Kulttuuri tuo Ihanaa Eloa

Meillä oli ranskalainen vaihtarityttö pari kuukautta. Hän sai meidän perheen aktiivisesti pohtimaan, mitä kivaa yhdessä voisi tehdä kodin ulkopuolella. Lux Helsinki elävöitti kaupunkia ja sai katselemaan sitä uusin silmin, nuoriso kävi yhdessä uusimmassa Star Wars -leffassa ja äitini opastamana päädyimme tietenkin museoon. Ateneum on aina upea. Rakennus huokuu uljasta kauneutta. Klassikot vangitsevat etsimään uusia yksityiskohtia ja klassikoista muunnellut ankkataulut saavat suupielet hymyyn.

Oletko tullut ajatelleeksi, että kulttuuri on yksi tärkeä ihanan elon elementeistä. Tutkitusti kulttuuritoiminnan myötä koettu hyvinvointi ja elämänlaatu lisääntyvät. Kulttuurifriikkiys lisää sosiaalista yhdessäoloa, sosiaalista pääomaa ja aktivoi kanssakäymiseen. Osallistumalla kulttuuriharrastuksiin ihminen tuntee kuuluvansa johonkin itseään tukevaan yhteisöön ja tuntee saavuttavansa jotakin sekä hallitsevansa tilanteita ja ympäristöään paremmin

Itsetunto vahvistuu taide- ja kulttuuriharrastusten myötä saatujen kokemusten, kommunikoinnin, avoimuuden ja empatian tunteiden myötä. Aktiivinen kulttuuriharrastaminen vaikuttaa jopa elinajan odotetta pidentävästi.  Kulttuuriin osallistumisen seurauksena on mitattu fysiologisia muutoksia stressitasossa, verenpaineen laskuna ja hormonaalisina tasoina. Taide- ja sosiokulttuurinen toiminta vaikuttaa myönteisesti myös muisti- ja aivotoimintoihin.

Milloin luit viimeksi romaanin? Olethan tänä vuonna käynyt elokuvissa, teatterissa, baletissa tai oopperassa? Rakastatko musiikin kuuntelua, soittamista tai onko tanssi sinun juttusi? Nyt on aika hetki heittäytyä ja alkaa nauttia rakkaista harrastuksista tai rohkeasti hypätä kokeilemaan jotakin aivan uutta! Kulttuurin vaikutuksiin palataan myös IhanaElon hyvinvointivalmennuksissa – ne ovat tärkeä osa elämän tasapainoista hallintaa.

Ihanaa Eloa sinulle, Alisa

 

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *