Herää hyvinvoinnin mahdollisuuksiin – nyt tarvitaan tekoja

Hyvinvoiva esimies

Sote-uudistus takkuaa, alle 45-vuotiaiden työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä lisääntyy ja kilpailu hyvistä työntekijöistä kasvaa. Tilanne alkaa olla kestämätön yhä useamman yksilön, työyhteisöjen ja koko yhteiskunnan kannalta. Sairaiden hoitamisen tulee jatkossakin olla osaavissa käsissä ja hädän hetkellä avun kaikkien saavutettavissa. On vain turhaa ja samalla kallista, että niin moni sairastuu. Herää hyvinvoinnin mahdollisuuksiin – nyt tarvitaan tekoja.

Otetaan yhdessä tästä tilanteesta niskalenkki. Niin paljon inhimillistä kärsimystä on vähennettävissä, kun pidämme huolta omasta hyvinvoinnistamme ja mahdollistamme läheisten ja työporukan voivan paremmin. Herätään yhdessä tajuamaan, miten valtavasti voimme tehdä panostamalla enemmän ennaltaehkäisevään toimintaan.

Kaikki tietävät, että terveelliset elämäntavat tukevat jaksamista ja palautumisen vaaliminen on tärkeää. Samaan aikaan pysähtyminen ja oman hyvinvoinnin priorisoiminen tuntuu suomalaisella sisulla ja sinnikkyydellä kasvatetulle niin kovin vieraalta.

On vain yksi hyvinvointi

Aloita muutos itsestäsi. Hengitä syvään. Kuulostele hetki kehosi viestejä. Anna kaiken huomion siirtyä itseesi. Ole läsnä tässä hetkessä. Mitä kehosi sinulle kertoo – kuuletko? Sinä olet hyvinvointisi voimavara ja vahvuus. Kun voit itse hyvin, pystyt tukemaan myös muita voimaan paremmin. Vaali elämäsi tärkeitä asioita lempeällä sisulla. Varmista, että tulet kohdatuksi, nähdyksi ja kuulluksi arvokkaana ja ainutlaatuisena ihmisenä. 

Anna hyvinvointisi säteillä ympärillesi niin vapaalla kuin työssä. Herättele ympäristösi huomaamaan muutoksen välttämättömyys ja voima. Kanna kotiin väriä lautaselle, innosta ulos ihailemaan muuttuvaa luontoa, hymyile ja helli. 

IhanaElo_hyvinvointivalmennus
Anna hyvinvoinnin säteillä ympärillesi

Tartu toimeen, jotta sinunkin työporukkasi saa mahdollisuuden tukeen ja kannustukseen. Varmista, että henkilöstön hyvinvointi on strategian ytimessä ja arjen teoissa. Toistaiseksi tämän oivaltaneet yritykset saavat epäreilun kilpailuedun, mutta soisin sen plussan tulokseen kaikille. 

Panostukset henkilöstön hyvinvointiin:

  • Parantavat työnantajakuvaa. Vastuullisuus on tekoja.
  • Sitouttavat nykyisiä työntekijöitä.
  • Saavat parhaat työnhakijat suuntaamaan katseensa juuri teihin.
  • Tulevat moninkertaisena takaisin sairauspoissaolojen ja työkykyhaasteiden vähentyessä.
  • Kasvattavat kannattavuutta, kun häröilyn sijaan ajatukset säilyvät kirkkaina ja työtunnit hyödynnetään tehokkaasti.   

Herää hyvinvoinnin mahdollisuuksiin – nyt tarvitaan tekoja

Peukuta ja tykkää somessa niistä, jotka jakavat vinkkejä hyvinvoinnin edistämiseksi. Jaa ja seuraa niitä, jotka edistävät toimenpiteiden todelliseksi tekemistä. Käytä verkostosi voimaa ennaltaehkäisevän toiminnan lisäämiseksi. Auta tekemään muutos isosti kohtaaminen kerrallaan. Kaikki on mahdollista yhdessä.

Tuuppaa tekemään terveyttä edistäviä valintoja, kannusta pienin askelin liikkeelle, valista ja vaikuta. Hyvin suunniteltu ei ole pätkääkään tehty, joten tartu toimeen. Aloita tekemällä ensimmäinen toimintasuunnitelmasi. Kirjoita itsellesi 1-3 konkreettista asiaa, joita aloitat edistämään tänään, jotta sinä, läheisesi, työkaverisi tai joku muu voisi vielä paremmin.

Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvoinnin löytäminen mieletön tutkimusmatka. Lähde mukaan!

Ihanaa eloa sinulle, Alisa  

Teksti julkaistu LinkedInissä 10.11.2019

P.s. IhanaElo-hyvinvointiohjaajat ovat ainutlaatuisia kannustajia ja rinnallakulkijoita. IhanaElo-hyvinvointivalmennukset tukevat aivojen ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Unelmamme on, että sinä ja työporukkasi voisitte paremmin. Olethan yhteydessä niin tulemme avuksi.

P.p.s. Meitä tarvitaan lisää. Onko intohimosi hyvinvointi ja haluat tsempata myös muita. Kurkkaa lisää IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutus.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *