Energiaa elämään

Osallistuin iltaan, jonka aiheena oli energinen elämä. Asetin itselleni illan tavoitteeksi, että pysähdyn hetkeksi ja annan mahdollisuuden uusille oivalluksille. Tutustuimme toisiimme ja jaoimme ajatuksiamme pitkin iltaa. Herättelevintä oli tehdä avoimin mielin yksinkertaisia harjoituksia, joiden avulla havainnollistimme omia energian tuojiamme ja energiasyöppöjämme.

Ratkaisukeskeisenä ihmisenä ihastuin loppuhuipennukseen, jonka aikana mietimme konkreettisia toimenpiteitä ja aikatauluja muutoksille. Sitoutimme itseämme tekemään jotakin todellista, jotta saisimme nauttia enemmän energiaa tuovista asioista ja päästäisimme irti energiaa vievistä. Eikä se ollut ollenkaan niin vaikeaa!

Saan energiaa:

  • Läheisteni halaamisesta -> Eilen halasin piipahtamassa ollutta inttipoikaani neljä kertaa sopivissa käänteissä. Uskon, että se oli meille kummallekin tärkeää – no okei ehkä neljäs kerta enää vain minulle 🙂
  • Väreistä -> Toin kaupasta kukkia ja puin päälle pinkin hupparin sekä uudet samaan sävyyn löytämäni huopatossut.
  • Hedelmistä ja marjoista -> Kannan hedelmiä myös töihin, jotta saan nauttia väreistä ja raikkaista mauista sekä tuntea vitamiinien virtaavan kehossa monta kertaa joka päivä.
  • Pysähtymisistä -> Teen kaikkeni, jotta oivallan pysähtyä, huomata hetket, nauttia maisemista, hellittää kehon ja pään vauhtia sekä tuntea täyteläisemmin, missä mennään. Lupaan kuunnella linnunlaulua minuutin joka päivä – siis oikeasti kuulla ja vaikka laskea laulajien määrää hetken.
  • Toisten auttamisesta -> En urhaudu, vaan nautin avoimesti, mutta omat rajat ja jaksamisen huomioiden
  • Muutoksista ja itseni toteuttamisesta -> Jatkan IhanaElon matkassa kohti uusia innostavan mielenkiintoisia hetkiä.

Vie energiaa:

  • Puurtaminen, muutoksen hitauden ja vastarinnan kanssa taistelu -> En kontrolloi ja kanna vastuuta viimeiseen hengenvetoon, vaan päästän irti ja luotan jatkajaan
  • Epäoikeudenmukaisuus -> Otan asiat heti puheeksi ja selvitän sotkut. En jää pohtimaan ja arvailemaan.
  • Negatiivinen murputtaminen -> Haastan kysellen etsimään ratkaisuehdotuksia – en suostu negatiivisuuden kierteeseen ilman edistäviä askelia.

Haastan sinua tekemään paperille tämän samaisen harjoituksen ja kaivamaan paperin esiin säännöllisesti, jotta lupauksesi eivät unohdu. Sinä itse tiedät parhaiten, miten oma energiasi jakautuu. Tartu tilaisuuteen ja tee asialle jotakin – hämmästyt, miten suuresti pienetkin asiat voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiisi. Yhdenkin energiaa tuovan asian lisääminen elämään pienin askelin saa elon tuntumaan ihanammalta. Jos kuitenkin haluat sparrausta ja tukea hyvinvointimatkaasi, kurkkaa IhanaElo-hyvinvointivalmennuksia ja ota yhteyttä.

Terveisin, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *