Hyvinvointi antaa voimaa arkeen ja jokaiseen kohtaamiseen

Diakonissalaitoksen esihenkilöiden ilot

Muistatko sinä, kun aloitit uudessa työpaikassa, uusien ihmisten ympäröimänä, miltä se tuntui? Olit ehkä päästäsi pyörällä, ehkä vähän epävarmana, kuinka olisi sopivaa olla tai sanoa. Koetit ehkä tunnustella mikä on talon tapa. Kohtasit lyhyessä ajassa ison joukon uusia ihmisiä, jokaisesta kohtaamisesta jäi tunne. Kuinka lämminhenkisesti tai avuliaasti kohdattiin työpaikan untuvikko? Kuinka tervetulleeksi tunsit itsesi? Säteilikö tapaamisissa työyhteisön hyvinvointi?

Ehkä pohdit itsekin, minkälaisen tunteen jätit ensitapaamisesta uusiin kollegoihin? Näistä yksittäisistä kohtaamisista syntyy tuoreen yhteistyön ja keskinäisen luottamuksen ensimmäiset askelmat. Entä sitten yhteisen matkan jatkuessa, miltä tuntuu työpäivän alkaessa avata työpaikan ovi, minkälaiseen yhteisöön astut sisään ja mitä tuot itse mukanasi?

Vieraanvaraisuudesta, kohtaamisen ja läsnäolon merkityksestä keskusteltiin aktiivisesti ja näkökulmia vaihtaen Diakonissalaitoksen keväisessä esihenkilöpäivässä, jossa mukana oli noin 170 esihenkilöä ympäri konsernia ja Suomea. Tilaisuudessa esittäytyivät ensi kerran Diakonissalaitoksen hyvinvointimentorit.

Viisas esihenkilö pitää huolta myös omasta jaksamisesta

Hyvinvointimentorit toivat esihenkilöpäivään osallistujille osaamistaan ja tarjoilivat maistiaisia mentorivalmennuksen puolivälistä. Hyvinvointituokion aikana Sari Enkkelä esitteli koko mentorien kymmenhenkisen verkoston sekä kuulimme tulevaisuuden yhteistyötavoista organisaation hyvinvointiosaamisen lisäämiseksi.

Sari muistutti vielä, että viisas esihenkilö pitää huolta myös omasta jaksamisestaan. Saija Tuomen ja Annu Aromaan johdolla esihenkilöille annettiin mahdollisuus pysähtyä hetkeksi oman hyvinvoinnin äärelle rentoutusharjoituksen ja itsemyötätunnon teemojen kautta. Kotiin viemisiksi jaettiin vielä tehtävänä antaa omille tiimiläisilleen henkilökohtaiset ja hänelle merkitykselliset kiitokset.

Hyvinvointimentoriohjelma käynnistyi vuoden vaihteessa 2021 yhteistyössä IhanaElon kanssa. Sisäisesti valittujen hyvinvointimentoreiden verkosto vahvistaa hyvinvointia arvostavaa yrityskulttuuria ja luo yhteisiä toimintamalleja työpaikalle. Organisaation eri puolilta osallistuvat mentorit tulevat olemaan valmennuksen puitteissa koolla viimeisen kerran alkusyksyllä.

Hyvinvointimentoriverkoston kokonaisuus on saanut talon sisällä positiivista nostetta jo nyt. Ensimmäisiä askelia yhteistyön käynnistämiseksi eri yksiköissä onkin käynnistelty. Huhtikuisesta esihenkilöpäivästä yhteydenottoja mentoriverkostolle poiki vino pino lisää. Kun valmistujaiset on syksyllä juhlittu, on myös hyvinvointimentorien palvelut organisaatiolle konseptoitu selkeäksi, helposti käytettävissä olevaksi kokonaisuudeksi.

Hyvinvointimentorin voi varata vaikkapa omaan tiimipalaveriin hyvinvointituokioon. Mentorit tarjoavat myös koko työyhteisölle hyvinvointiteemoihin sisältöä ja työkaluja arkeen pitkin vuotta. Kun mentorit tuntevat itse hyvin työn arjen, myös hyvinvointia edistävistä teemoista ja työkaluista tulee lopputuloksena meidän näköisemme ja vaikuttavin. Hyvinvoiva ja työstään innostunut henkilöstö näkyy suoraan asiakkaalle – jokainen kohtaaminen on tärkeä.

Hyvinvointi antaa voimaa jokaiseen kohtaamiseen
Hyvinvointi antaa voimaa jokaiseen kohtaamiseen

Me Diakonissalaitoksella teemme rohkeasti työtä ihmisarvon puolesta. Meistä jokaisella on sydän mukana työssään. Omasta ja yhteisön hyvinvoinnista huolta pitäen saamme paljon voimavaroja työn arkeen ja tasapainoa elämään. Kun sulkee päivän päätteeksi työpaikan oven takanaan, olisi voimavaroja ja sydäntä tärkeä riittää myös itselleen ja läheisilleen.

#sydänmukana

Jutun kirjoittivat Diakonissalaitoksen konsernin hyvinvointipäällikkö Jenni Toivonen ja kulttuuri- ja diakoniatoiminnan johtaja Sari Enkkelä.

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Helsingin Diakonissalaitoksen blogisarjassa.

Toteuttajat

IhanaElo Oy vastaa hyvinvointimentoreiden verkostoa rakentavan ohjelman asiantuntemuksesta ja tapaamisten sisällön tuottamisesta. Ohjelmaa johtaa Diakonissalaitoksella Jenni Toivonen ja IhanaElo Oy:n puolelta Alisa Yli-Villamo. Alisa Yli-Villamo on IhanaElo Oy:n yrittäjä, hyvinvointivalmentaja ja -kouluttaja. IhanaElo®- hyvinvointiohjaaja Terhi Kolari vahvistaa kokemuksellaan erityisesti pedagogista ja henkilöstön kehittämisen näkökulmaa. Yhdessä hyvinvointimentoreiden kanssa haluamme edistää työhyvinvointia Diakonissalaitoksella. Hanke saa rahoitusta Työsuojelurahastolta.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *