Opi karismaattiseksi

Opi olemaan karismaattinen

Neuvotteluhuoneessa kohtaat täysin uuden ihmisen. Hänen olemuksensa saa sinut pysähtymään ja kuuntelemaan tarkasti hänen sanojaan. Tunnet hänen olevan tapaamisessa juuri sinua varten. Jäät kohtaamisen lumoihin ja pohdit tiimikaverisi kanssa, miten vaikuttavan karismaattisen ihmisen sait tänään kohdata. Mitä oikein tapahtui? Opi karismaattiseksi

Harjoittele läsnäoloa

Uppoutuessani syvemmälle Emma Seppälän kirjaan Elä onnellisemmin pysähdyn kiehtovan tutkimustuloksen äärelle. Karismaan liittyvä tutkimuksessa on löydetty, ettei karisma ole niinkään lahja, vaan opittava taito. Paljolti on kysymys kyvystä olla täysin läsnä. Tutkimuksessa on löydetty kuusi karismaattisen ihmisen elementtiä:

  1. Empatia – kyky nähdä asioita toisen ihmisen näkökulmasta ja ymmärtää, miltä toisesta ihmisestä tuntuu. Pystyt asettumaan toisen ihmisen asemaan vain olemalla täysin läsnä hänen kanssaan. Antamalla kaiken huomion kohtaamisenne hetkellä.
  2. Hyvät kuuntelutaidot – kyky todella kuulla, mitä sinulle kerrotaan sanoin ja kehon kielellä. Jos ajatuksesi ovat muualla, mietit omaa kommenttiasi tai tulkitset kertojan tarinaa, et todella kuuntele. Kirjoitin kuuntelemisesta ja sen tasoista blogissa Älä oleta – antaudu kuulemaan. Tasoihin tutustumisen kautta voit löytää avaimen seuraavalle askelmalle.
  3. Katsekontakti – kyky kohdata toisen ihmisen katse ja pitää katsekontaktia yllä. Katsekontakti on yksi voimakkaimmista ihmisten välisistä kontakteista. Olet varmasti tuntenut katseen kiinnittyvän itseesi, vaikka et ole sitä nähnyt. Kyse on intuitiosta, jota tukee myös neurotieteen tutkimus. Käytämme samoja aivojen alueita silloin kun katse vaeltelee, kuin ajatusten vaellellessa. Kun olet läsnä ja katsot silmiin, kohtaamasi ihminen tuntee tulevansa sekä kuulluksi (empatiasi ja kuuntelutaitojesi avulla) että nähdyksi.
  4. Innostus – kyky nostaa toisen ihmisen mielialaa kehumalla heidän tekojaan ja ajatuksiaan. Innostusta on vaikea teeskennellä. Se voi ilmetä vain, kun olet vilpittömästi kiinnostunut jostakin, mitä toinen tekee tai sanoo. Innostuksesi tarttuu ja tuntuu voimakkaalta ainoastaan, kun olet aidosti innostunut. Jälleen kerran kykysi olla täysin läsnä ja kuunnella ovat avain tämän hetken toteutumiseen.
  5. Itseluottamus – kyky käyttäytyä aidosti ja vakuuttavasti huolehtimatta siitä, mitä muut ajattelevat. Kun olet täysin läsnä, keskityt muihin etkä itseesi. Sen sijaan, että huolehtisit, mitä mieltä muut sinusta ovat, olet rauhallinen, aito ja luonnollinen.
  6. Taitava puhuminen – kyky päästä todelliseen yhteyteen muiden kanssa. On tärkeää, että tunnet yleisösi ja virittäydyt heidän aaltopituudelleen. Kun olet täysin läsnä, pystyt ymmärtämään paremmin heitä ja miten he sinua tulkitsevat. Vasta silloin voit valita tilanteeseen täysin sopivat sanat ja ne kuullaan.
Opi olemaan karismaattinen
Ole täysin läsnä

Opi karismaattiseksi

Karisma on yksinkertaisesti täydellistä läsnäoloa. Vaikka seuraavan asian suunnittelu tai seuraavaan tapaamiseen valmistautuminen tässä samalla on tuntunut tuotteliaalta, on aika heittää vanha käsitys romukoppaan. Olemalla läsnä pääset virtauksen olotilaan eli flown äärelle. Olet tuotteliaampi ja karismaattisempi. Ihmisen tuntevat lähelläsi olonsa ymmärretyksi ja tuetuksi. Ihmissuhteesi paranevat ja olet entistä vahvemmin matkalla menestykseen ja onnellisuuteen.

Poimi itsellesi yksi karismaattisen ihmisen elementeistä kerrallaan ja mieti, mitä se sinun kohdallasi voisi tarkoittaa. Miten voisit opetella olemaan vahvemmin läsnä? Aloitatko kiinnittämällä huomiota katsekontaktiin tai ehkä jakamaan vilpitöntä innostumistasi?

IhanaElo-hyvinvointiohjaajat ovat ainutlaatuisia kohtaajia. Yhteinen innostuksemme hyvinvointiin säteilee. Teemme työtämme suurella sydämellä empatiaa huokuen. Haluamme olla läsnä, kun kaipaat tukea ja kannustusta – kuulla, nähdä ja keskittyä juuri sinun tilanteeseesi ja ajatuksiisi.

Etsimme kasvavaan tiimimme myös uusia aitoja kohtaajia. Tutustu IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutukseen ja kysele lisää, jos tämä tuntuu sinun jutultasi.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *