Saako hyvinvointia rahalla?

Tavatessani muita pienyrittäjiä olen huomannut hyvinvointia käsittelevän keskustelun yhä useammin johtavan keskusteluun rahasta. Yöunia häiritsee eniten huoli omasta, perheen ja yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Stressiä aiheuttaa eniten raha! Ahdistus nousee koko kehoon ja mieli jumittuu. Yhtään luovaa ratkaisua, uutta tuotetta tai palvelua ei synny, kun ei tiedä, miten maksaa puhelinlasku tai ostaa kotiin ruokaa. Monet näkevät punaista jo ajatellessaan numeroita – excel saa pyörtymään ja tuloslaskelma voimaan huonosti. Lopulta keskusteluissa usein selviää, ettei oikein edes tiedetä, miten meillä menee. Saati sitten, että olisi hajua siitä, mitä kannattaisi seuraavaksi tehdä tai jättää tekemättä.

Takanani on parikymmentä vuotta taloushallinnon tehtävissä ja niistä viimeiset kymmenkunta vuotta olen vastannut kokonaisuudessaan kulloisenkin työnantajani talousasioista. Kirjoittelin aiheesta aikanaan blogin Liiketalouden ammattilainen kouluttaa hyvinvointiohjaajia. Nyt olen hyvinvointialalla toimiva yrittäjä, joka unelmoi sinun voivan vielä paremmin. IhanaElo-hyvinvointivalmennuksissa ja IhanaElo-hyvinvointiohjaajien koulutuksessa keskitymme ravintoon, liikkumiseen, uneen ja palautumiseen sekä sallivaan suhtautumiseen elämään. Rakastan kaikkia kohtaamisia näiden aiheiden äärellä!

Olen nyt viikkoja pohtinut kuumeisesti olisiko hyvinvoinnin kannalta olennaista ruokailun, liikkumisen, palautumisen, vahvuuksien ja itsemyötätunnon rinnalla hyödyntää myös taloushallinnon osaamiseni ja alkaa rohkeasti puhua myös rahasta. Ehkä hyvinvointivalmennuksen ensimmäinen ja tärkein askel joidenkin kohdalla on talouden kuntoon laittaminen? Sen jälkeen on voimavaroja ja sitä rahaakin huolehtia itsestä myös muulla tapaa. Ehkä tämä onkin se yksi olennainen kivi käännettäväksi, jolla voin toteuttaa unelmaani siitä, että sinä voisit paremmin?

Kun olen antanut itselleni mahdollisuuden pohtia asiaa huolella, olen nyt mukana tässäkin jutussa koko sydämelläni ja osaamisellani. Yhteistyöstä PKtehokasyrityksen Antti Leijalan kanssa kerroin jo blogissa IhanaElo-ohjaajasta LovelyLife Coach – innovaatioseteli avuksi. Nyt olemme Antin kanssa yhdessä ja erikseen auttamassa pienyrityksiä myynnissä, johtamisessa, ongelmanratkaisussa ja innovaatiokehityksessä – eikä se talous ihan pikkujuttu tässä kokonaisuudessa olekaan. Yhteistyömme lisäksi on IhanaElo Oy ilmoittautunut myös itsenäisesti Innovaatiosetelin palveluntarjoajaksi. Joskus uuden innovaation kannalta voi olla olennaisinta huolehtia niin talouden kuin koko yrityksen henkilöstön hyvinvoinnista. Ne ovat tärkeä perusta jatkuvuuden, kilpailukyvyn, luovuuden ja tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.

Hyvinvointi voi olla kiinni rahasta. Ota reilusti yhteyttä, jos kaipaat tukea itsellesi. Löydät Talous kuntoon -valmennuksesta lisätietoa nettisivuilta. Silti uskon hyvinvoinnin takana olevan myös hyvää oloa, omien vahvuuksien käyttämistä, itselle merkityksellisten asioiden tekemistä, aitoja ihmissuhteita, aikaansaamisen tunnetta sekä omasta mielestä ja kehosta huolehtimista.

Ihanaa eloa sinulle toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *