Onnistumisen kaavalla unelmasi toteutuvat

Onnistumisen kaavalla unelmasi toteutuu

Missä sinä olet onnistunut tänään? Entä missä yleensä onnistut? Miksi onnistut juuri näissä asioissa? Oletko ajatellut, että onnistumisesi taustalla on kaava, joka toistaa itseään. Onnistumisen kaavalla unelmasi toteutuvat.

Onnistumisen kaavan tekijät

Onko onnistumisen kaavasi sinulle täysin selkeä? Löysitkö helposti ne asiat, joissa aina tunnut onnistuvan? Mitkä yksittäiset tapahtumat liittyvät asian toteutumiseen? Miksi onnistut? Mitkä tunteet, ajatukset ja toimintamallit löysit onnistumisesi taustalta?

Jäitkö kaipaamaan vielä jotakin tukea onnistumisen kaavasi rakentamiseen? Pohdi auttaisivatko nämä näkökulmat sinua:

 1. Onko tavoitteesi kirkas? Mikä on unelmasi, johon haluat päästä? Mistä tiedät, että olet onnistunut tavoitteen saavuttamaan?
 2. Ajattele, että olet mahdollisuuksien äärellä. Muuttuminen tavoitteen saavuttamiseksi on mahdollisuutesi kasvaa.
 3. Jos väliaskelmilla epäonnistut, opi saamastasi palautteesta. Tee seuraavalla kerralla toisin.
 4. Muista, että on aina olemassa keino päästä tavoitteeseen. Kyse on vain siitä, miten se tapahtuu.

Onnistumisen kaavasi voi muodostua yksittäisten tapahtumien ketjusta. Niillä toimenpiteillä vain näytät aina onnistuvat. Vaihtoehtoisesti kaavasi voi esimerkiksi määritellä sisältävän kolme yksinkertaista elementtiä: vision + passion + action = tavoite/unelma + innostus + toiminta. Kumpi malli olisi sinulle parempi? Jos mietit hetken tilanteita, joissa koet haasteita, kumpi kaava auttaisi sinua ensi kerralla onnistumaan?

Onnistumisen kaavalla unelmasi toteutuvat

Minun unelmani on, että juuri sinä voisit paremmin. Tavoitteeni on kouluttaa hyvinvointiohjaajia ja esimiehistä hyvinvoinnin vahvistajia sekä itse valmentaa mahdollisimman monta ihmistä. Unelmani toteutumisen mittarina voi pitää konkreettisesti IhanaElo-hyvinvointivalmennukseen osallistuneiden ihmisten määrää. Valmennus on kiinteä osa myös koulutuksia ja hyvinvointiohjaajat puolestaan kulkevat omien asiakkaidensa kanssa hyvinvointia tukevaa IhanaElo-hyvinvointimatkaa.

IhanaElo hyvinvointivalmennus ja -koulutukset

Minun unelmani on, että juuri sinä voisit paremmin

Ajattelen todella olevani mahdollisuuksien äärellä. Jokainen kohtaaminen kasvattaa minua ihmisenä ja otan sen kiitollisuudella vastaan. Epäonnistumisen sijaan ajattelen, että on aivan huikeaa kokeilla, oppia ja kehittyä. Olen aivan varma, että on olemassa keinoja päästä tavoitteeseeni. Kyse on vain siitä, miten se tapahtuu ja ennenkaikkea milloin.

Minun unelmani tavoittelua auttavat myös vahvuuteni rehellisyys, rakkaus ja sinnikkyys. Avoimesti, sydän auki ja välillä hyvinkin peräänantamattomasti taaperran eteenpäin. Olen luvannut itselleni, että aito innostukseni saa näkyä ja kuulua. Tartun toimeen ja minulle on tärkeää saada asioita aikaan. Haasteena onkin välillä rajata touhuamisen määrää. Onnistumisen kaavani sisältää siis suluissa lisälausekkeen, joka muistuttaa hengittämään välillä ja kertomaan itselle, että tämä riittää.

Rakenna oma onnistumisen kaavasi

Nyt on sinun vuorosi. Otathan paperia ja kynän esiin. Kirjoita itsellesi vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 1. Missä minä onnistun?
 2. Miksi minä onnistun? Mitä yksittäisiä tapahtumia onnistumisen taustalta löytyy?
 3. Mikä on unelmani/tavoitteeni?
 4. Mistä tiedän, että olen tavoitteeni saavuttanut?
 5. Mitkä ovat toimintasuunnitelmani ensimmäiset asiat?
 6. Milloin teen ensimmäiset asiat, jotka vievät kohti unelmani toteutumista?
 7. Tarvitsetko jonkun apua? Kenen? Milloin pyydän hänen apuaan?

Miltä sinun onnistumisen kaavasi näyttää? Mitä vahvuuksiasi voit hyödyntää? Miten varmistat, että epäonnistumisen hetkellä opit ja suuntaat katseen eteenpäin?

Olen aivan varma, että unelmasi on mahdollista toteuttaa. Miten paljon sinä uskot unelmasi toteutumiseen? Miten sitoutunut olet etenemään toimintasuunnitelmasi mukaisesti kohti tavoitettasi? Jos antaisit sitoutumisestasi arvosanan 1-10 välillä, paljonko antaisit? Mikä lisäisi sitoutumistasi?

Pidä kiinni unelmistasi – ne on mahdollista toteuttaa! Kirkasta tavoitteesi, anna itsellesi lupa innostua ja anna mennä. Tekemistä vaille valmista!

Jos sinun unelmasi on voida peremmin ja tsempata myös muita nauttimaan elämästä entistä enemmän, ilmoittaudu mukaan IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutukseen. Laita vain viestiä alisa@ihanaelo.fi tai soita 045 126 1100.

Uskon vahvasti myös siihen, että unelmien työpaikoilla oivalletaan ihmisen kokonaishyvinvoinnin tärkeys. Jotta porukka on parhaimmillaan, timantit haluavat pysyä talossa ja rekrytoitaessa rusinat on poimittavissa pullasta, koko yrityskulttuurin tulee tukea ihmistä arvokkaana yksilönä. Olisi huikeaa päästä teidän työpaikalle sparrailemaan ja etsimään yhdessä teidän työntekijöiden hyvinvointia tukevia toimintamalleja! Joitakin palveluita on jo valmiina tarjolla, mutta tärkeintä on rakentaa kokonaisuus juuri teitä varten.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *