Huomaa työsi merkityksellisyys

Huomaa tyosi merkityksellisyys

Pysähdyn nykyään yhä useammin miettimään sekä itseni että muiden kanssa, mikä elämässä ja työssä on tärkeää ja merkityksellistä. Pysähdy sinäkin hetkeksi kirkastamaan oman elämäsi ja tänään erityisesti työsi merkitystä. Lupaan sinulle oivalluksia ja toivon, että löydät motivaatiosi, joka siivittää sinua onnistumisiin. Ota kynä ja paperia esiin. Huomaa työsi merkityksellisyys.

Oman työsi merkityksellisyys -harjoitus

IhanaElo®-hyvinvointiohjaajien tiimimme arvot ovat rakkaus, rehellisyys, aitous ja kunnioittaminen. Ne ovat läsnä kaikessa tekemisessämme niin tiimiläisten kesken kuin kohtaamisissamme muiden kanssa. Arvot luovat tilaa innostumiselle ja myötäinnostumiselle, kuuntelulle, kuulluksi tulemiselle, uteliaisuudelle, oivalluksille sekä toisilta ja yhdessä oppimiselle. Tuntuu mahtavalta saada jakaa konkreettinen esimerkki yhdessä tekemisen voimasta harjoituksen muodossa myös sinulle.

Rakennamme parhaillaan  Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr. (HDL) ja it-alalla toimiva Bilot Oyj kanssa sisäisiä hyvinvointimentoreiden verkostoja Työsuojelurahaston tukemassa hankkeessa. Rinnallani hanketta luotsaa IhanaElo®-tiimistä Terhi Kolari. Pohdimme hyvinvointimentoreiden kanssa hankkeessa työn merkityksellisyyttä.

Terhi ohjasi meille harjoituksen, jonka avulla oivalsimme ja opimme itsestämme ja muista. Heittäydy siis tutkimusmatkalle itsesi kanssa. Varaa 20 minuuttia aikaa ja etene yksi askel kerrallaan.

Oman työsi merkityksellisyys -harjoitus

 1. Piirrä ensin tyhjälle paperille viisi ympyrää siten, että niiden sisään mahtuu kirjoittamaan itselle tärkeitä asioita liittyen omaan työhön.
  1. Kirjoita ensimmäisen ympyrän sisälle asioita, jotka antavat sinulle iloa.
  2. Kirjoita toisen ympyrän sisälle, miksi sinulle on tärkeää olla osa työyhteisöä
  3. Kokoa kolmanteen ympyrään asioita, jotka motivoivat sinua.
  4. Täydennä neljänteen ympyrään, miten voit töissä hyödyntää vahvuuksiasi ja osaamistasi
  5. Kerro viidennessä ympyrässä, miten voit kehittyä työssäsi.
 2. Valitse mitkä 1-3 asiaa niistä, joita kirjoitit, nousevat sinulle tällä hetkellä tärkeimmäksi omassa työssäsi?
 3. Pohdi, miksi juuri ne asiat ovat sinulle tänään tärkeitä. Mitä ne kertovat sinulle?
 4. Mieti konkreettisia keinoja, miten voit vahvistaa omaa kokemustasi työsi merkityksellisyydestä, siihen liittyvää mielihyvää ja siten vahvistaa omaa työhyvinvointiasi.

Viimeinen kohta on todella tärkeä. Mitä lupasit itsellesi? Milloin toteutat lupauksesi? Edistäthän lupaustasi heti tänään.

Merkityksellisyyden kokemus on jaettua ja yhteista
Merkityksellisyyden kokemus on myös jaettua ja yhteistä

Merkityksellisyyden kokemus on vahvasti henkilökohtaista, mutta myös jaettua ja yhteistä. Kannustan teitä tekemään tämän harjoituksen työyhteisössänne ja jakamaan syntyneitä ajatuksia. Miettikää, miten voitte yksilöinä ja yhdessä vahvistaa työn merkityksellisyyden kokemusta. Kertokaa rohkeasti, mitä toivoisitte muilta, jotta teille tärkeät asiat näkyisivät enemmän työpäivässä.

Huomaa merkitykselliset asiat joka päivä

Elämä on kokonaisuus. Siksi kirjoitin ensin blogin Löydä elämäsi merkityksellisyys. Sinulla on mahdollisuus laajentaa ajatustesi virtaa ja poimia näkökulmia omaan pohdintaasi käyttämällä muutama minuutti kirjoitukseni lukemiseen. Tärkeintä on sisällyttää jokaiseen päivään niitä sinulle merkityksellisiä asioita, joilla on merkitystä myös muille. Aloita vaikka lisäämällä 5 minuuttia, jos elämä juuri nyt tuntuu kovin täydeltä. Toisaalta voihan itselle merkityksellisten asioiden huomaaminen saada jo nykyisen arkesi näyttäytymään uudessa valossa. Tämä riski kannattaa ottaa!

Itse koen, että saan tehdä itselleni merkityksellistä työtä IhanaElo®-hyvinvointiohjaajana, kouluttajana ja luennoitsijana. Tuntuu upealta saada jakaa tämä kokemus muiden IhanaElo®-tiimiläisten ja tietenkin jokaisen kohtaamamme asiakkaan ja kumppanin kanssa. Jos sinä haluat tuumia, olisiko meidän tiimi ja hyvinvointiohjaajana toimiminen myös sinun juttusi, lue lisää IhanaElo®-hyvinvointiohjaajan koulutuksesta ja hae rohkeasti mukaan. Huomaathan, että syksyllä 2021 aloittaa myös ensimmäinen LovelyLife® Coach Training eli englanninkielinen ohjaajakoulutuksemme. 

Ihanaa ja merkityksellistä eloa sinulle, Alisa

P.s. Merkityksellisyys on vahvasti läsnä kaikissa valmennuksissamme niin yksilöille kuin työyhteisöille. Kurkkaa, mitä muuta kokonaisvaltaista ja aivojen hyvinvointia edistävät valmennuksemme ja koulutuksemme sisältävät. 

P.p.s. Löydät lisätietoa hyvinvointimentoreiden hankkeesta Terhin kirjoittamasta blogista Mentorit edistävät hyvinvointia.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *