IhanaElo ja ATK-tukihenkilö – hyvinvointia ja kukoistusta

Viimeisimmässä blogissani IhanaElo-hyvinvointiohjaajasta LoveLife Coach – innovaatioseteli avuksi avauduin verkostoitumisen tarpeellisuudesta ja avun etsimisestä niille osa-alueille, joissa oma osaaminen ei riitä. Innovaatiosetelin avulla on nyt mahdollistunut IhanaElon liiketoimintamallin suunnittelu, konseptointi sekä myyntiprosessin kehittäminen ammattilaisen kanssa. Kiitos Antti Leijala ja PKtehokasyritys!

Yksi yhteistyökumppanini on silti tärkeydessään ylitse muiden. Henkilökohtaiseksi ATK-tukihenkilöksi nimeämä poikani ei naura äidin osaamattomuudelle ja on tottunut vauhdikkuuteeni. “Hei, miten nämä osoiterekisterit viedään Mailchimpiin? Uskallanko nyt painaa tästä napista? Luennot pitäisi nauhoittaa – mitenhän se kannattaisi tehdä? Oletko koskaan tehnyt YouTube-videoita? Sain ihan huikean idiksen – haluaisin näihin läsnäoloharjoituksiin taustamusiikin! Mitenhän nettisivut kannattaisi rakentaa, että osuvat googlen hakuun – pystyykö sitä jostain seuraamaan ja sivuja optimoimaan?” Ja pimpelipom vaan – taas löytyi IhanaElolle ratkaisu pulmaan. Ei tarvinnut laittaa tikettiä järjestelmään ja pohtia kriittisyysastetta, jotta saisi aiheen eteenpäin. ATK-tukihenkilöni teki, ohjasi, asensi, nauhoitti, kuvasi ja kannusti. Siis katso vaikka IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutuksesta kertovaa nettisivua – mitä tuumit meidän tekemästä videosta? Oli se kyllä ensin pelottavan jännittävää, mutta epävarmuuden sietokyky kasvaa kokeilu kerrallaan – eikä se nyt ole ihan justiinsa. Olen liikkeellä suurella sydämellä, aitona ja inhimillisenä itsenäni. Eihän meistä kukaan ole täydellinen – onneksi!

Seligmanin kehittelemän PERMA-mallin mukaan hyvinvointi voidaan jakaa viiteen osaan. PERMA:n avulla voimme hänen mukaansa saavuttaa kukoistusta, onnellisuutta ja merkityksellisyyttä. Näitähän IhanaEloni minulle on – löydätkö sinä näistä oman hyvinvointisi kulmakivet?

  1. POSITIVE EMOTIONS eli positiiviset tunteet: Hyvä olo
  2. ENGAGEMENT eli uppoutuminen: Flown löytäminen ja vahvuuksien käyttäminen
  3. RELATIONSHIPS eli ihmissuhteet: Aidot ihmissuhteet
  4. MEANING eli merkitys: Omalla elämällä on tarkoitus
  5. ACCOMPLISHMENT eli aikaansaaminen: Usko ja kyky saavuttaa tavoitteita   

Olen optimisti (joidenkin mielestä sinisilmäinen) ja maailmani on täynnä mahdollisuuksia, joiden uskon olevan saavutettavissa. Vahvuuksiani ovat rehellisyys, rakkaus ja sinnikkyys. Haluan olla aito kaikessa tekemisissäni ja kohtaamisissani. Intohimoinen suhtautuminen ihmiseen upeana kokonaisuutena ja hyvinvointiin mielettömänä tutkimusmatkana luovat elämälleni tarkoituksen ja saavat minut uppoutumaan IhanaElo-yrittäjyyteen ja kohtaamisiin innokkaan intensiivisesti.

Keho ja mieli eivät ole kaksi toisistaan erillään olevaa tekijää, vaan vaikuttavat jatkuvasti toisiinsa. Se, miten liikumme, nukumme ja syömme vaikuttaa merkittävästi onnellisuuteemme ja psyykkiseen hyvinvointiimme. Väsähtäneenä tai vatsa kipeänä on turha haaveilla kukoistavansa. IhanaElo-hyvinvointivalmennuksissa huomioidaan nämä kaikki hyvinvoinnin osa-alueet – unohtamatta PERMA-mallia. Jaan samalla kritiikin siitä, ettei PERMA-malli huomioi fyysistä hyvinvointia. Siksi malliin on ehdotettu lisättävän elinvoimaisuuden (Vitality) elementti ja uusi PERMA-V-malli kasvattaa suosiotaan.

Minä toteutan unelmaani onnellisena ikiomasta ATK-tukihenkilöstäni. Vaatii rohkeutta ylittää omia rajoja, mutta onneksi sitä ei tarvitse tehdä yksin. Toivon, että myös sinulla on omat tärkeät tukihenkilösi niin arjessa kuin elämänmuutosten hetkellä. IhanaElo-hyvinvointiohjaajista on kasvamassa onneksi upea joukko maailman parhaita rinnallakulkijoita ja sparraajia. Ehkä sinä voisit olla yksi heistä tai napata yhden tukihenkilöksesi matkallesi kohti ihanampaa eloa?

ATK-tukihenkilöni avustuksella järjestämme Kokonaishyvinvointi ja IhanaElo-ohjaajana toimiminen eli IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutusta käsittelevän infowebinaarin TI 7.8. klo 19. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä, jos olet kiinnostunut kuulemaan aiheesta lisää.

Ihanaa eloa toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *