I did it my way

I did it my way 2

Usko unelmaasi. Anna palaa. Syöksy toteuttamaan haaveesi. Tartu elämään sinun omaa elämääsi. Etteikö se ole mahdollista? Kaikki on mahdollista. Ihan kaikki on mahdollista myös sinulle! Mistä tiedät, ettei se kuitenkaan onnistu? Oletko kokeillut ihan tosissasi ja sinnikkäästi askel kerrallaan edeten? On ihan mieletön tunne laulaa täysillä mukana Frank Sinatran My way, kun on uskaltanut elää omalla tavallaan.

I did it my way

Hyppy yrittäjäksi vaati valtavasti rohkeutta, monta keskustelua ja laskelmaa. Tunteet vyöryivät vuoristorataa, epävarmuus istui olkapäällä kuiskuttelemassa korvaan. Kivisti vatsaa, toisinaan oli vaikea hengittää. Olin välillä ihan hermona. Kirjoitin ajatuksiani blogiin Elämän pelottavan rohkeita päätöksiä.

Tekemällä, uskomalla, kokeilemalla ja sinnikkäällä jatkamisella kaikki vain alkoi muuttua todeksi. Ensimmäiset valmennukset ja koulutukset saivat onnen kyyneleet silmiin. Palaute oli voimaannuttavaa. Tunsin olevani niin oman juttuni äärellä. 

Kohtaaminen kerrallaan yrittäjyyteni on muokkautunut. Samalla olen pitänyt kiinni siitä, että kuljen juuri niitä polkuja, joihin minä uskon. Se ei tarkoita, ettenkö tarkasti kuuntele ja aisti viestejä ympäriltäni. Unelmani on, että sinä voisit paremmin. Vain sinä tiedät, mikä on parasta juuri sinulle. Samaan aikaan olen onnellinen siitä, että minulla on mahdollisuus elää täysillä mukana.

Do it your way

Jäithän pohtimaan omaa unelmaasi. Päätithän lähteä toteuttamaan sitä heti tänään. Ota ensimmäinen askel. Listaa itsellesi hyötyjä ja haittoja kahden vaihtoehtosi alle.

Jatkan kuten ennen

  • Hyötyjä lyhyellä tähtäimellä esim. turvattu toimeentulo
  • Haittoja lyhyellä tähtäimellä esim. minulla ei ole aikaa tehdä niitä asioita, joista nautin 
  • Hyötyjä pitkällä tähtäimellä esim. eläke kertyy varmasti
  • Haittoja pitkällä tähtäimellä esim. uuvun, koska työ ei tunnu merkitykselliseltä

Toteutan unelmani

Kirjoita otsikoksi lyhyt kuvaus, mikä unelmasi konkreettisesti on. Minulla se oli kokopäiväinen IhanaElo-yrittäjyys

  • Hyötyjä lyhyellä tähtäimellä esim. saan tehdä päivittäin innostavia asioita
  • Haittoja lyhyellä tähtäimellä esim. palkan saaminen on epävarmempaa 
  • Hyötyjä pitkällä tähtäimellä esim. voin hyvin ja saan toteuttaa jotakin ainutlaatuista juuri niiden asioiden parissa, jotka ovat minulle tärkeitä ja minun arvojeni mukaisia
  • Haittoja pitkällä tähtäimellä ei juuri nyt tule mieleen 🙂

Käytä apunasi loogista päättelyä, mutta kuuntele myös kehoasi ja tunteitasi. Jaa ajatuksiasi muiden kanssa. Kuuntele mielipiteitä ja neuvoja. Muista silti, että tämä on sinun unelmasi ja sinä tiedät, mikä on parasta. 

Kuulostaako itsekkäältä lähteä toteuttamaan ihan omaa unelmaa? Kenen unelmaa sinun sitten pitäisi toteuttaa? Oletko ihan varma? Väitän, että kovin usein oletamme. Kuvittelemme, että teemme ratkaisuja muiden hyväksi ja heidät toiveensa huomioiden. Onko sittenkin kyse siitä, että luulet tietäväsi muiden todelliset tarpeet. Oman unelman toteuttaminen ei tarkoita, ettei huomioi muita. Juttu nyt vain on niin, että sinun hyvä olosi säteilee myös läheisillesi. Jos et aloita muutosta itsesi takia, aloita se heidän takiaan.

Olet huikea tyyppi. Do it your way! Robbie Williams lauloi lapsena isän kanssa Frank Sinatran lauluja ja hänen unelmansa oli maailmankiertueen sijaan koota yksi konsertti näistä rakkaista lauluista. My way -kappale kertoo miehestä, joka laulaa kuoleman koittaessa tavastaan elää arvokasta ja täyttä elämää. Vaikka mies ei ollut ylpeä kaikista teoistaan, hän oli ylpeä elettyään omalla tavallaan.

Robbien laulaessa olen pakahtua onnesta, että olen uskaltanut luoda IhanaElon tarinan. Uskalla sinäkin luoda omasi.

Nyt meitä IhanaElo-ohjaajia on jo tiimi ja tuleviin koulutuksiin on tulossa innostuneita hyvinvoinnin unelman jakavia opiskelijoita. Haaveeni on, että heistäkin jokainen löytää juuri sen oman tavan toteuttaa omaa unelmaansa. Jotta kynnys lähteä toteuttamaan unelmaa olisi vähän matalampi, ei koulutuksen jälkeenkään jää yksin. Luomme yhdessä mahdollisuuksia kohtaamisille ja jaamme monipuolista osaamistamme nyt ja tästä eteenpäin.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

P.s. Muistathan klikata itsesi uutiskirjeen tilaajaksi blogin alta. Saat kahden viikon välein sähköpostin, jonka toivon edistävän sinun hyvinvointiasi.   

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *