Takaako Google ja verkkokurssi kestävän elämänmuutoksen?

Takaako Google ja verkkokurssi kestavan elamanmuutoksen

On ihan huikeaa, miten valtava määrä tietoa meillä kaikilla on käytettävissä. Google ratkaisee pulman kuin pulman ja YouTube näyttää loput, jos teksti ja valokuva ei vielä avannut asiaa riittävästi. Mikä on paras tapa saada granaattiomenan siemenet irrotettua salaattiin? Miten sitoa kengännauhat lenkille lähtiessä, ettei tule rakkoja? Mikä on kundaliinijoogan ja asahin ero? Miten päästä eroon stressistä? Jos innostusta on vielä jäljellä, loput oppii verkkokurssilla. Vai mitä mieltä sinä olet: Takaako Google ja verkkokurssi kestävän elämänmuutoksen?

Pysähdytkö digimaailman äärellä kuulemaan itseäsi?

Onko ilmassa kevätväsymystä? Tiedätkö, että jotain pitäisi olotilalle tehdä, muttei jaksa juuri nyt? Arjen pyörteessä ei millään ehdi pysähtyä pohtimaan porkkanan syömistä tai jumppa-aikataulua. Perjantaina tuulettaa, että selviydyin tästäkin viikosta ja viikonloppuna kaatuu tajuttomana sohvalle laskeakseen viikon kierroksia huilaten.

Facebookissa pyörii mainoksia 21 päivässä elämänmuutoksen takaavista verkkokursseista. Suosituksiakin on kymmeniä. Olisikohan tässä se ratkaisu peilistä katsovan naaman piristämiseen? Investointi 49,90 eur (tänään klo 24 saakka VAIN 35,90 eur) omaan hyvinvointiin ja elämä vihdoin helpottuisi?

Miksi verkkokurssi houkuttaa? Mitkä ovat odotuksesi 21 päivälle? Mikä elämässäsi muuttuisi kolmen seuraavan viikon aikana? Uskotko, että juuri nämä seuraavat päivät muuttaisivat ratkaisevasti ne toimintamallisi, joita olet viimeiset vuosikymmenet noudattanut? Googlesta löytyy kyllä sekin tieto, että uuden toimintatavan rutinoituminen vaatii juuri kolme viikkoa toistoa. Toisaalta silloinhan kaikki verkkokurssin vinkit pitäisi ottaa käyttöön ensimmäisenä päivänä, eikä Google lupaa kuin muutaman muutoksen onnistuvan kerrallaan. Alkaako epäilyttää?

Samaan aikaan 21 päivääkin voi kuulostaa valtavan pitkältä ajalta. Olisitko oikeasti valmis sitoutumaan kurssiin joka päivä 21 päivän ajan? Olisiko sittenkin vain helpompi tutustua lisäravinteisiin ja lisätä muutama jauhepussi ja pilleri heikkoihin hetkiin? Säteilevän upeat julkkikset tuntuvat vannovan juuri näiden tuotteiden nimiin, joten täytyyhän ne toimia itsellekin.

Olet ihan oikeasti ansainnut enemmän ja parempaa! Sinun hyvinvointisi on sinun maailmasi arvokkaimpia asioita. Nosta itsesi suoraan korkeimmalle pallille ja pysähdy kuulemaan, mitä todella tarvitset. Jos haluat voida paremmin, lähde uteliaana hyvinvointimatkallesi pieni askel kerrallaan.

Olet ansainnut tulla nähdyksi ja kuulluksi

Meistä kenenkään ei tarvitse selviytyä yksin. Tarvitsemme muita ihmisiä voidaksemme hyvin. Meistä jokainen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Meistä jokainen haluaa kokea itsensä hyväksytyksi ja arvokkaaksi. Meistä jokainen haluaa olla tarpeellinen ja avuksi myös muille. Luithan kirjoitukseni Kollega.fi-verkkolehdessä: Uhraudutko uupumukseen asti? Nosta sen sijaan oma hyvinvointisi ykkösasiaksi.

Väitän, että kestävän elämänmuutoksen juurruttaminen kiireiseen arkeen ei monelle meistä onnistu verkkokurssin avulla. Verkkokurssi ei kysele, pysäytä, katso silmiin, kuuntele tarkasti ajatuksiasi, oivalluta, kannusta ja ole kiinnostunut juuri sinun elämäsi näköisistä muutoksista. Verkkokurssi ei suhtaudu myötätuntoisesti lasten vatsatautikierteeseen ja tsemppaa jatkamaan ensi viikolla. Verkkokurssi ei pohdi kanssasi vaihtoehtoja aktiivisemmalle elämälle, kun pelkkä liikunta-sanan kuuleminen ahdistaa. Verkkokurssi ei halaa sinua silloin, kun se on tärkeintä hyvinvoinnillesi juuri tänään.

Verkkokurssit luovat valtavasti mahdollisuuksia osallistua silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Kursseille voi osallistua kaikkialta ja ammentaa tietoa, joka ei välttämättä muuten olisi sinun ulottuvillasi. IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutuskin hyödyntää verkkokurssia juuri tämän takia. Joustavin ja yksilöllisin hyvinvointiohjaajan koulutus hyödyntää digitaalisen maailman monipuolisia välineitä, mutta kohtaa jokaisen opiskelijan yksilöllisesti ikiomalla hyvinvointimatkalla.

Verkkokurssit ovat auttaneet myös elämänmuutoksissa. Silti väitän, että useimmat meistä onnistuvat lopulta pysyvästi saadessaan hetkeksi rinnalleen kannustajan. Onko sinulla tsempparina ystävä, puoliso tai työporukka? Ihan mahtavaa, jos vastasit myöntävästi. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita ja siksi on valtavan tärkeää, että tukea on saatavissa nykyisin myös muita reittejä.

IhanaElo hyvinvointivalmennus ja -koulutukset
Olet ansainnut tulla nähdyksi ja kuulluksi

Minun unelmani on, että juuri sinä voisit vielä paremmin! Koska en itse ehdi kohdata kaikkia kannustusta kaipaavia ihmisiä, rakennamme yhdessä IhanaElo-hyvinvointiohjaajien tiimiä kannustamaan yhä useampaa kohti ihanampaa eloa. IhanaElo-hyvinvointivalmennuksen runkona on myös verkkokurssi, mutta tärkeintä on tarjota matkallesi maailman paras rinnallakulkija, jotta tällä kertaa todella onnistut! Kohtaamme jokaisen sydän avoinna, rehellisesti, arvostaen ja kunnioittaen. Olemme kaikki yksilöitä ja elämme omannäköistä elämäämme. Olet ansainnut tulla kuulluksi ja nähdyksi niin hyvinvointiohjaajan koulutuksen opiskelijana kuin hyvinvointivalmennuksen äärellä!

Takaako Google ja verkkokurssi kestävän elämänmuutoksen?

Yksi mieleenpainuvimmista saamistani valmennuspalautteista on ollut kiitos yksinkertaistamisesta. Tietotulvan keskellä valmennuksessa tehtävän ikioman muutaman kohdan toimintasuunnitelman rakentaminen on ollut helpottavaa. Seuraavat kaksi viikkoa harjoittelen syömään aamiaista ja kävelemään portaita hissin käyttämisen sijaan. Tai lounaalla täytän lautasen ensin puolilleen salaatteja ja töistä lähtiessä kuuntelen bussissa istuessa kolmen minuutin mindfulness-harjoituksen. Ihanaa, että kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Ihanaa, että nämä kaksi asiaa ovat jo merkittäviä tekoja oman hyvinvointini edistämiseksi. Ihanaa saada onnistumisen kokemuksia ja tehdä samalla asioita, jotka ovat itselle tärkeitä ja mieluisia.

Tämä on sinun elämäsi. Olet tärkeä. Olet ansainnut tulla kuulluksi ja nähdyksi. Emme voisi kuvitella elämää ilman Googlea ja verkkokursseja. Muista silti, että ihmissuhteet ja kohtaamiset ovat tärkeä osa hyvinvointia. Etsi ja löydä ympärillesi hyvinvointiasi tukevia ihmisiä.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi. 

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

2 thoughts on “Takaako Google ja verkkokurssi kestävän elämänmuutoksen?

 1. Moi Alisa,

  lisäätkö minut uutiskirjelistalle.

  Kiitos ja terveisin
  Maj-Lis Niemi

  1. Hei Maj-Lis,

   Lisään toki. Saat ensimmäisen uutiskirjeen tämän viikon torstaina. Lähetän niitä kahden viikon välein.

   Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *