Uskalla sanoa se ääneen

Uskalla sanoa se aaneen

Uskalla sanoa se ääneen, että pakahdut onnesta tai nyt kyllä tökkii. Uskalla sanoa se ääneen, että teit sanoillasi minut onnelliseksi tai pahoitin mieleni. Uskalla sanoa se ääneen, että tästä selviän yksin tai juuri nyt kaipaan apuasi. Uskalla sanoa se ääneen, että olet aidosti kanssani samaa mieltä tai ideani ei ole mielestäsi ihan täysin loppuun pohdittu.

Olemmeko kulttuurimme uhreja?

En ole koskaan hyväksynyt sitä, ettei onnesta saisi hihkua ja tai kyynelien antaa valua valtoimenaan. Elämä on paljon täyteläisempää, kun tunteet saa tuntea täysillä ja vielä jakaa muiden kanssa. Ei se ole keneltäkään pois, jos minulla on hyvä olla. Kyyneleet helpottavat oloani ja niillä on tärkeät hetkensä.

Minulle on tärkeää saada kertoa, että olet minulle rakas. Haluan sanoa ääneen, että soittosi merkitsi minulle todella paljon. Tehokkaan ja sinnikkään määrätietoisuuteni alla pamppailee suuri sydän. On vaan niin sairaan hienoa elää ainutlaatuisen arvokkaiden ihmisten ympäröimänä ja kohdata matkalla lukuisia uusia.

Paljon vaikeampaa on ollut opetella sanomaan, että pahoitit sanoillasi tai teoillasi minun mieleni. Lankean edelleen sulkeutumaan kuoreeni ja nostamaan näkymättömän suojamuurini ympärilleni. Muurissa lukee isoilla kirjaimilla: ”Minä pärjään, en tarvitse sinua!” Enää en sentään säntää matkoihini, vaan yritän saada oloni tasoittumaan. Välillä jo onnistun kertomaan siinä hetkessä, että nyt kolahti syvälle.

Entä se avun pyytäminen? Sinnitteletkö sinäkin viimeiseen asti ensin omin voimin ja kehtaat esittää avunpyyntösi vasta, kun se on jo melkein liian myöhäistä? Vai oletko jo oivaltanut, että yhdessä tekemisessä on voimaa? Sinä voit käyttää vahvuuksiasi muiden tukemiseen ja vastaavasti saada apua asioihin, jotka joku muu osaa paremmin tai ehtii tällä kohtaa tehdä. Onko sinulla verkosto ystäviä, kollegoita, kumppaneita, läheisiä ja ulkopuolisia joukkoja, joille esittää avunpyyntö ilman suurta kynnystä?

Uskalla sanoa se ääneen, että olet eri mieltä

Rehellisyyden ja rakkauden rinnalla yksi vahvuuksistani on sinnikkyys. Kun siihen yhdistää vauhdikkuuden ja kärsimättömyyden, en voi kehua olevani mestari avun pyytämisessä. Välillä on ihan älyttömän korkea se kynnys, että kehtaisi kilauttaa kaverille. En aina edes tule ajatelleeksi, että sellainenkin vaihtoehto voisi ratkaista tilanteen parempaan suuntaan ihan hetkessä.

Samaan aikaan tunnen olevani vahva pärjääjä ja tiedän sen näyttävän siltä myös ulospäin. Onko se silti koko totuus? Enkö lopulta vain pysähdy tunteideni äärelle? Enkö anna itseni olla heikko? Ajattelenko liikaa, etten viitsi vaivata – useimmat elävät kiireistä arkea? Ehkä ystäväni haluaisivat vilpittömästi auttaa, jos antaisin siihen mahdollisuuden? Onhan toisten auttamisen todettu edistävän hyvinvointia. Siksi minäkin haluan auttaa muita. Haluatko sinä?

Yksinyrittäjänä olen myös oivaltanut, miten äärimmäisen tärkeää on saada kuulla vilpitöntä palautetta. Kollegat, kumppanit, läheiset ja erilaiset verkostot ovat välttämättömiä, ettet hautaudu kammioosi omien ajatustesi äärelle. Ei tuotteita ja palveluita tehdä itseä varten, vaan asiakkaille. Voihan toki idea ja toteutus olla aivan huikea, mutta timanttiseksi se ei muutu haastamatta.

Uskalla sanoa se ääneen, että olet eri mieltä. Maailma tarvitsee kehittyäkseen erilaisia näkökulmia. Sinun sanasi voivat olla aivan ratkaisevat, jotta lamppu syttyy ja asiat etenevät oikeaan suuntaan. Sanoissaan voi olla diplomaattinen, mutta selkeän suoria ilmaisuja kannattaa harjoitella. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin ihmissuhteet ja viestintä. Samaan aikaan ei ole montaa asiaa, joilla on niin suuri vaikuttavuus minun, sinun ja meidän kaikkien elämään.

Uskalla vaikuttaa. Uskalla sanoa ääneen. Uskalla elää täysillä omaa elämääsi muiden upeiden ihmisten ympäröimänä.

Tule mukaan huipputiimiimme

Uskalla sanoa se ääneen, että sinun ja muiden hyvinvointi on huipputärkeää

Rakennamme kannustajien ja rinnallakulkijoiden verkostoja myös IhanaElo-hyvinvointiohjaajista ja esimiehistä, jotka kouluttautuvat hyvinvoinnin vahvistajiksi. Molemmissa koulutuksissa ja niiden jälkeen yksi tärkeimmistä jatkuvuutta ja jaksamista vahvistamista asioista on kollegoiden ystävyys, toisia täydentävä kokemus, osaaminen ja tsemppaaminen. Odotamme sinua sydämet ja ovet avoinna mukaan tiimiimme!

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *