IhanaElo ja hyvinvointi valtaavat tilaa

Valmistuttuani TRE-ohjaajaksi päässäni alkoi pöristä. Meidän kotihan voisi hyvin toimia kurssien järjestämiseen. Isoon olohuoneeseen mahtuisi kymmenenkin harjoittelijaa pötkölleen. Seinätilaa vain pitäisi saada lisää.

Filippiinien sukellusretkellä hivuttauduin mieheni viereen ja kerroin varovasti ajatuksistani. Ensimmäinen reaktio oli spontaani: ”Meidän kodista ei kyllä tehdä jumppasalia”. Arvelin, että asialle tarvitaan hieman lisää aikaa.

Muutamaa viikkoa myöhemmin hivuttauduin kotona mittailemaan olohuonetta. Mies istui sohvalla ja alkoi nauraa sinnikkyydelleni – siihen hän tosin on saanut totutella vuosien varrella moneen kertaan. Päätös alkoi syntyä. Jos vain kirjahyllyn siirtäisi alakertaan, moduuleista koottavan sohvan kyllä nostelisi kurssin alta syrjään ja maton saisi helposti rullattua. Lupasin ja vannoin, että miehen ei tarvitse kirjahyllyn siirtoon ryhtyä. Hoidan sen kyllä nuorison kanssa.

Muutamaa iltaa myöhemmin mies yllätti ja alkoi puhua lasitetun terassin kuntoon laittamisesta. Jos vihdoin maalaisimme lattian ja hankkisimme monta vuotta suunnitellut rottinkiset huonekalut. Minut oli tällä kertaa helppo ympäripuhua. IhanaElo saisi samalla käyttöönsä upeat tilat niin kursseille kuin hyvinvointiviikonloppuihin.

Ensimmäiset Hyvinvoiva keho -kurssit ovat toteutuneet. Tilat olivat upeat juuri tähän tarkoitukseen. Luonnonvalo valaisi olohuoneen. Kevään ja alkukesän vihreys ikkunan takana sai hymyilemään. Hiljaisuus loi rauhaa. Kurssin edetessä avasimme ovet terassille. Aurinko paistoi sisään ja lintujen laulu säesti harjoitteluamme. Teehetki terassilla täydensi ihanasti TRE-harjoittelun tuomaa rentoutunutta tunnelmaa. ”Jumppasaliamme” kehuttiin kauneimmaksi joogasaliksi ikinä.

Näin tämän piti mennä. Lapset muuttavat yksi kerrallaan pois kotoa. Samaan aikaan IhanaElo valtaa tilaa ja nauttii ikiomasta kodistaan. Toivottavasti saan mahdollisuuden jakaa tämän upean kodin ja täällä syntyvät ihanat hetket mahdollisimman monen kanssa. Tulossa on jo ainakin lisää Hyvinvoiva keho -kursseja, IhanaElo-ohjaajien yhteisiä tapaamisia ja hyvinvointiviikonloppuja. Pää pörisee jälleen, mutten ihan vielä kerro kaikkia ideoita. Edetään hetki kerrallaan…

Ihanaa eloa, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *