Sykettä ja energiaa arkeesi

Nyt sitä mennään. Istun junassa kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Olen matkannut elämäni aikana paljon, mutta silti jännittää ja vatsanpohjassa on perhosia. Miten paljon ekoja kertoja yrittäjyyteen mahtuukaan. Nyt on vuorossa eka työmatka ja eka hyvinvointitapahtuma. Olen matkalla ensin Ouluun ja huomenna Kempeleen Syke – energiaa arkeen! -hyvinvointitapahtumaan tuomaan ihanaa eloa myös Oulun seudulle.

Uuden äärellä tuntuu erityisen hyvältä mennä yökyläilemään rakkaiden ystävien luokse ja viettää tämä ilta leppoisasti saunoen ja jutustellen. Huomenna saan olla turvallisesti yhteistyökumppanin kainalossa, kun jaamme osaston LUCCA Consultin ja Back2You-hyvinvointivaatteiden kanssa. Pääsen stagelle kertomaan IhanaElon unelmasta eli siitä, että jokainen meistä voisi vähän paremmin ja pääsisi nauttimaan elämästä enemmän. Kerron omaa tarinaani liikunnan, ärtyneen suolen oireyhtymän, talouden ammattilaisuuden ja opintojen kautta hyvinvointiohjaajien kouluttajaksi ja hyvinvointivalmentajaksi ja -luennoitsijaksi.

Ihan tärkeimmältä tuntuu olla mukana ja päästä kohtaamaan ihmisiä. Toivon koko sydämestäni, että voin auttaa ja vinkkailla – oivalluttaa ja tsempata päivän aikana mahdollisimman montaa kulkijaa. Okei – tietenkin toivon myös löytäväni uusia IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutukseen tulevia opiskelijoita, jotta IhanaElon unelma on jälleen enemmän toteutettavissa. Mitä useampi meitä on, sitä useampi kohtaaminen ja rinnalla kulkeminen on mahdollista. Nyt hyppy lentokoneeseen ja kohti seikkailua. Kerron sitten, miten meni…

Kaksi päivää hienoja kokemuksia rikkaampi. Nyt istun jo Oulun lentokentällä odottelemassa konetta kotiin päin. Hyvinvointitapahtuma mahdollisti ainutlaatuisia keskusteluja alalla toimijoiden kanssa. Pohdimme yhdessä erilaisten hyvinvointia tukevien tuotteiden ja hyvinvointiohjaajan luentojen ja valmennusten yhdistämisen mahdollisuuksia. Kombinaatioita ja ympäristöjä on lukematon määrä. Ravitsemuksen, liikkumisen ja palautumisen nähtiin tiiviisti nivoutuvat niin ihonhoitoon, työhyvinvointiin kuin fysioterapiapalveluihin. Eniten tällä hetkellä ihmiset tuntuvat kuitenkin pohdiskelevan suorituskeskeistä elämää ja myötätuntoisempaa suhtautumista läheisten lisäksi itseen. Haastoimme yhdessä itseämme pysähtymään, nauttimaan jokaisen ihmisen kohtaamisesta, harjoittelemaan läsnäoloa ja sitä kautta vahvistamaan itsemyötätuntoamme. Samalla loisimme mahdollisuuden hyvinvoivalle ja luovempia ratkaisuja sisältävälle elämälle.

Tapahtumaan olisi mahtunut enemmänkin kävijöitä, mutta minua onnisti. Sainhan hiljaisempina hetkinä jutella hyvinvoinnin parissa työskentelevien tai työskentelyä suunnittelevien ihmisten kanssa. Toivottavasti joku keskusteluistamme johtaa myös uusiin kohtaamisiin – yhteistyön, koulutuksen, valmennuksen tai vaikka hyvinvointimatkailun parissa. Ehkä yhteisen ideoinnin ja yhteistyön kautta löydämme uusia hyvinvointia tukevia muotoja ja tavoitamme ihmisiä, jotka eivät ole vielä kokeneet näitä juttuja omakseen.

Viikonloppuni täydentyi tänään Hyvinvoiva keho -kurssilla. Oli etuoikeutettua saada olla opastamassa oululaisia naisia TRE-menetelmän saloihin. Kehon palautuminen tämän luonnollisen menetelmän avulla tuntuu joka kerta luovan hämmentyneen helpottuneita elämyksiä ja levollista oloa. On upeaa nähdä, miten osallistujat antavat keholleen luvan rentoutua syväjännityksistä – hetki ja värinä kerrallaan.

Kiitos Oulun seutu, rakkaat ystäväni, yhteistyökumppanini ja jokainen kohtaamani ihminen. IhanaElon ja minun unelmani on toteutunut tämänkin retken aikana – ainakin minä voin vähän paremmin ja nautin elämästäni jälleen enemmän. Rakastan tätä työtäni, joka on enemmänkin elämää kuin erottelua työn ja vapaa-ajan välillä. Koko sydämestäni toivon, että matkani ja nämä tapaamiset ovat tuoneet hyvinvointia myös kohtaamilleni ihmisille.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *