Pelasta aivot

Vahvista henkilöstösi aivojen hyvinvointia, auta nuorta eteenpäin ja paranna samalla tuottavuutta. Aivot vireeseen -valmennuksen vaikutukset ovat niin inhimillisiä kuin taloudellisia. Tukemalla henkilöstösi onnistumista parannat yrityksesi kannattavuutta. Samalla osoitat yhteiskuntavastuusi tukemalla vaikeassa asemassa olevien nuorten jaksamista Diakonissalaitoksen Vamos-työssä.

Pelasta aivot kampanjan rakenne

Valmennus aktivoi toimimaan

Aivot vireeseen -valmennus motivoi ennakoiviin aivoterveyttä edistäviin oman elämän näköisiin pieniin tekoihin. Valitse kaksi itsellesi tärkeintä osa-aluetta. Löydämme yhdessä sinulle luontaiset ja mielekkäät tavat edetä. Valmennus sisältää:

  • Henkilökohtaisen Hyvinvointinavigaattorin®
  • Neljä valmennustapaamista 50 min/kerta IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan kanssa kahden valitun aivoja virittävän aiheen äärellä. Tapaamiset toteutetaan etäyhteyksin kahden viikon välein.
  • Tiiviin tietopaketin ja vinkit valmennuksen teemoista
  • Päivittäiseen käyttöön seurantataulukon edistymisen ja tehtävien seuraamiseksi

Diakonissalaitoksen Vamos-työ on tuloksellista. Sen piiriin tulee vuosittain yli 2000 työn ja opintojen ulkopuolelle jäänyttä 16-29-vuotiasta nuorta. Yli puolet palvelun päättäneistä pääsee opiskelupoluille ja työhön. Työ on vaikuttavaa.

Itlan vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan haastatellut nuoret kokivat, että tärkeimmät Vamoksen vaikutusmekanismit kytkeytyvät kohtaamiseen, kiireettömyyteen, hyväksytyksi ja välitetyksi tulemiseen sekä pienin askelin etenemiseen. Tärkeintä myös Aivot vireeseen -valmennuksessa on rehellinen, aito ja kunnioittava kohtaaminen. Valmentajan tuki koko matkan ajan on koettu tärkeäksi.

Vastuullisuus on nyt jokaisen yrityksen agendalla ja myös osa liiketoimintaa. Aidosti vastuulliset yritykset panostavat mitattaviin tapoihin vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Vamos on auttanut jo tuhansia nuoria saamaan kiinni elämästä. IhanaElo on voimaannuttanut työssäkäyviä aikuisia huolehtimaan ennakoivasti aivoterveydestään. Lue Otavamedian asiakastarina Aivot vireeseen -valmennukseen osallistumisesta.

Pelasta aivot kampanja

Pelasta aivot -kampanjamme on konkreettinen keino siirtyä sanoista tekoihin. Sinä tarjoat henkilöstöllesi mahdollisuuden osallistua Aivot vireeseen -valmennukseen ja me sitoudumme rinnalla toteuttamaan valmennuksen Vamoksen työn piirissä olevan nuoren kanssa.

Pelasta aivot -kampanjan hinnoittelu

  • 10 henkilöstönne osallistujaa + 1 nuori yhteensä 6900 € + alv. 24 %
  • 20 henkilöstönne osallistujaa + 2 nuorta yhteensä 13800 € + alv. 24 %
  • 30 henkilöstönne osallistujaa + 3 nuorta yhteensä 20700 € + alv. 24 %

Saatte käyttöönne sähköisen kortin, jolla voitte kertoa osallistumisestanne kampanjaan. Kampanja-aikamme on 15.11.2022–30.6.2023.

Lataa tästä Tiedote Pelasta aivot -kampanjasta ja laajempi kampanjaesitteemme.

Save the Brain also in English.

Lisätietoja kampanjasta:

Alisa Yli-Villamo, IhanaElo Oy, 045 126 1100, alisa@ihanaelo.fi

Iiris Kivimäki, yritysyhteistyö, Helsingin Diakonissalaitos, 050 582 6396

Aivosairauksien kustannukset ovat Suomessa arviolta 11 miljardia euroa vuodessa. Joka toinen 45 vuotta täyttänyt nainen ja joka kolmas mies sairastuu jäljellä olevan elämänsä aikana vakavaan aivosairauteen. (Aivosäätiö 11/2022) Jopa kahdeksan kymmenestä aivoverenkiertohäiriöön sairastumisesta voitaisiin estää ennakoivin toimin (Aivoliitto 11/2022). 

Joka 10. suomalainen nuori on vaarassa syrjäytyä. Vamos on Diakonissalaitoksen palvelu koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Vamos vähentää 16-29 vuotiaiden nuorten syrjäytymistä ja auttaa nuoria kiinnittymään yhteiskuntaan, koulutukseen ja työhön.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.