Relaa vähän

Kaamea kiire saada töissä kaikki valmiiksi, hankkia lahjat, siivota ja puunata. Joulupöytään pitäisi saada valmistettua sen seitsemän sorttia ja muistaa vielä hymyillä sukulaisille. Hermot menee ja yöunet!

Minusta joulu on oikeasti ihanaa aikaa. On ihan mahtavaa, kun töissä saadaan edes kaksi kertaa vuodessa asioita valmiiksi – toinen niistä on juhannus. En kestä sitä, että kaikki on aina levällään. Lahjat hankin netistä elämyksinä ja noukin ne lähimmästä postista kaupparetken varrelta. Yhteenkään ryysikseen en mennyt hikoilemaan.  Joulusiivousta tehtiin fiilispohjalla. Tänä vuonna tärkeältä tuntui hankkia uudet vessaharjat. Aina voi himmentää valoja ja laittaa kynttilän tunnelmaa luomaan. Ei kai sen nyt ihan niin justiinsa tarvitse olla.

En ole koskaan tehnyt joululaatikoita itse – enkä muuten aiokaan. Sen sijaan meidän perheessä joulupöytäkeskustelu pyörii tänä vuonna salaatin ympärillä. Aion perinteistä huolimatta tehdä rosollin rinnalle kauniin, värikkään salaatin tuoreista vihanneksista ja vinkin voimalla koristella sen omenalohkoilla, jotka ovat pienillä piparimuoteilla muotoiltu sydämiksi ja possuiksi. Sukulaisiakin on mukava tavata, kun kenenkään ei ole pakko tulla käymään ja lähteä saa, kun oma rauha houkuttaa. Jouluna saa sitäpaitsi halata kaikkia ja olla niin tonttu kuin huvittaa!

Varaan itselle hyvällä omalla tunnolla aikaa liikkumiselle ja ulkoilulle sekä tietenkin sohvalla löhöilylle joulukirjan parissa. Aamulla nukun niin pitkään kuin huvittaa ja saunassa viuhdon saunavastalla vaikka sotkua tulisikin.

Muista sinäkin huolehtia itsestäsi ja järjestää jouluun sinulle IhanaaEloa tuovia hetkiä – läheisesikin ovat onnellisia nähdessään sinun hymyilevän. Ja relaa vähän. Jokainen meistä tarvitsee palautumisen hetkiä niin arkeen kuin jouluun.

Jouluisin voimahalauksin Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *