Tietääkö testi kuka olet?

Tietaako testi kuka olet

Oletko punainen, keltainen, vihreä vai sininen? Mikä numero olet enneagrammi-persoonallisuustestin mukaan? Oletko ulospäinsuuntautunut, tunnollinen tai sovinnollinen? Tietääkö testi kuka olet?

Vahvuudet kukoistamaan

Onneksi useimmat testit esittävät tulokset vahvuuksiasi vahvistaen. Silti olen usein jäänyt pohtimaan kategorisoivatko erilaiset testit. Jääkö omaan tulokseen jumiin? Tällainen minä nyt sitten olen. Persoonallisuuteni on kiveen hakattu syntymäni hetkellä ja näiden ominaisuuksieni kanssa on vain elettävä. Vai poimitko testien tuloksista itsellesi oivalluksia? Kehitätkö itseäsi? Vahvistatko vahvuuksiasi ja herkistyt huomaamaan, miten erilaisten ihmisten kanssa kannattaisi kommunikoida. 

Jotta pääset syventämään analyysia itsestäsi, olen koonnut sinulle joitakin linkkejä ilmaisiin, tunnettuihin testeihin. Avaan jokaisen testin kohdalla muutamalla sanalla, mitä testi lupaa sinulle kertoa. Toiveeni on, että otat testausmatkallesi mukaan positiivisen virityksen. Tämä on mahdollisuus, joka avaa uusia näkökulmia. Voit aina vaikuttaa siihen, minkälaista elämää elät ja kenen kanssa. Vahvuuksien hyödyntäminen saa sinut kukoistamaan ja voimaan paremmin. Anna oman persoonasi loistaa, mutta ole vuorovaikutustilanteessa kohtelias ja toisen ajatuksia kunnioittava.

Tietääkö testi kuka olet?

Erilaisista persoonallisuustesteistä itselleni nousevat ensimmäisinä mieleen DISC-analyysi ja Big-Five. DISC-analyysin avaintekijät ovat sen neljä profiilia: Hallitseva, Vaikuttava, Vakaa ja Tunnontarkka. Marstonin mallin mukaan näitä tekijöitä kuvataan nykyisin värien avulla : Punainen, Keltainen, Vihreä ja Sininen. Testi lupaa auttaa tunnistamaaan, mikä motivoi, mistä pitää tai ei pidä sekä kuvaa yleisiä käytösmalleja.

 • Punainen, hallitseva henkilö on suorasukainen, päättäväinen ja tulosorientoitunut
 • Keltainen vaikuttava henkilö on sosiaalinen, kommunikoiva ja tiiminrakentaja
 • Vihreä, vakaa henkilö on rauhallinen, lojaali ja tiimityöskentelijä
 • Sininen, tunnontarkka on järjestelmällinen, tarkka ja ammattimainen

Laajempi ja ns. virallinen DISC-analyysi on maksullinen, mutta Anna-lehden sivuilta löysin sinulle Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni kirjan pohjalta rakennetun ilmaisen testin. Testaa, mikä väri kuvastaa persoonallisuuttasi parhaiten. Jos innostut ja haluat ymmärtää testisi tulosta paremmin, löydät lisätietoa eri tyypeistä sivulta DISC-analyysi.

Persoonallisuustesti Big-Five lupaa kuvata tapaasi ajatella, tuntea ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Kysymyksiä on yhteensä 50. Kuten kaikissa testeissä, malta testiä tehdessä kuvailla itseäsi sellaisena kuin olet nyt, ei sellaisena kuin haluaisit olla tulevaisuudessa. Kun valitset vastausvaihtoehdoista, ajattele rehellisesti miten näet itsesi suhteessa muihin.

Anna-lehden sivuilta löytyy myös ilmainen Big-Five-testi, joka kuvaa persoonallisuuttasi viidellä ulottuvuudella: avoimuus, ulospäinsuuntautuneisuus, sovinnollisuus, tunnollisuus ja neuroottisuus. Mitä ajatuksia oma tuloksesi sinussa herättää? Tietääkö testi kuka olet?

Tietaako testi kuka olet?
Tunnistatko itsesi testin tuloksista?

Tunnistatko itsesi?

Tunnista itsesi ® -persoonallisuustestin kuvataan olevan uraauurtava ja todella osuvaksi osoittautunut enneagrammitesti. Testin pohjalta sinulle selviää kuka heistä olet:

 1. Tarkka Laadunvalvoja
 2. Avulias Huoltaja
 3. Tehokas Suorittaja
 4. Luova Individualisti
 5. Tutkiva Asiantuntija
 6. Uskollinen Kyseenalaistaja
 7. Innostuva Suunnittelija
 8. Vahva Vaikuttaja
 9. Sopeutuva Rauhanrakentaja

Enneagrammi-persoonallisuustieto tuntuu leviävän nopeasti ja kasvattavan suosiotaan. Enneagrammi lupaa avartaa ajatteluasi ihmisten erilaisuudesta ja auttaa rakentamaan siltoja ihmisten välille. Tutkimusmatkasi jatkukoon Tunnista itsesi ® -persoonallisuustestin avulla. Löydät Namasten sivuilta myös jokaisen tyypin takaa monipuolisesti lisätietoa siitä, minkälainen olet.

Lopulta itse suosittelen eniten omia vahvuuksia kuvaavaa Via Character vahvuudet -testiä. Hyppäämme persoonan analysoinnista syvemmin vahvuuksien äärelle. Vahvuudet puolestaan linkittyvät usein läheisesti arvoihin. Miljoonat ihmiset ovat tehneet testiä ympäri maailmaa ja voit tehdä sen myös suomeksi. Löydät lisää ajatuksiani vahvuuksista seuraavista blogeista: Löydä vahvuutesi ja Ota voimavarat ja vahvuudet käyttöön.

Löysitkö tai tunnistitko itsesi? Palaa vielä hetkeksi pohtimaan kysymystä, kertovatko testit kuka olet. Opitko jotakin uutta itsestäsi? Syttyikö oivalluksia? Kokeiletko uutta toimintatapaa jonkun ihmisen kanssa tai tietynlaisessa tilanteessa? Vai haluatko sinä mieluummin olla testailematta ja juuri sellainen kuin olet ilman, että joku lokeroi sinut puolestasi värein, numeroin ja persoonallisuustyypein?

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi.   

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

3 thoughts on “Tietääkö testi kuka olet?

  1. Hei Soile,
   Saat tilattua uutiskirjeen Blogin kommenttikentän alareunasta. Klikkaa vain ruutua ennen tekstiä: Kiitos, lisää minut uutiskirjeen sähköpostilistalle.
   Kiva kuulla, että haluat seurata uutiskirjettä!
   Ihanaa eloa päivääsi, Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *