Uskalla elää ja innostua

Uskalla elää ja innostua

Nuoruus ei ole elämänvaihe, vaan mielentila. Se ei tarkoita rusottavia poskia, punaisia huulia eikä norjia polvia – vaan innostusta, tahtoa, mielikuvitusta ja tunteiden voimaa. Se on elämän syvien lähteiden raikkautta. Nuoruus merkitsee mielenlaatua, jossa rohkeus voittaa arkuuden, seikkailunhalu mukavuudenhalun ja innostus tylsyyden.

Kukaan ei vanhene pelkästään elettyjen vuosien myötä, vaan me vanhenemme pettämällä ihanteemme. Vuodet voivat tuoda ryppyjä kasvoihin, mutta innostuksesta luopuminen rypistää sielun. Ennakkoluulot, huolet, pelot, toivottomuus sekä itseluottamuksen puute painavat sydämen kumaraan ja saavat meidät muuttumaan tomuksi jo ennen kuolemaamme.

Olipa ihminen 60- tai 16-vuotias, hänen sydämessään piilee houkutus etsiä ihmettä ja lapsenomainen uteliaisuus tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vetreässä sydämessä on myös halu innostua uusista asioista sekä tarve haistella ja maistella elämää. Onkin täysin eri asia elää kuin olla vain hengissä.

Innostus tarttuu

Innostus kertoo positiivisesta kiinnostuksesta ja aidosta välittämisestä jotain tekemistä, asiaa tai ilmiötä kohtaan. Innostus tarttuu, niin myös sen puute. Myötäinnostus tukee tätä innostusta, se on kuin lisäisi bensaa liekkeihin. Kaikkinainen toppuuttelu ”Eipäs nyt intoilla” ja epäily tyyliin ”Kyllä mutta…” on omiaan lannistamaan innostusta ja lisäämään kyynisyyttä.

Kyynisyys on meidän keino suojautua toistuvia pettymyksiä vastaan. Kannattaakin olla tarkkana, millaisilla ihmisillä itsensä ympäröi – millainen on kohtaamisen energiavirta, tuoko vai viekö se energiaa. Jokainen voi myös pohtia, millaista energiaa itse tuo kohtaamisiin – mitä tulee paikalle, kun sinä tulet.

Uskalla elää ja innostua

Sydämen sisimmässä sopukassa on vastaanotin. Niin kauan kuin se on valmis ottamaan vastaan uutta tulemme pysymään nuorina – havaintokykyisinä kauneudelle, ilolle, toivolle, rohkeudelle ja rakkaudelle – sekä vastaanottokykyisinä kanssaihmisten, luonnon ja maailmankaikkeuden meille lähettämille viesteille sekä energialle.

Jos vastaanottimen antennit ovat alhaalla, niin sydämen peittää kyynisyyden hanki ja pessimismin jää. Silloin alamme tulla vanhoiksi vaikka olisimme vasta kahdenkymmenen. Mutta niin kauan kuin antennimme ovat ylhäällä sieppaamassa optimismin ja innostuksen aaltoja, meillä on mahdollisuus kuolla nuorina kahdeksankymmenen iässä.

Uskalla elää ja innostua Markku Hiljanen
Myötäinnostuja Markku Hiljanen

Jos kaipaat kohdatuksi tulemista ja myötäintoa elämääsi, niin ota yhteyttä sinulle sopivimpaan IhanaElo®-hyvinvointiohjaajaan. Olemme olemassa sinua varten.

Ihanaa eloa sinulle, Markku

Blogin kirjoittaja Markku Hiljanen on MBA, KTM, ihmisten ja organisaatioiden toimintakyvyn kehittäjä, joka toimii IhanaElo®-hyvinvointiohjaajana, BrainID®-mentorina ja yrittäjänä.

Inspiraation ja innostuksen lähteinä blogille: Marcus Aurelius, Bruce Barton, Watterson Lowe ja Samuel Ullman.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *