Elämänhallinnasta elämän sallintaa

Eihän elämää oikeasti voi hallita. Miksi elämää edes pitäisi hallita? Elämää saa ja kannattaa elää? IhanaElo-hyvinvointivalmennusten ja IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutuksen kokonaishyvinvoinnin elementit ovat: ravinto ja painonhallinta, liikunta ja arkiaktiivisuus, uni ja palautuminen sekä elämänhallinta elämän sallinta. Elämänhallinta oli vain otsikko. Sen alle piiloutui omien vahvuuksien tutkimista, ihmissuhteista keskustelua, itsemyötätunnon harjoittelua ja sinulle positiivisten ja energiaa tuovien asioiden lisäämistä elämään.

Olen päättänyt viskata elämänhallinnan olan yli vastapäiseen mäkeen. Nähköön sieltä ensin syysmyrskyt ja hautautukoon sen jälkeen lumikinokseen. Valukoon kevätpuron mukana johonkin ojanpohjalle ja antakoon tilaa elämälle. Annetaan elämälle mahdollisuus. Sallitaan tunteet, joita matkamme meille tarjoilee. Kohdataan ihmiset, joita tiemme varrella saamme vastaamme. Suhtaudutaan myötätuntoisesti kolhuihin, joita päiviimme aina tulee mahtumaan.

Eletään silti jokainen meidän omaa elämää. Ei salliminen tarkoita, ettei oman elämän kulkuun voi vaikuttaa. On aivan meistä jokaisesta itsestämme kiinni, mihin suuntaan elämäämme viemme. Onko sinulle selvää, minkälainen on sinun unelmaelämäsi? Jos suljet silmät, näetkö miltä unelmaelämässäsi näyttää? Tunnetko, miltä unelmaelämässäsi tuntuu elää tai miltä siellä tuoksuu? Etkö ehkä ole edes ajatellut koko juttua – on ollut liian kiire ja aina on tullut joku seuraava asia selvittäväksi. Voisitko ajatella, että tänään pysähtyisitkin oman unelmaelämäsi äärelle? Piirtäisit tai kirjoittaisit paperille ajatuksia, mitä unelmaelämäsi sinussa herättää. Kenties tänään voisit päättää ensimmäisestä toimenpiteestä, jonka teet unelmasi täyttymiseksi?

Vai elätkö jo unelmaelämääsi? Olemmehan yksi maailman onnellisimmista kansoista. Kirjoita siinä tapauksessa itsellesi ylös, mitkä ovat tämän unelmaelämäsi tärkeimmät asiat. Niihin voi palata sillä hetkellä, kun huonompi päivä meinaa viedä mennessään. On vain niin kovin luonnollista, että välillä tuntosarvet ovat helpommin huomioimassa elämän haasteita kuin ihanuuksia.

Salli sinun elämäsi upeat mahdollisuudet! Tiedän – välillä vaatii valtavasti rohkeutta uskaltaa elää oman unelmaelämän suuntaan. Kokeile silti! Tee niitä juttuja, jotka tuovat sinulle energiaa, saavat vahvuutesi kukoistamaan ja elämäsi tuntumaan merkitykselliseltä. Kun elo tökkii, taputa itseä olkapäälle ja silitä hellästi. Olet mielettömän hieno tyyppi – oman elämäsi sankari.

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *