Löydä vahvuutesi

Suhtautuvatko toiset ihmiset aina positiivisemmin elämään? Onko optimisti onnellisempi? Ovatko luonteenvahvuudet syntymässä saatuja ominaisuuksia, jotka ovat osa persoonallisuuttani? Mitkä ihmisen ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä? Olisiko kaikesta huolimatta mahdollisuus rakentaa jokaiselle onnellisempi elämä geeneistä ja taustasta riippumatta? Näihin kysymyksiin ei ole olemassa yksiselitteisiä vastauksia. Jokainen meistä toimii yksilönä omassa elämässään.

On olemassa näyttöä siitä, että myönteiset tunteet ennustavat terveyttä ja pitkää ikää. Onnelliset ihmiset noudattavat terveellisempiä elämäntapoja, verenpaine on alhaisempi ja vastustuskyky parempi kuin onnettomilla ihmisillä. Onnellisuus kasvattaa myös tuottavuutta ja tuloja. Hyvällä tuulella oleva ihminen asettaa tavoitteen korkeammalle, suoriutuu paremmin ja kestää pitempään. Samalla myönteisyys auttaa selviämään epämiellyttävistä kokemuksista. Kun olemme onnellisia, emme ole niin itsekeskeisiä, pidämme enemmän toisista ja tahdomme jakaa onneamme jopa ventovieraille.

Tutkimusten mukaan emme kuitenkaan halua vain myönteisiä tuntemuksia vaan haluamme, että olisimme oikeutettuja myönteisiin tuntemuksiimme. Tästä huolimatta useimmat meistä ajattelevat onnellisuuden syntyvän mielihyvän kokemuksista: hyvästä ruoasta, hyvästä seksistä, lasillisesta hyvää viiniä, kaikista mukavuuksista, joita rahalla saa. Kukaan asiantuntija ei voi opettaa sinulle sinun elämäsi mielihyviä. Jokainen tietää itse, mikä saa innostumaan ja kuinka se onnistuu. Sen sijaan näen valmennuksen mahdollisuutena tukea vahvuuksien löytämistä ja vahvistamista. Samalla rakennamme ilon ja nautinnon avulla onnellisuutta ja hyvinvointia.

Olisiko kunkin yksilöllisten vahvuuksien löytäminen ja hyödyntäminen avain myös elämänhallinnan ja terveyttä edistävien muutosten toteuttamiseen? Onneksi vahvuuksien löytämiseksi on olemassa netissä ilmainen ja suomeksikin käännetty testi www.viacharacter.org/survey. Haastankin sinut pohtimaan, mitä vahvuuksia olet elämässäsi päässyt toteuttamaan ja mitkä ovat kenties jääneet piiloon. Totutut toimintamallit voivat joskus saada meidät hukkaamaan vahvuutemme – suosittelen testiä ihan jokaiselle! IhanaElon hyvinvointivalmennuksissa palaamme vahvuuksien äärelle usein ja haemme niiden kautta tukea kestäviin elämänmuutoksiin.

Terveisin Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *