Luonto voimaannuttaa ja elvyttää

Luonto voimaannuttaa ja elvyttää

Blogin on kirjoittanut Terhi Kolari, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja ja työelämän myönteisen kehittymisen edistäjä.

Kuluva kesä on mahdollistanut ihanasti luonnossa liikkumisen. Harvassa ovat olleet monen päivän sadejaksot. Aurinko on hellinyt ja kesätuuli vilvoittanut niin, että Suomen luonnosta on voinut nauttia niin vesillä, metsässä, poluilla, penkereillä, vaaroilla kuin laaksoissa. Kevät oli erilainen, haastavakin. Olemme kesän aikana oivaltaneet, miten etuoikeutettuja olemme. Luonto voimaannuttaa ja elvyttää.

Upea luontomme on täynnä elämyksiä

Kotimaan matkailu lisääntyi lähes räjähdysmäisesti. Pienen Karhunkierroksen sillalle sai jonottaa, Kolin matkailijamäärät ovat edelleen nousussa edellisen vuoden tapaan ja matkailuautojen ja -vaunujen vuokrausbisnes ponnahti uusiin lukemiin. Kotioleskelun jälkeen kaipasimme “jonnekin”. Lähdimme, haimme ja saimme lomafiilistä kotimaasta, kun ulkomaanmatkaa ei tällä kertaa päässyt tekemään.

Matkailuyrittäjille kävijämäärät toivat positiivista toivoa, toisaalta joissain kohdissa kapasiteetti ei vastannut aivan kysyntään ja palveluiden kehittämistä jatketaan tarmolla. Yhä useampi ensi kertaa kotimaassa pidemmästi matkaava löysi muitakin kuin suosituimpia turistikohteita ja käytti aikaansa luonnon elvyttävästä voimasta nauttimiseen, eikä vain paahtanut autollaan eteenpäin seuraavaan kohteeseen. 

Upeita Suomen luontoelämyksiä kaipaaville löytyy vinkkejä ja retkitunnelmia myös Alisan kirjoittamista blogeista Suomen luonto lumoaa Hossassa, Lempeä vaellus Hossan Värikallioille ja Metsässä höntsäily vei voiton.

Luonto voimaannuttaa ja elvyttää

Ihailtavan moni meistä löysi tänä vuonna metsän herkkuantimet. Suomen luonnon moninaisuus tulee mainiosti esiin marjojen muodossa. Huhupuheiden perusteella tänä vuonna hillaa on tullut enemmän “kuin isävainaan aikaan” eli edellisen kerran kuusikymmentä vuotta sitten on ollut näin paljon marjoja soilla. Punaisen, keltaisen ja oranssin sävyissä vilkkuvat lakkasuot ovat houkuttaneet poimijoita suolle.

Luonto voimaannuttaa ja elvyttää. Hilla. Lakka
Marjat säilövät kesän muistoja

Mustikkaa poimivat tänä vuonna nekin, jotka ovat vannoneet etteivät poimuriin koske. Metsävadelmat yllättivät runsaudellaan ja innostivat metsään kokeilemaan saako tänäänkin kannuni täyteen. Kanttarellit kurkkivat toisesta korista iloisina tultuaan poimituiksi!

Värejä, tuoksuja ja aromeja ovat metsät täynnään ja ne kannattaakin noukkia talteen. Marjojen ja sienien poiminta säilöö ihanasti kesän muistot talteen talven pimeisiin hetkiin. Nautitaan mainioista marjoistamme ja luonnon monimuotoisuudesta! 

Metsään myös arkena

Metsään meneminen työpäivän jälkeen toimii loistavasti mieltä hoitavana ja kehoa palauttavana tekona. Kesäilloista kannattaa nauttia myös lomakauden päätyttyä, sillä jo hetkinen metsässä tekee hyvää. Syksyn tullen kaivamme kaikki retkeilyvarusteet esiin ja nautimme säiden kuulaudesta. Talvella vahvat rutiinimme kannattelevat ja annamme luonnon voimaannuttaa myös räntäsateessa.

IhanaElo®-hyvinvointivalmennuksista yhä useampi on tänä keväänä toteutettu metsässä kävellen. Ohjaaja on kulkenut omassa metsässä ja ohjattava omassaan. Napit korvilla kuullen, oivaltaen ja luonnon voimaa keräten on syntynyt pysäyttäviä hetkiä Teams-putkiin. Oman hyvinvoinnin priorisointiin saatu tuki on auttanut jaksamaan ja luonut vahvaa pohjaa menestykselle niin yksilön, läheisten kuin koko työyhteisön näkökulmasta.

Liike on lääkettä ja hyvinvoiva mieli kaipaa fyysistä aktiivisuutta. Hyvinvoiva johtaja -valmennuksen osallistujat ovat kokeneet ajatusten kirkastuvan, tehokkuuden ja päätöksenteon laadun nousevan. Luonto ja hetki oman hyvinvoinnin äärellä auttaa olemaan läsnä tässä ja nyt.

Siirrä tapaamisia luontoon. Kokeile kävelypalaveria. Ota eväät ja hengähdä lounaalla puiston penkillä. Pysähdy kuulemaan, mitä sinulle itsellesi kuuluu. Pidä huoli, että tulet kohdatuksi itsellesi tärkeiden asioiden äärellä. Muista, että IhanaElo®-tiimi on olemassa sinua varten.

Ihanaa eloa sinulle, Terhi

P.s. Syötyäsi poimitut tai torilta tuoreena mukaan löytyneet marjat, voit hyödyntää Robertsin marjatuotteita. Saat IhanaElo®– blogin lukijana IHANAELO-koodilla (syötä koodi rekisteröityessäsi) -10% alennuksen suomalaisen Robertsin Berrie-marjatuotteista. Roberts on koonnut supermarjamme pieniin helposti mukaan otettaviin tuotteisiin, jotka säilyvät pöytälaatikossa tai vaikka eväskassissa.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *