Uusi polku johtajuuteen -hanke
Johtaja – kasvatat kehityshankkeessamme niin fyysistä, psyykkistä kuin sosiaalista johtajuuskuntoasi. Löydämme huippuasiantuntijoiden ja johtajakollegoidesi kanssa yksilöllisesti ja yhdessä uuden polun johtajuuteen; rohkeutta ja voimavaroja johtamiseen, ihmisten ja muuttuvan toimintaympäristön vuoropuheluun.
Etsimme pilottiorganisaatiota kehittämään johtajuutta
- Haastamme kehityshankkeessa itseämme omia voimavaroja kuunnellen sekä ihmisenä että johtajana.
- Syvennämme itsetuntemusta yksilöllisesti, tulevaisuuden johtajuuden ja työelämän muuttuvat tarpeet huomioiden.
- Vahvistamme kykyä johtajana huomioida tiimin jäsenet sekä yksilöinä että osana ryhmää.
- Löydämme aivoterveyttä kestävästi tukevat tavat tehdä työtä.
- Kokoamme konkreettisia työkaluja vietäväksi organisaatioonne.
Miksi tarvitsemme uudenlaista johtajuutta?
Työelämä on jatkuvassa muutoksessa. Johtajat luovat toiminnallaan inhimillistä ja samalla tuottavaa työympäristöä. Vastuullisuus edellyttää tekoja, jotka huomioivat niin ympäristön, sosiaalisen, taloudellisen kuin yhteiskunnallisen vastuun. Kansallinen aivoterveysohjelmamme tarvitsee edelläkävijöitä, jotka ovat valmiita rakentamaan kestävästi aivoterveyttä tukevaa yhteiskuntaa yksilö ja työpaikka kerrallaan. Hankkeessa liitämme luonnon ja liikunnan kiinteäksi osaksi palautumista, työn tekemisen arkea ja hyvää elämää.
Kenelle johtajuutta kehittävä hanke on tarkoitettu?
- Organisaatiolle, jonka johtajat haluavat haastaa itsensä.
- Organisaatiolle, jonka johtajat ovat valmiita olemaan edelläkävijöitä ja kasvamaan johtajina vastaamaan työelämän muuttuneisiin tarpeisiin.
- Organisaatiolle, jonka johtajat haluavat lisätä liikkumista ja syventää luontoyhteyttä oman hyvinvointinsa tukena, johtamisessa ja palautumisessa.
- Organisaatiolle, joka on valmis konkreettisesti rakentamaan inhimillistä, kestävästi aivoterveyttä tukevaa organisaatiota ja yhteiskuntaa.
Miten Uusi polku johtajuuteen -hanke toteutuu?
Asetamme yksilöllisesti ja ryhmänä yhdessä tavoitteet fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kunnon kehittymiselle.
Yhdistämme kehityshankkeeseen
- henkilökohtaisen sparrauksen
- polkujuoksu- tai muuhun luontoliikuntaan aktivoivan harjoittelun
- ryhmän yhteiset työpajat
rakentaaksemme tulevaisuuden johtajuuspolkua oman kokemuksen, pohdinnan ja vahvan yhdessä oppimisen ja kehittämisen avulla.
Hyödynnämme
- tutkittua tietoa
- asiantuntijoita
- ryhmän ainutlaatuista osaamista ja kokemusta
herätelläksemme ajatteluamme ja löytääksemme konkreettisia kehitysaskelia itsellemme, työyhteisöllemme ja suomalaiselle johtajuudelle.
Hankkeeseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksiamme:
Miten voimme hakea pilottiorganisaatioksi? Ilmoittamalla kiinnostuksestanne ja kysymällä lisää hankkeesta Alisa Yli-Villamolta alisa@ihanaelo.fi tai 045 126 1100 tai Nina Lyytiseltä nina@ninalyytinen.fi.
Montako tapaamista hankkeeseen sisältyy? Suunnittelemme hankekokonaisuuden siten, että vastaa teidän tarpeeseenne sekä sisällön että aikataulun osalta.
Voimmeko olla pilottiorganisaatio, jos kaikki johtajamme eivät ole aktiivisia liikkujia? Kyllä voitte. Jokainen lähtee liikkeelle oman johtajuuskuntonsa kehittämisessä omasta lähtökohdastaan sekä tavoitteistaan.
Voiko tapaamisiin osallistua etänä? Kyllä voi. Tavoitteemme on toteuttaa yhteiset työpajat fyysisesti läsnäollen, mutta henkilökohtaiset sparraustapaamiset ja liikuntaharjoittelun ohjaus voi tapahtua myös etäyhteyksin.
Montako johtajaa ryhmässä tulee olla? Ryhmässä voi olla 8-16 johtajaa.
Asiantuntijatiimisi
Nina Lyytinen (kuvassa oikealla) on psykologi, joka on erikoistunut työ- ja organisaatiospykologiaan sekä kriisi- ja traumapsykologiaan. Nina toimii yksilötyön lisäksi kouluttajana ja valmentajana sekä suositun Psykopodiaa-podcastin emäntänä.
Lisäksi Nina on Kauppalehden koluministi, tietokirjailija ja valittu vuoden psykologiksi 2023. Vuoden psykologin valitsee Suomen Psykologiliiton hallitus. Ninalla on vahva rooli hankekokonaisuuden rakentamisessa ja työpajojen toteuttamisessa.
“Nina haluaa edistää liikunnan ja luonnon hyvinvointivaikutuksien huomioimista osana työn arkea ja hyvää elämää.”
Milla Åkerman (kuvassa vasemmalla) on työelämän ja työhyvinvointikysymysten parissa eri työelämäkonteksteissa työskennellyt työ-ja organisaatiopsykologi. Millan vahvuutena on aito läsnäoleminen ja kyky heittäytyä haastavimmissakin olosuhteissa. Hän on myös psyykkinen urheiluvalmentaja. Milla on mukana toteuttamassa työpajoja.
“Milla palautuu ja inspiroituu parhaiten liikkumalla ulkoilmassa ja luontoympäristössä.”
Alisa Yli-Villamo (kuvassa vasemmalla) on IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja, kouluttaja ja luennoitsija. Alisa on toiminut vuosia talousjohtajana erilaisissa organisaatioissa ja seurannut tiiviisti Kansallisen aivoterveysohjelmamme valmistelua ja toteutusta. Alisa toimii hankkeessa henkilökohtaisena sparraajana ja on mukana toteuttamassa työpajoja. Hän on ensisijainen yhteyshenkilö kaikissa hankkeen käytännönjärjestelyissä.
“Alisan unelma on rakentaa kestävästi aivoterveyttä tukevia työpaikkoja. Hän tuo kohtaamisiin aitoutensa ja innostuksensa lisäksi johtajan ja valmentajan kokemuksensa erilaisista työyhteisöistä.”
Tiina Mehto-Vaittinen (kuvassa oikealla) on IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja ja kouluttaja sekä ratkaisukeskeinen valmentaja. Tiinalla on yli 15 vuoden kokemus henkilöstön ja myynnin johtamisesta. Tiina toimii hankkeessa henkilökohtaisena sparraajana.
“Tiina uskoo luonnon voimaan työstä palautumisessa ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa.”
Minna Möttönen on työfysioterapeutti ja valmentaja. Hän on aktiivinen juoksuharrastaja, joka on juossut useita ultrajuoksuja poluilla ja vuorilla. Minnan vahvuus valmentajana on työelämän haasteiden tuntemus ja sen yhdistäminen tavoitteelliseen liikkumiseen. Hän pystyy auttamaan erilaisista lähtökohdista tulevia osallistujia omien tavoitteidensa saavuttamisessa.
Minna rakentaa osallistujien kanssa henkilökohtaisen harjoitusohjelman, joka tähtää fyysisen johtajuuskunnon kasvattamiseen.
Uusi polku johtajuuteen -hankken hinta
Investointinne fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen johtajuuskunnon kasvattamiseen ja edälläkävijyyteen määräytyy yhdessä rakentamamme sisällön ja osallistujamääränne perusteella. Laskemme arvion yhteisen tapaamisemme pohjalta. Selvitämme samalla mahdollisuuden hanketukeen investointinne osittaiseksi rahoittamiseksi.