Pakkanen piirsi rajat mustikalle

Pakkanen piirsi rajat mustikalle

Blogin on kirjoittanut Terhi Kolari, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja ja työelämän myönteisen kehittymisen edistäjä.

Syksyn ensimmäinen kuura teki kasveille selkeät rajat. Piirusti ääriviivat mustikan lehtiin. Kuura piirsi samalla myös rajat syksylle ja alkoi varovasti kuvittaa jo talvea. Vuodenaika vaihtuu ja elämä soljuu eteenpäin.

Soljuuko sinun elämäsi eteenpäin ilman, että pysähdyt pohtimaan sinun omia rajojasi? Minkä verran sinun tarvitsee repussasi kantaa vai voisiko jotain jättää pois ja kulkea hieman kevyemmin askelin? 

Joskus kun arki rullaa tiiviisti urillaan, ei itse osaa edes erottaa mitä turhaa kuormaa voisi jättää pois. Mukana voi olla vuosien varrelta mukaan jääneitä tapoja ja tottumuksia, jotka estävät uuden kasvua ja oppimista tai nappaavat ajastasi turhan ison osan.

Ruokailutottumukset ovat voineet jäädä vinoon, mutta et huomaakaan tehdä korjausliikettä. Omalle aktiivisuudelle ei tunnu löytyvän aikaa lasten harrastusten takia. Some lohkaisee illastasi tunnin tai pari ihan huomaamatta.

Kirjoihin uppoaminen tuntuu olevan vain kaukainen haave yöpöydällä lukemista odottavien kirjojen pinon takana. Ystävien tapaamisesta vierähtää viikko, toinen, josko kuukausia. Moni käyttää työhönsä loputtomasti aikaa ja sammuttaa samalla parisuhteensa kipinän läppärin kannen väliin.

Oikeus hyvään oloon

Pakkanen piirsi rajat mustikalle. Mustikanvarpu ei elinolosuhteisiinsa pysty vaikuttamaan. Se kasvaa ja tekee marjaa vallitsevien olosuhteiden mukaan. Sen sijaan sinä pystyt vaikuttamaan omaan hyvinvointiisi ja piirtämään sille selkeät ääriviivat. Pystyt luomaan omat rutiinisi, jotka tekevät juuri sinulle hyvää.

Menet ajoissa nukkumaan saadaksesi riittävän pitkät yöunet. Huolehdit, että sinulla on ruokataukoja pitkin päivää. Varmistat, että ehdit aktivoimaan kehoasi joka päivä. Suljet ruudun ajoissa ja keskityt läheisiisi ja läsnäoloon. Sinulla on oikeus omaan hyvään oloosi!

Mustikasta näkyy maanpinnalla vain noin kaksikymmentä prosenttia ja loput 80% kasvista elää maan alla. Samalla tavalla meistä ihmisistä näkyy vain osa ulospäin. Se, millaiset ruskan värit sinussa hehkuvat, miten kauniit ääriviivat olet itsellesi piirtänyt ja millä tavalla omasta hyvinvoinnistasi huolehdit, näkyy ulospäin. Se tärkein ja isoin asia löytyy sisältäsi – oma hyvinvointisi! 

Pakkanen piirsi rajat mustikalle. Hyvinvointisi on sisälläsi.
Terhi kannustaa vaalimaan omaa hyvinvointia

IhanaElo®-ohjaaja varmistaa onnistumisesi

IhanaElo®-hyvinvointiohjaajat auttavat sinua, jos tarvitset oman sisäisen hehkusi kirkastukseen apua. Käymme yhdessä läpi omalla hyvinvointipolullasi ravitsemuksen, aktiivisuuden, levon ja palautumisen sekä elämän sallinnan rutiineja ja toimintatapoja, jotta voit varmistaa sen, että sinulla on varmasti tilaa hyvälle olollesi.

Ihanaa eloa sinulle, Terhi

Ps. Pakkanen piirsi rajat mustikalle. Jos marjat maistuvat myös juomana, saat koodilla IHANAELO 10% alennuksen blogimme lukijana kotimaisista Roberts Berrie -marjatuotteista. Siellä on mustikka ja muut supermarjakaverit kivassa ja helposti mukaanotettavassa muodossa – käy poimimassa!

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *