Ruoan mahtava voima

Pelkkä liikunta ei takaa kenenkään hyvinvointia. Jos ei lepää, ei jaksa. Jos ei huolehdi kunnon ravinnosta, sairastuu. Oma sairastuminen ärtyneen suolen oireyhtymään, viimeisenä tikkinä antibioottikuuri tuplana, lisäsi vauhtia hyvinvoinnin tutkimusmatkalleni. Liikuntalääketieteen opinnoissa yritin etsiä jo ratkaisua siihen, millä keinoin jatkaa urheilua haihtumatta samalla savuna ilmaan tai pyörtymättä lenkillä metsän syleilyyn. Keräilin ja kokeilin kymmeniä loistavia välipaloja. Lisäilin syömistä aamiaisen ja lounaan väliin, iltapäivään ja iltapalalle, unohtamatta kahta kunnon lämmintä ateriaa ja päivän tärkeintä hetkeäni eli aamiaista.

Halusin tietää lisää ravinnon vaikutuksista ja mahdollisuuksista. Surffailtuani jälleen netissä päädyin ravitsemustieteen yliopisto-opintojen sijaan suorittamaan PT Nutrition Coach Level 1 –kurssia nettiopintoina. Englanninkieli toi oman haasteensa, kun sanasto ei ollut ennestään tuttua. Kiittelin moneen kertaan liikuntalääketieteen opinnoista saamaani perustietoa ja käänsin hankalimpia pätkiä Google translatorilla ja vertailin sisältöä suomenkielisiin ihmisen fysiologian ja anatomian oppikirjoihini. Ravintovalmentajan opintojen avulla halusin ravinnon lisäksi oppia tukemaan myös muita ihmisiä askel kerrallaan kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Yhtenä aurinkoisena päivänä sinnikkyyteni palkittiin ja sain sähköpostiini sertifikaatin valmistumisestani. Tunne oli ylpeä ja samalla hämmentynyt. Mitä nyt? Päivätyöni on aivan muuta, mutta uskaltaisinko lähteä kulkemaan taivalta muutaman ensimmäisen coachattavan kanssa? En ehtinyt oikeastaan edes ajatella asiaa enemmän. Laitoin ylpeänä kuvan sertifikaatista ja sen kunniaksi valmistamastani värikkäästä illallisesta muutamalle läheiselle whatsupilla ja muutamaa viikkoa myöhemmin huomasin lupautuneeni avuksi ensimmäisille hyvinvoinnin etsimisen matkoille. Saanhan tulla mukaan myös sinun matkallesi – kurkkaa sinulle sopiva vaihtoehto: Hyvinvointi- ja ravintovalmennus.

Terveisin Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *