IhanaElo-ohjaajakoulutuksen tunnelmia

Ensimmäinen IhanaElo-ohjaajakoulutettavien viikonloppu – ihanaa ja jännää. Olen toki ennen viikonloppua jutellut kaikkien kanssa ja viestitellyt käytännön järjestelyistä, mutta nyt päästään touhuamaan yhdessä. Ilmassa on odottavaa väreilyä. Luottamus tuntuu silti käsinkosketeltavalta heti ensimmäisistä hetkistä. Mukana on upea joukko oman hyvinvoinnin etsijöitä, jotka haluavat jakaa ihanaa eloa myös läheisilleen ja asiakkailleen.

Tunnin kuluttua olemme jo valmentamassa toisiamme ja etsimässä uteliaana uusia oivalluksia. Kuka minä olen? Mitkä ovat minun unelmani ja tavoitteeni? Tekeminen poistaa viimeisetkin jännityksen rippeet. Minua kuullaan. Minusta ja elämästäni ollaan aidon kiinnostuneita. Minähän tiedän, mikä minulle on hyväksi. Naurukin raikaa, kun itse asetetut rajat alkavat tuntua täysin pölhöiltä. Miten olen voinut väittää näin itselleni?

Mietimme yhdessä valmentajuutta ja toisten ohjaamista harjoitus kerrallaan. Esille nousevat myötätunto niin asiakasta kuin itseäkin kohtaan. Toisaalta on ihanaa, kun ei tarvitse tietää vastauksia. Valmennettavalla on ihan itsellä kyky tuoda esiin hänelle tärkeät asiat ja löytää niihin parhaat ratkaisut. Esitän vain kysymyksiä ja pysähdyn aidosti kuulemaan. Hiljaiset hetket voivat olla niitä kaikkein arvokkaimpia. Hyväksymme juuri tämän hetken ja silti kannustamme valmennettavaa hänen oman toimintasuunnitelmansa laadintaan. Muutama lupaus ja askel kerrallaan. Haemme kestävästi terveellisempiä ja juuri jokaisen oman elämän hyvinvointia tukevia ratkaisuja.

Läsnäoloharjoitukset, rauhallinen luottamuksen ilmapiiri, yhteinen lenkki luonnossa ja puun halaaminen tekevät tunnelmasta maadoittuneen. Olemme tässä ja nyt. Se riittää. Silti haaveilemme paljon tulevaisuudesta ja asetamme toimintasuunnitelmaan konkreettisia tehtäviä, jotka vievät kohti unelmaa. Mikään ei ole mahdotonta – jokainen meistä uskoo siihen!

Valmennushetket ovat saaneet osallistujien silmät säkenöimään. Terveellinen ruokailu, ihanat ihmiset, kuulluksi tuleminen ja omien tavoitteiden kirkastaminen tuntuvat muuttaneen meitä jokaista viikonlopun aikana. Vaikka koulutus etenee pitkälti verkossa ja etävalmentaen, päätämme tavata yhteisen hyvinvointiviikonlopun äärellä valmistujaisten merkeissä puolen vuoden kuluttua. Haluamme olla toisillemme maailman parhaita rinnallakulkijoita myös IhanaElo-ohjaajien muodostamana verkostona ja kuulla, mihin tämä koulutus meitä jokaista kuljettaa. Haluavatko kauneushoitolayrittäjän asiakkaat huolehtia myös kokonaishyvinvoinnista? Avaisiko IhanaElo-ohjaus uusia mahdollisuuksia työnohjauksen rinnalle? Löytääkö alanvaihtaja oman unelmatyönsä hyvinvoinnin parista? Ympäristömme ovat erilaiset ja asiakkaamme jokainen yksilöitä. Niin mekin tulemme jokainen olemaan omalla tavallamme ainutlaatuisia IhanaElo-ohjaajia.

Huippuinnostava ja energisoiva viikonloppu, mutta samanaikaisesti tunnelma ja läsnäolo toi poikkeuksellisen rauhan. Alisalla on upea kyky luoda rauhallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri todella nopeasti. Erinomaisesti rakennettu kokonaisuus ja selkeät materiaalit ja tehtäväksiannot. Hyvin rytmitetyt päivät ja paljon konkreettisia vinkkejä. – Susanna

IhanaElo-ohjaajakoulutuksen viikonloppu on tiivis, mutta hyväntahtoinen alkukatsaus ohjaajan työhön sekä minuun itseeni. Koulutuksessa oli rento tunnelma, jossa porukkaan oli helppo kuulua. Läsnäolo ja rauha siivittivät viikonloppua. Tässä koulutuksessa sain olla se, kuka olen. Alisa tekee juuri sitä, mitä hänen sydämensä ohjaa. Hän on lämminhenkinen, helposti lähestyttävä ja hyvä kuuntelija. Itse muutuin koulutuksen aikana suuntaan, jota en olisi aavistanut. Kohti sitä, mitä haluan olla ja ympärillä oleville ihmisille jakaa. – Caroliina

Viikonloppukurssille oli mukava tulla ja täällä oli helppo olla. Ohjelma oli monipuolinen ja tiivis. Käsiteltiin sopivassa määrin sekä omien tavoitteiden asettamista kuin valmentajana toimimista. Elettiin kuten opeteltiin: tehtiin pysähtymis- ja läsnäoloharjoituksia, käytiin lenkillä ja laitettiin hyvää, terveellistä ruokaa. Motivoiva ja kannustava aloitus kohti ihanaa eloa. – Aila

Voimaannuttava, palauttava viikonloppu. Kaunis, harmoninen ympäristö. Oikeiden asioiden äärellä keskustelua. Hyvä, positiivinen energia ja kannustava, rento ilmapiiri. Sopivan kokoinen pieni ryhmä mahdollisti yksilölliset kohtaamiset. Tässä ei voi muuta kuin onnistua. – Anne

Lokakuussa ja keväällä alkaviin IhanaElo-ohjaajakoulutuksen ryhmiin mahtuu vielä. Osallistujien lämpimien kiitosten saattelemana toivon, että pääsen jakamaan tätä tunnelmaa ja osaamista vielä monille muille – olisitko sinä yksi heistä? Olen kiitollinen, että olette mukana toteuttamassa unelmaani. Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvointi mieletön tutkimusmatka. Haaveilen, että meistä jokainen voisi vähän paremmin ja saisi siten nauttia elämästään vielä vähän täydemmin. Lähde sinäkin mukaan!

Ihanaa eloa sinulle toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *