Yksinäisyyden kokemusta vähennetään kohtaamalla

Yhä useampi työelämässä kokee yksinäisyyttä. Monipaikkainen työ mahdollistaa paljon hyviä asioita työn ja muun elämän yhdistämiseen, työn tuloksellisuuteen, tehokkuuteen, keskittymiseen jne. Kuitenkin yhä useampi työikäisistä kokee yksinäisyyttä omassa arjessa. Moni pohtii, huomaako minua työpaikalla kukaan. Osaanko mitään? Onko minun työlläni merkitystä? En saa koskaan palautetta, en suuntaan enkä toiseen? Mitähän esihenkilönikin ajattelee minusta? Kukaan ei kysy minulta mitä minulle kuuluu ihmisenä, työntuloksia kyllä kysytään. Yksinäisyyden kokemusta vähennetään kohtaamalla.

Kokemus siitä, että ei tule työyhteisössä nähdyksi, kuulluksi tai kohdatuksi on pidemmän päälle haitallista hyvinvoinnille ja terveydelle. Meillä kaikilla ei välttämättä ole laajaa ystävä tai tuttavaverkkoa tai sukulaisia lähellä. Pahimmassa tapauksessa myöskään työyhteisöstä ei löydy ketään kenen kanssa kokisi yhteenkuuluvuutta, ystävyyttä, yhteyttä.

Aivot tarvitsevat toisia aivoja

Me jokainen tarvitsemme inhimillistä kohtaamista niin työpaikalla kuin sen ulkopuolella. Miten varmistaisit, että tulet työpaikalla nähdyksi ja kuulluksi sekä kohdatuksi omine tarpeidesi ja toiveidesi kanssa? Työpaikalla koettujen yksinäisyyden kokemusten tiedetään olevan haitallisia hyvinvoinnille, tunnesiteille työpaikkaan, hyvälle työssä suoriutumiselle sekä muulle työyhteisölle

”Työelämän yksinäisyys 2022 -barometri kertoo yksinäisyyden kokemusten olevan harvinaisia noin joka kolmannelle, satunnaisia toiselle kolmannekselle ja silloin tällöin tai jopa usein koettuja joka kolmannelle suomalaiselle työntekijälle.”

“Työterveyslaitos – Finnish Institute of Occupational Health korona-ajan Miten Suomi voi? -seurantatutkimuksemme on nostanut esille erityisesti nuorten työntekijöiden muita heikomman ja edelleen heikentyneen työhyvinvoinnin. Tämän kyselyn esiin nostamat yksinäisyyden sekä riittävän kanssakäymisen ja luottamuksellisten ihmissuhteitten puutteet erityisesti nuorilla aikuisilla selittävät suurelta osalta nuorten muita heikompaa työhyvinvointia. On kuitenkin hyvä huomata, että myös muut kuin nuoret kokevat työssään yksinäisyyttä.”!

Lue täältä Helsinki Mission artikkeli kokonaisuudessaan ja lataa johtamistyösi tueksi Työelämän yksinäisyys 2022 raportti.

Yksinäisyyden kokemusta vähennetään kohtaamalla

Esihenkilö ja johtajakin voi kokea työyksinäisyyttä

Miten esihenkilönä ja tiiminvetäjänä varmistat, että kukaan tiimissäsi ei jäisi yksin? Et myöskään sinä itse. Miten huolehditte työyhteisönä, jotta yksikään uusi työntekijä ei jäisi ulkopuolelle?

Johtajan työ on usein yksinäistä. Johdon coaching ja esihenkilökoulutuksemme auttavat vähentämään yksinäisyyden kokemusta. Johtajan henkilökohtainen coaching on kuuden kuukauden mittainen kokonaisuus. Pysähtyminen vaativan työn äärellä auttaa priorisoimaan johtajan omaa jaksamista. Tietoa terveydestä on saatavilla rajattomasti, mutta harva pystyy yksin tekemään pysyviä muutoksia omassa elämässään.

Coachimme toimivat muutoksessa rinnalla kulkijoina, jotka omien johtajakokemustensa myötä auttavat näkemään hyvinvoinnin, johtajuuden ja liiketoiminnan yhteyden. Valmennuksessa yhdistämme ainutlaatuisella tavalla tutkimustiedon ja yksilöllisen kohtaamisen. Valmennus tapahtuu aidossa vuorovaikutuksessa valmennettavan omista lähtökohdista käsin.

IhanaElon esihenkilökoulutuksessa esihenkilöt tulevat nähdyksi ja kuulluksi sekä kohdatuksi. Esihenkilökoulutuksemme vahvistaa esihenkilön omia voimavaroja, tukee läsnäolevaa kohtaamista, syventää itsetuntemusta ja itsensä johtamisen taitoja. Koulutuksemme jälkeen esihenkilö voi paremmin, ajatukset ovat kirkkaampia ja hänellä on taito valmentavalla otteella edistää työtä sekä hyvinvointia ja aivoterveyttä kestävästi.

Lue täältä lisää esihenkilökoulutuksestamme ja täältä johdon coachingista.

Tarvitsetko apua?

Tiesitkö, että HelsinkiMissiossa kehitetystä yksinäisyystyöstä voi varata itselleen ajan, yksinäisyydestä puhumiseen ja sosiaalisia suhteiden vahvistamiseksi. HelsinkiMissio tarjoaa kaikille apua, älä jää yksin.

Apua aikuisille: Yksinäisyyden keskusteluapu, Yksinäisyyden omahoito-opas, Perjantaipuhelin, Kulttuurikaveri

Apua nuorille: Keskustelu- ja kriisiapu, Kaverit, Keskusteluryhmät, Yksinäisyyden keskusteluapu, Minä riitän -opas, Yksinäisyyden omahoito-opas, School to Belong

Eihän jätetä ketään yksin, jooko? ❤️

Tiina Mehto-Vaittinen

Blogin kirjoittaja Tiina Mehto-Vaittinen työskentelee Head Of Wellbeing Design & Development roolissa IhanaElolla. Tiinalla on yli 15 vuoden kokemus henkilöstön ja myynnin johtamisesta sekä palvelunlaadun kehittämisestä. Tiinalla on laajalti kokemusta myös kouluttamisesta, opetus- ja HR työskentelystä sekä yksilöiden ja ryhmien valmentamisesta.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *