Kohtaa arvojesi mukaisesti

IhanaElon arvot

Tunnistat varmasti sinulle tärkeät arvot elämässäsi. Huomaat ne hetket ja kohtaamiset, joissa koet ristiriitaisia tunteita arvojesi osalta. Kannustan sinua nyt ja tästä eteenpäin: Kohtaa arvojesi mukaisesti. Pidä kiinni siitä, mikä sinulle on tärkeintä. Voit itse paremmin ja ihmiset ympärilläsi kokevat tulevansa arvostaen kohdatuksi.

Elä arvosi todeksi

IhanaElon arvot ovat rakkaus, rehellisyys, aitous ja kunnioittaminen. Valmennustemme, koulutustemme ja kaiken yhdessä tiimin, asiakkaiden ja yhteistyökumppaniemme kanssa tekemisemme ytimessä on jokaisen arvostava kohtaaminen.

Teemme IhanaElo®-tiimissä työtämme suurella sydämellä. Meillä on vilpitön tahto ja halu välittää toisesta ihmisestä ja kunnioittaa jokaista juuri sellaisena kuin hän on. Uskomme, että luottamus syntyy läsnäolemalla, kuuntelemalla ja aidosti ihmisyyttä ja ajatuksia arvostamalla. Tavoitteemme on, että jokainen kohtaamamme ihminen kokee tulleensa nähdyksi ja kuulluksi ainutlaatuisena itsenään.

Pohdi hetki omia arvojasi:

  1. Kirjoita tai piirrä arvosi paperille.
  2. Täydennä jokaisen arvosi kohdalle ajatuksiasi siitä, miten arvosi näkyy konkreettisesti elämässäsi.
  3. Mieti vielä, miten jokainen arvosi näkyy työssäsi.
  4. Ympäröi tai alleviivaa kirjoittamistasi asioista se, joka tuntuu tänään kaikkein tärkeimmältä.
  5. Kirjaa itsellesi ylös 1-2 toimenpidettä, joiden avulla varmistat itsellesi tänään tärkeimmän asian toteutuvan vielä vahvemmin arjessasi.
  6. Taputa itseäsi olkapäälle ja luota, että onnistut toteutuksessa. Kerro varalta jollekin lähelläsi lupauksestasi ja pyydä häntä kysymään kuulumisia ensi viikolla.
IhanaElo-tiimiläiset kohtaavat arvojensa mukaisesti
IhanaElo®-tiimiläiset kohtaavat arvojensa mukaisesti

Keskustelkaa yhteisistä arvoistanne

IhanaElo®-tiimissä jaamme vahvasti yhteiset arvomme. Ensimmäisen kerran pohdimme yhteisiä arvojamme hakiessamme IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutukseen. Meille on tärkeää, että jokainen tiimissämme kokee arvomme itselleen tärkeiksi ja haluaa toimia niiden mukaisesti. On rikkaus, että jokaisella on ihan ikioma sanoitus ja kokemus arvoistamme. Tässä joitakin vastauksia kysymykseen: Mitä IhanaElon arvot rakkaus, rehellisyys, aitous ja kunnioittaminen merkitsevät sinulle?

“Rakkaus antaa turvaa, rehellisyys luo luottamusta , aitous innoittaa ja kunnioittaminen antaa tilaa elää.”

“Ilman rakkautta ei voi elää, rehellisyys ja aitous kulkevat käsikädessä, olemalla rehellinen ja aito oma itsensä, elämässä ei tarvitse piilotella ja on huomattavasti kevyempi olla. Toisten kunnioittaminen eri tilanteissa antaa tilaa ja luo luottamusta.”

“Nämä ovat mielestäni hyvän elämän ja hyvinvoinnin peruselementtejä suhteessa itseen, ihmisiin ja luontoon ja luovat eettisen perustan hyvinvointiohjaajanana toimimiselle ja ohjattavien kohtaamiselle. Olen itse herkkä rehellisyydelle, aitoudelle ja oikeudenmukaisuudelle – epärehellisyyden, epäaitouden ja epäoikeudenmukaisuuden kokemukset saavat minut helposti tulistumaan. Rakkaus ja kunnioittaminen kulkevat käsi kädessä – rakkaus on välittämistä, asioiden esiin tuomista ja puheeksi ottamista, mutta toisaalta myös toisen valintojen ja ratkaisujen kunnioittamista ja hyväksymistä. Elämä, jossa voi ympäröidä itsensä rakastamillaan ihmisillä, asioilla ja tekemisillä ja kokea vastavuoroista rakkautta, on hyvin tavoiteltava olotila.”

Miten sinä sanoittaisit yhteiset arvonne? Heräsikö uteliaisuutesi, että haluat kuulla myös muiden sanoituksen? On tärkeää, että työyhteisönne arvot on määritelty ja kuvattu. Vielä tärkeämpää on elää arvot todeksi ja se tapahtuu hetkissä, tekemisissä ja kohtaamisissa. Toivon, että jaat vahvasti arvonne ja toteutat niitä rohkeasti itsesi näköisesti.

Ihanaa eloa toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *