pysähtyminen oman kehon ja mielen kuuntelemiseen tuntuu vain usein ylivoimaiselta.

Koronatilanne on nostanut vahvasti otsikoihin mielen hyvinvoinnin haasteet. Ylen uutisoinnin mukaan suurin terveysvaikutus syntyy siitä, miten reagoimme epidemiaan. Tukipuhelimet ja chatit ovat ruuhkautuneet. Tilanne ahdistaa. Tarvitsemme apua. Kaipaamme tulla kohdatuksi tunteidemme ja ajatustemme äärellä. 

Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa

IhanaElo toteutti Työsuojelurahaston tukemana Aivojen hyvinvointia edistäviä toimintamalleja työpaikoille -kehityshankkeen, jossa yhdistettiin BrainID®-aivokuntokartoitus ja IhanaElo®-hyvinvointiaskeleet. Asiakkaamme Airbus Defence and Space on Euroopan suurin ilmailu- ja avaruusteknologiayritys, jonka asiantuntijat työskentelevät laatu- ja aikapaineen alla jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Jaksaminen on lujilla ja työkyvyttömyysriskit kasvavat.

Kehityshankkeella oli mitatusti voimaannuttava vaikutus osallistujille. BrainMind Audit® -profiilit osoittivat aivojen kokonaisvoimavarojen ja hyvinvoinnin lähestyneen mitatuilla osa-alueilla kohti optimaalista. Aivojen biologinen ikä nuoreni puolen vuoden mittaisen hankkeen aikana keskimäärin lähes kaksi vuotta. Maailman terveysjärjestön elämänlaatumittari osoitti erityisesti koetun fyysisen ja psyykkisen elämänlaadun parantuneen.

Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa
Vaikuttavia tuloksia mielen hyvinvoinnin tukemisessa

Osallistujat antoivat hankkeelle arvosanan 5,5 asteikolla 1-6. Kaikki osallistujat suosittelisivat vastaavaa valmennuskokonaisuutta ystävilleen ja kollegoilleen.

Matka oli haastava, mutta ilman sitä tuskin olisin tässä ja nyt yhtä luottavaisena ja jaksavana kohtaamaan tulevaa.

Halusin osallistua tähän, koska tarvitsin tukea ja työkaluja elämänmuutoksen tekemiseen. Tämä onnistui yli odotusten!

Kohtasimme ryhmänä oman hyvinvoinnin tärkeyden ja harjoittelimme sen asettamista askel kerrallaan prioriteettilistan kärkisijoille. Jokaisen hankkeeseen osallistuneen kohtasimme yksilönä oman elämän äärellä. Useimmat samaistuivat kuvaamaan matkaansa: Väsyin, etsin ja oivalsin. Kerron tarkemmin hankkeen toteutuksesta seuraavassa blogissani. Tilaathan tämän blogin alta uutiskirjeen, jotta saat varmasti myös tulevat mielen hyvinvoinnin tukemista käsittelevät kirjoituksemme.

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote

Hankkeen pohjalta on luotu Hyvinvoiva mieli -valmennus, joka aktivoi työterveyden tuen rinnalla yksilöllisiin, omia voimavaroja tukeviin toimenpiteisiin. Hyödynnämme kokemuksia myös muissa IhanaElo®-valmennuksissa

Menestys on hyvinvoinnin sivutuote. Kokeneena talousjohtajana olen hämmentynyt, miten harva työyhteisö on herännyt tekemään investointeja tärkeimmät resurssinsa eli henkilöstön hyvinvoinnin varmistamiseksi. Toistaiseksi edelläkävijät saavat kilpailuedun. Toivon, että myös sinun työyhteisösi tarttuu tilaisuuteen vähentää satojen tuhansien ja jopa miljoonien eurojen sairauskuluja ja tehottomuudesta aiheutuvaa hukkaa. 

Minulla oli mahdollisuus toimia kehityshankkeessa IhanaElo®-hyvinvointiohjaajana ja BrainID®-mentorina. Olen kiitollinen kokemuksesta ja jokaisesta kohtaamisesta hankkeen aikana. Lisätietoa hankkeesta ja sen tuloksista löydät Työsuojelurahaston sivuilta.

Kerron mielelläni lisää hankkeesta ja valmennuksistamme. Varaa itsellesi ilmainen esittelyaika. Kartoitamme yhdessä tarpeenne ja etsimme ratkaisun, miten voimme tukea hyvinvointianne.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *