Ihanaa eloa aivoille – hyvinvointia mielelle

Hyvinvoiva mieli

Onko aivojesi hyvinvointi sinulle tärkeä juttu? Haluaisitko tänä vuonna helliä erityisesti mieltäsi? Mielen haasteita on yhä useammalla meistä, läheisistämme ja työkavereistamme. Onneksi on niin paljon asioita, joita voit itse tehdä oman mielesi hyväksi. Olkoon siis teemamme tulevina kuukausina: Ihanaa eloa aivoille – hyvinvointia mielelle.

IhanaElo-hyvinvointivalmennuksen aikana pysähdymme syömisen, aktiivisuuden, palautumisen sekä omien voimavarojen ja vahvuuksien äärelle. Suhtaudumme elämään myötätuntoisesti ja sallivasti, mutta askellamme hyvinvointimatkaa myös määrätietoisesti eteenpäin. Kaikki hyvinvointivalmennuksen osa-alueet tukevat sinun kehosi ja mielesi hyvinvointia. Tänä vuonna lupaan koota sinulle lukuisia vinkkejä erityisesti aivojesi hyvinvoinnin tueksi. Seuraathan blogeja ja sosiaalisia kanaviamme. 

Blogisarjasta vinkkejä mielen hyvinvoinnin tukemiseen

Tulevina kuukausina pääset lukemaan blogeja niin aivojen ja mielen hyvinvointia tukevasta ruokailusta kuin aktiivisuudesta ja liikunnasta. Säännöllinen ateriarytmi on erityisen tärkeä osa aivoystävällistä elämäntapaa, koska aivoilla ei ole energiavarastoa. Voit toki väittää selviäväsi tuntitolkulla ilman ruokaa, mutta kuulostelepa jatkossa kehoasi ja mieltäsi herkällä korvalla. Meinaako ajatus sittenkin hyytyä viimeistään iltapäivällä, kun aamiainen on jäänyt vain kahvikupilliseen?

Aivot rakastavat liikuntaa. Liikkumalla paranee koko kehon toiminnan ohella myös aivojen verenkierto sekä hapen ja ravinnon kulku. Samalla edistät aivosolujen toimintaa ja uusiutumista. Liikuntasuorituksen aikana eri aivoalueet tekevät aktiivista yhteistyötä. Liikunta muovaa aivoja ja synnyttää uusia yhteyksiä. Aivosolujen kasvutekijän neurotropiinin määrä lisääntyy merkittävästi juuri liikunnan jälkeen: tätä voidaan hyödyntää yhdistämällä liikuntaa vaativien asioiden opetteluun. Koskaan ei ole liian vanha oppimaan uutta, kun pitää aivot vireessä.

Ihanaa eloa aivoille - hyvinvointia mielelle
Aivot rakastavat liikuntaa – palautuminen on elinehto

Uni, lepo ja palautuminen ovat aivojen elinehto. Sarjan kolmannessa blogissa pysähdymme palautumisen äärelle. Vaikka tinkisit kaikesta muusta, älä unesta. Riittävän unen vaikutukset huomaa arjessaan nopeasti: jaksat, muistat ja opit helpommin ja elämässä on enemmän iloa ja valoa.

Uni on keksitty aivoja varten. Nukkuja ei sitä huomaa, mutta hänen aivoissaan aherretaan kuin yövuorossa konsanaan. Yön aikana aivot peseytyvät, tankkaavat ja remontoivat itseään. 

Sarja täydentyy lisäksi ainakin ihmissuhteiden ja kulttuurin vaikutuksilla mielen hyvinvointiin ja aivojen voimavaroja mittaavan BrainID-aivokuntomittauksen esittelyllä. Lähetä toki toiveitasi ja ideoitasi. Otan ne mielelläni huomioon.

Ihanaa eloa aivoille – hyvinvointia mielelle sosiaalisessa mediassa

IhanaElon Facebook-sivulla julkaistaan joka viikko useita hyvinvointia tukevia artikkeleita ja vinkkejä. Varmista ilmaiset vinkit itsellesi seuraamalla sivua. Tämän blogin alta löydät uutiskirjeen tilauskaavakkeen. Uutiskirje ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa. Toisella kerralla kerron viimeisimmät IhanaElo- ja hyvinvointiuutiset, toinen kirjeistä kokoaa blogikirjoituksia.

Olen henkilökohtaisesti aktiivinen myös Twitterissä ja LinkedInissä. Seuraan ja kommentoin keskusteluja, jotka liittyvät hyvinvointiin. Tulethan seuraamaan ja poimimaan myös nämä vinkit itsellesi. Twitteristä löydyn nimellä @alisa_yv ja LinkedInissä saat kutsuttua minut kontaktiksi profiilini kautta LinkedIn Alisa Yli-Villamo.

Uusimmat valmennuskokonaisuudet ja koulutukset päivittyvät tietenkin nettisivuille. Tutustuthan esim. Hyvinvoiva mieli -valmennukseen. Sen avulla on saavutettu vaikuttavia tuloksia työyhteisöjen hyvinvoinnin tukemisessa. Unelmani on, että sinä, läheisesi ja työyhteisösi voisi vielä paremmin. Olethan yhteydessä, jos voin kertoa lisää IhanaElo-tiimistä ja valmennuksistamme.

Ihanaa eloa aivoillesi ja hyvinvointia mielellesi, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

One thought on “Ihanaa eloa aivoille – hyvinvointia mielelle

  1. Hei, yksi osa hyvinvointiohjaajakoulutuksen M6-sometehtävistä suoritettu tämän uutiskirjeen tilaamisen myötä. Valmistumista kohti! T. Katja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *