Liikkumalla kohti ihanaa eloa

Olen aina ollut intohimoinen liikkuja – suuria lahjoja ei erityisesti mihinkään, mutta innokkuudella ja yrittämisellä pärjää jo pitkälle. Pienenä tyttönä voimistelin ja muistolaatikosta löytyy vieläkin Jumppakärpänen-palkintotarroja. Talvella luistelin ja hiihdin – välillä koulumatkankin. Kesällä pyöräilin, hypin twistiä ja pelasin nelimaalia. Myöhemmin pelasin tennistä ihan tosissaan ja vuosien pesäpalloura huipentui koppilyönnillä tiputettuun lipputangonnuppiin. Jo nuorena valmensin myös muita liikkujia, joten valmennusurani on alkanut hiljalleen jo 30 vuotta sitten.

Välillä treeni kuitenkin jää muun touhuamisen jalkoihin. Viime vuosina olen yrittänytkin panostaa entistä enemmän arkiseen liikkumiseen. Kävelen työmatkoilla ja seison työpöydän äärellä. Siitä huolimatta elo tuntuu todella ihanalta vasta silloin, kun nappaan hetken metsälenkille tai jumpalle.

IhanaElo pursuaa hyvinvointia ja liikkuminen kaikissa muodoissa on siinä todella tärkeässä osassa. IhanaElo-ohjaajakoulutuksessa ja hyvinvointivalmennuksissa liikunnalla on todella tärkeä rooli. Olen matkan varrella pohtinut monta kertaa, miten mahdollistaa meille jokaiselle helppo ja monipuolinen liikunta paikasta ja ajasta riippumatta. Aina voi toki laittaa lenkkarit jalkaan ja lähteä ulos. Silti myös lihaskunto ja liikehallinta ovat avainroolissa toimintakyvyn ylläpitämisessä ja kehittämisessä.  

Verkostoitumisen kautta näyttää tähänkin nyt löytyneen oiva ratkaisu – ihmisten aito kohtaaminen erilaisissa tilanteissa tuo elämään ihan mahtavia ulottuvuuksia. Keuken eli Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen yritystreffeillä sain mahdollisuuden tutustua Treenaakotona.comin Ella Kainulaiseen.

Treenaakotona.comin lähtökohtana on tarjota tavallisille ihmisille helppo tapa treenata kotona ja pitää kunnostaan huolta. Palvelu sopii myös erinomaisesti esimerkiksi painonpudottajille sekä huonokuntoisemmille ja aloittelijoille. Kotona harjoittelun voi aloittaa vähitellen ja lisätä kertoja sitä mukaan, kun oma kunto nousee. Liikunnan harrastamisen kynnys on myös matalampi, kun sitä voi tehdä itselleen sopivana ajankohtana ja itselleen sopivassa paikassa, eikä ole sidottu tiettyyn aikatauluun. Treenakotona.com -palvelua voi käyttää verkon välityksellä niin tietokoneella, älypuhelimessa, tabletilla kuin televisiossakin. Ainoa vaatimus on nettiyhteys. Palvelu sopii sekä tarjonnaltaan että hinnaltaan kaikille. Tarvitset vain halun aloittaa, ammattiohjaajat huolehtivat lopusta.

Kaikki Treenaakotona.comin harjoitukset ovat personal trainereiden ja ryhmäliikuntaohjaajien tekemiä. Joka viikko palvelu tarjoaa kolme erilaista treeniä, jotka vaihtelevat liikkuvuusharjoittelusta lihaskunto- ja sykeharjoituksiin. Joka viikko treeneissä on sopivassa suhteessa lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhuoltoa ja sykettä. Lisäksi palvelussa on kattava (lähes 400 erilaista treeniä sisältävä) treeniarkisto, josta voi vapaasti haluamiaan treenejä tehdä. Yksi harjoitus kestää noin puoli tuntia.

Eli tämä juttu osui ja upposi. Uskon kotitreenin hyötyihin ja IhanaElo-ohjaajakoulutus on nyt aloittanut yhteistyön Treenaakotona.comin kanssa. Liikunta ja itsestä huolta pitäminen ei ole enää rahasta tai ajasta kiinni. IhanaElo ja koulutettavat hyvinvointiohjaajat kannustavat sinua monipuoliseen aktiivisuuteen, jota kotitreenin mahdollisuus täydentää loistavasti. Sitä paitsi on ihanan vapauttaa jumpata fiiliksellä – taidan nyt loikata pihalle tekemään kuulajumpan. Eilen olin enemmän pallojumppatuulella ja mökin terassille voisi sopia pilates tai rauhallinen jooga.

Oman kokemukseni kautta peukutan täydestä sydämestä – kokeile rohkeasti!

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *